Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 49 029
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, имам въпрос към момичетата, които в момента са на стимулаця с Гонал Ф. Имате ли някакви странични реакции? При мен след втората инжекция имах цял ден ужасно главоболие, вчера ми беше третата инжекция и след нея снощи вдигнах висока температура и имах неистово втрисане за около 1 час, след това всичко отмина. Възможно ли е според вас да е от инжекциите? Правя си по 100 мл, дозата не е голяма, не знам защо всеки ден получавам различна нежелана реакция. Моля Ви да споделите, ако и при вас има подобни реакции. И още нещо да попитам тези от вас, които са преминали по този път. Мога ли да си взема болничен от личния лекар по време на стимулация? Някъде в групата бях чела,че не трябва да пише на болничния вирусна инфекция, но може ли да е с друга диагноза? Благодаря предварително.

# 406
И на двете ми стимулации първите 5 дни бях на Гонал 300 и бемфлора 225. Следващите 5 дни  съм била на Менопур 525, но никога не съм имала странични реакции. Най-добре се консултирай с лекаря си, ако трябва да ги смени докато е време.
Здравейте, имам въпрос към момичетата, които в момента са на стимулаця с Гонал Ф. Имате ли някакви странични реакции? При мен след втората инжекция имах цял ден ужасно главоболие, вчера ми беше третата инжекция и след нея снощи вдигнах висока температура и имах неистово втрисане за около 1 час, след това всичко отмина. Възможно ли е според вас да е от инжекциите? Правя си по 100 мл, дозата не е голяма, не знам защо всеки ден получавам различна нежелана реакция. Моля Ви да споделите, ако и при вас има подобни реакции. И още нещо да попитам тези от вас, които са преминали по този път. Мога ли да си взема болничен от личния лекар по време на стимулация? Някъде в групата бях чела,че не трябва да пише на болничния вирусна инфекция, но може ли да е с друга диагноза? Благодаря предварително.

# 407
И аз не съм имала странични ефекти от гонал. Слагах си по 250 гонал и цетродит но не си спомням каква единица.

# 408
  • София
Какви странични ефекти при доза 100 не се излагай от Гонала никога не е имало такива. Колко момичета слагаме доза 300 аз към нея имах и Мерионал 300 т.е. дозата става 600 и ми няма абсолютно нищо. От нещо друго ти е станало така замисли се може вирус, настинка  и др.

# 409
  • София
По време на стимулации съм имала единствено топли вълни и понякога леко главоболите.
Температура и втрисане не може да са страничен ефект. Консултирай се с лекаря си.

# 410
При мен също първата стимулация беше с Гонал Ф 150, не съм имала абсолютно никакви странични ефекти.
Не изключвам възможността все пак да е различно при друга жена, но и на мен по скоро на някаква друга инфекция ми звучи и е хубаво да се провери докато е време.

# 411
Здравейте момичета Simple Smile  Mishoni23 ние също сме с мъжки фактор-олиготератозооспермия. След поставяне на диагнозата задължително трябваше да се мине консултация с уролог, за да се провери за варицеле, хормони, хранителни добавки SDI тест, виросулогия и още куп изследвания за него.  Започнахме процедура по дълъг протокол 14 дни бях на Гонал 100 единици. От 18 яйцеклетки само 8 се оказаха качествени,в момента имаме 5 ембриончета и чакаме трансфер на 5ти ден🙏🙏
След пункцията имам доста силен дискомфорт, Подуване(което четох, че е нормално), болки в яйчниците, трудно ми е да си свърша домашните задължение, чак имам болки в гърба. Някой имал ли е подобни оплаквания? Дадоха ми указания какво се смята за опасно след пункция от клиниката, да нямам тези усложнения... Вземам по схема no-spa, duphaston, fraxiparin, aspirin protect, crinone gel, estrofem, neopholic meta, pregnisol F..

Дали този дискомфорт би повлиял на трансфера след 2 дни?

# 412
Аз също имах силни болки след пункция. Дори ме бореше при сядане и ставане.

# 413

Тренди аз след втората инжекция 175 имах ужасно главоболие, но го отдадох на напрежение в работата … така че не съм сигурна от какво може да е. Днес ми е 4ти ден с Гонал и съм добре, нямам никакви странични ефекти за сега. Първа стимулация ми е. Иначе за болничния не трябва да пише вирус ами нещо друго.

# 414
  • София
На болничния може да пише "други гинекологични заболявания" - имат такова наименование в класификатора. Само да не е вирус, защото при вирус не се позволява им витро.

# 415
Привет от мен на 5ти ден от стимулацията с Гонал. Бях на преглед имаме около 4-5 по големи фоликула между 10-13мм и няколко по-малки между 7-9 мм . Продължавам с Гонал 175, като от днес започвам и с Цетротид сутрин (много неприятно сърби тази инжекция…). Пуснаха ми отново хормони, следобед ще са готови и ще ми се обадят да потвърдят дали дозата остава такава. При вас момичета, които сме заедно в стимулация как върви? 😊

# 416
И аз бях на преглед днес, вдигнаха ми Гонала от 200 на 250е имам около 20 фоликула, по 7 6 5мм.
Лигавица 10.9мм
Хормоните са хубави, и аз от утре имам назначен Цетротид вечер в 21:00ч.
А ЛХ ми е 1. Мислех,че се изписва когато е завишен ЛХ или има връзка с многото фоликули.
В сряда съм отново на преглед.

# 417
Здравейте, момичета! Предстои ми ЗЕТ на 03.12, като имам изписан циклогест 2х1 вагинално. Въпроса ми е дали ефекта е същия ако се поставят в дупето, понеже и с лежането след слагане пак през деня има изтичане.
Моля, някоя от вас ако е наясно да сподели мнение.
Благодаря ви

# 418
И аз бях на преглед днес, вдигнаха ми Гонала от 200 на 250е имам около 20 фоликула, по 7 6 5мм.
Лигавица 10.9мм
Хормоните са хубави, и аз от утре имам назначен Цетротид вечер в 21:00ч.
А ЛХ ми е 1. Мислех,че се изписва когато е завишен ЛХ или има връзка с многото фоликули.
В сряда съм отново на преглед.

За Цетротида докторката ми каза че е блокираща овулацията инжекция, тоест задържа ги да не се спукат преди пункцията. Моите фоликулчета малко вървят несъразмерни, но дано по-малките да наваксат. Иначе LH е 2,68 , а естрадиола 1428. Лигавица 9мм. За сега мисля че всичко върви нормално. Дано все да е така 😊

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 22:53 от Didi Y

# 419
Браво момичета, според мен вървят добре нещата. Ама как ги правите тези хубави лигавици, моята сега без стимулация, на прегледа след нея, беше 6.2. Ужас, как се оправя това нещо..

Общи условия

Активация на акаунт