Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 48 954
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
Подкрепям с две ръце. Аз трансфериранх две с перфектно качество, с желание за близнаци, като се хвана само едното. На годинка е в момента. Сега правихме трансфер на 3 с не толкова добро качество. Аз  бях леко притеснена защото от 3 малко ме беше страх, но не бих направила редукция. Емриоложката  ми каза, че риск от 3 е под 1% за нея с оглед на качеството им и все пак има 1%. Поех риска. Онзи ден бях на ехограф и имам едно в 7ма седмица. Но е риск и ако не сте готови за повече деца си решавайте (:

# 481
Честито сърчице,  Александрия! Много се радвам! Heart
Първият път върнахме 3 (2 с хубаво качество и 1 с не толкова), хвана се едно.
Вторият път върнахме 2 (с перфектно качество,  като едното даже избързваше). Хвана се едно е от него станаха еднояйчни близначета.
Ние искахме близнаци и не сме имали проблем че връщаме повече, но трябва да се помисли дали сте готови за бременност с повече от 1 бебче.

# 482
Благодаря ви за отговорите момичета 🌸! По принцип много ни се искат близнаци, но наистина много ме е страх от факта, че едничкото може да се раздели и да не вземат да станат 3, ако върнем 2 .А това вече е опасно. Ами в петък ще го решаваме на момента според качеството на ембриончетата и по съвет на докторката 🙏🏼🤍

# 483
  • Пловдив
Благодаря ви за отговорите момичета 🌸! По принцип много ни се искат близнаци, но наистина много ме е страх от факта, че едничкото може да се раздели и да не вземат да станат 3, ако върнем 2 .А това вече е опасно. Ами в петък ще го решаваме на момента според качеството на ембриончетата и по съвет на докторката 🙏🏼🤍
Аз върнах едничко и си остана едничко, което сега ме подритва в корема в 20г.с.
Ние с моя лекар не бяхме коментирали колко ще върна, но аз имам кака на 6 години и исках едничко.
После четох много в темата и попаднах точно на такова обсъждане. Едно момиче беше написала "Върнете толкова ембриончета, колкото искате да имате". И така и направих.
Пожелавам ти успех и нека всичко да се получи така както го искаш 🍀

# 484
Момичета мъчи ме един въпрос. Имам заповед от фонда, започваме на следващия цикъл по къс протокол. Имам да пусна едни хормони и да ги пратя по вайбър. Но се пада на 28-ми този месец да ми дойде.. като се прибрах вкъщи осъзнах, че тогава ще е отпуска за празниците. Какво да правя, да изчакам следващия цикъл ли, или както сме го говорили?

# 485
Момичета мъчи ме един въпрос. Имам заповед от фонда, започваме на следващия цикъл по къс протокол. Имам да пусна едни хормони и да ги пратя по вайбър. Но се пада на 28-ми този месец да ми дойде.. като се прибрах вкъщи осъзнах, че тогава ще е отпуска за празниците. Какво да правя, да изчакам следващия цикъл ли, или както сме го говорили?
До кога ще е отпуска? Пиши им от сега за по сигурно

# 486
До кога ще е отпуска? Пиши им от сега за по сигурно
Отпуската и е от 23 декември до 4ти януари. Изпускам този месец явно Confused

# 487
Мисля, че трябва да ги питаш директно и конкретно, за да знаеш как да действаш.

# 488
  • Пловдив
Elizabet Zarkova пиши или звънни още утре и питай кой ще я замести. Реално трябва да има заместник.
Аз така бях лятото. Моята лекарка беше отпуска и друг дежурен ми назначи хормоните.

# 489
И моята пункция мина днес с 20 яйцеклетки, от които 11 качествени.
Имах противовъзпалителна система, калции и антибиотик венозно след пункцията.
Имам ужасни болки в корема, подут стомах и тежест в гърдите при дишане.
Не мога да се отпусна назад и да легна по гръб, режеща болка имам в гърба и гърдите.
Дори болката в корема се търпи пред тази в гръдният кош...
И друга пункция съм имала с 22 яйцеклетки такова чудо не е било.
Да не Ви казвам какви неща ми минават през главата. Дано се съвзема и нямам някакви усложнения.. 🙏
Дано утре е по леко.

# 490
Yoanna789, аз също имах силни болки с 26 яйцеклетки. Казват,че колкото повече яйцеклетки извадят, толкова по-силна е болката след това, но ти си имала предишна пункция дори с повече и не си имала такива болки,много странно. Не прави резки движения и не се върти настрани. Аз първата вечер направих грешката да се опитам да легна настрани и получих срязваща болка в десния бъбрек, която продължава и до днес и като дишам ме боли. Пий повече течности, ходи по-често до тоалетна и много важно, което ми казаха в клиниката, всеки ден да ходя на тоалетна по голяма нужда. Ако един ден не успея да взимам слабително. Хапвай повече белтъчини, протеини, извара и сирене с до 5%масленост. Аз имах и кървене от първия ден, до днес продължава да имам зацапване,но вече по-леко. Дано утре да се чувстваш по-добре!

# 491
Тренди, благодаря, абе и преди имах болки, ама като днешните определено не.
Мразя извара, ядох мляко току що,кисело.
Утре си направя някаква салата със сирене и извара, дано успея да я хапна.
Иначе пия вода, вече 4 пъъи пишках, е със страшни болки 1 вият път...
Ще си взема някакви разблабителни свещички да имам значи. Благодаря. Желая ти успех 🍀🙏

# 492
  • София
След пункция салатите не са за препоръчване,защото раздуват червата. Не трябва да се ядат листни зеленчуци, бобови храни. Трябват протеини. Кисело мляко, яйца, сирене.

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 21:23 от Fever Ray

# 493
Аз си бях взела протеин на прах и сутрин закусвах с него, а през деня си го слагах във водата. Дано по-скоро се оправите Hug

# 494
Тъй като аз бях много много зле след пункция, по препоръка на лекарката правя така - сутрин протеин на прах, който аз правя на смути, добавяйки плодове и го разбивам с прясно мляко. Във всяко ядене включвам сирене или извара. Понеже не обичам извара, направих няколко варианта на разядки с нея, за да я “прокарам” по-лесно. Два дни след като започнах режима, подуването на корема спадна драстично.

Общи условия

Активация на акаунт