Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 48 932
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, дето сте в Селена, възможно ли е да се започне стимулация и да се следи след обяд, казаха сутринта рано за започване на стимулация, но до обяд не ми е възможно. Моля някой ,ако е бил на прегледи след обяд да сподели:heart:

# 121
Аз ЗЕТ следя само следобед. Иначе предния път съм ходила и преди и следобед. Единствено някои изследвания съм пускала сутрин. Но самия преглед не знам да има значение кога ще е.

# 122
Здравейте и от мен🙂 На 23.10 беше моят трансфер на един много добър по думите на лекари и ембриолози бластоцист и един ембрион късна морула. Замразихме едно бластоцистче.
До вчера имах предърпвания, лека тежест. Появиха се много леки кафеникави нишки при изтичане на утрогестана от 5ти ден за два дни. Има ли възможност това да от имплантация или е от прогестероновите лекарства, които приемам - утрогесран и дуфастон, имам и зарзио през 2 дни.
От днес нямам никакви усещания, нищо.
Много искам да издържа до датата за теста -04.11, но вече се побърквам😔😔😔

# 123
Здравейте и от мен🙂 На 23.10 беше моят трансфер на един много добър по думите на лекари и ембриолози бластоцист и един ембрион късна морула. Замразихме едно бластоцистче.
До вчера имах предърпвания, лека тежест. Появиха се много леки кафеникави нишки при изтичане на утрогестана от 5ти ден за два дни. Има ли възможност това да от имплантация или е от прогестероновите лекарства, които приемам - утрогесран и дуфастон, имам и зарзио през 2 дни.
От днес нямам никакви усещания, нищо.
Много искам да издържа до датата за теста -04.11, но вече се побърквам😔😔😔

Стискам палци всичко да е наред и да имаш успех. 🤞🤞🤞

# 124
В Селена стимулациите ги правят само сутрин, понеже има някои дни, в които се следят хормони на гладно за добавяне на още инжекции. Може да си биете инжекциите вие, но когато се пуска кръв мисля че е само сутрин. Поне на мен за инжекциите ми бяха казали, че ги бият до 12.00часа. Най-добре е да се консултираш с твоя доктор.

# 125
Хормони не е нужно да са на гладно. Не би трябвало да е проблем и следобед да са прегледите, но най-добре го обсъдете с док.

# 126
  • София
Обичайно викат сутрин, за да има време да пуснат хормоните и да изчакат да излязат, след което да се направи прегледът, за да може лекарят да прецени как да корегира лекарствата.

# 127
Здравейте, момичета! Днес ми е втори ден на цикъла. Тези дни трябва да се срещнем с репрото и да решим какво да правим. Той дори не ме пита всичко норално ли е с цикъла, а само каза днес да пусна АМХ. Във Варна май нямат нито МАКС, нито ИМСИ, нито калциева активация, нито лазерен хетчинг(може да не го пиша правилно). Надявам се да имат логично обяснение как перфектните ни ембриони не доживяха до 5ти ден.
Преди трансфера не сме пускали хормонални изследвания, дори не минах ехограф предварително.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 09:12 от Kactus

# 128
На мен днес ми беше последната пункция  на естествен цикъл
Също така ми взеха и кръв за съответното лепило в сряда пак взимане на кръв и поставяне
Цената на лепилото в Надежда е 310 лв
На 06.11 ще ми е трансфера
Стискайте палци всичко да е наред
Това ще ни е 3-ти трансфер

# 129
Kactus много съжалявам за неуспехите Sad

А репрото какво цели с изследването на АМХ ? Да провери за изчерпан яйчников резерв ? Само по себе си това не е еднозначен показател 🙄 А пък и не съм сигурна, че има отношение към спирането на развитието на ембрионите. На кой ден спряха ?

Нашите също бяха “перфектни” поне от това, което виждаха ембриолозите на външен вид, но на 4ти ден спряха всички без 2 и накрая остана един изостанал бластоцист на 6ти ден. Това е доста тънка материя и може да има много причини за това, като на нас ни обясниха, че след 3 ден сперматозоида е водещ и искат да проверят за мъжки фактор или хромозомна транслокация. Пуснахме ДНК фрагментация, въпреки че моя мъж имаше сравнително добра спермограма и няма никакви вредни навици (пушене, пиене и наднормено тегло), пуснахме и Кариотип. Първото е готово и показа 49% фрагментация, която е равнозначна на ниска оплодителна способност и според доктора е главната причина за спирането на развитието. Ще изчакаме още няколко дни и за Кариотип за да решим как ще действаме, в този случаи има много опции като антиоксиданти, витамини, микро тесе, ИКСИ, МАКС и прочие, но ще търсим най-добрия вариант след консултация и с андролог.

Та при нас се очертава още една стимулация и ЗЕТ чак догодина… Стискам палци на всички дами, които са в тази тежка борба 🤞🏼🤗

Здравейте, момичета! Днес ми е втори ден на цикъла. Тези дни трябва да се срещнем с репрото и да решим какво да правим. Той дори не ме пита всичко норално ли е с цикъла, а само каза днес да пусна АМХ. Във Варна май нямат нито МАКС, нито ИМСИ, нито калциева активация, нито лазерен хетчинг(може да не го пиша правилно). Надявам се да имат логично обяснение как перфектните ни ембриони не доживяха до 5ти ден.
Преди трансфера не сме пускали хормонални изследвания, дори не минах ехограф предварително.

# 130
Охх аз не знам защо днес изпаднах в някаква емоционална дупка. Въпроси от рода дали ще имаме деца не ми излизат от главата. Толкова много го искаме вече, а все едно все повече се отдалечава тази мечта от нас. Питам се защо на нас, защо така ни наказва този отгоре. Не знам ще мога ли да се справя с всичко. 😢😢😢

# 131
Kactus много съжалявам за неуспехите Sad

А репрото какво цели с изследването на АМХ ? Да провери за изчерпан яйчников резерв ? Само по себе си това не е еднозначен показател 🙄 А пък и не съм сигурна, че има отношение към спирането на развитието на ембрионите. На кой ден спряха ?

Нашите също бяха “перфектни” поне от това, което виждаха ембриолозите на външен вид, но на 4ти ден спряха всички без 2 и накрая остана един изостанал бластоцист на 6ти ден. Това е доста тънка материя и може да има много причини за това, като на нас ни обясниха, че след 3 ден сперматозоида е водещ и искат да проверят за мъжки фактор или хромозомна транслокация. Пуснахме ДНК фрагментация, въпреки че моя мъж имаше сравнително добра спермограма и няма никакви вредни навици (пушене, пиене и наднормено тегло), пуснахме и Кариотип. Първото е готово и показа 49% фрагментация, която е равнозначна на ниска оплодителна способност и според доктора е главната причина за спирането на развитието. Ще изчакаме още няколко дни и за Кариотип за да решим как ще действаме, в този случаи има много опции като антиоксиданти, витамини, микро тесе, ИКСИ, МАКС и прочие, но ще търсим най-добрия вариант след консултация и с андролог.

Та при нас се очертава още една стимулация и ЗЕТ чак догодина… Стискам палци на всички дами, които са в тази тежка борба 🤞🏼🤗

Благодаря за информацията. Имахме 6 ембриончета с добро качество на ден 3, свеж трансфер на 3 ден и останалите 3 решихме да чакаме до 5ти ден. На 4ти ден не ни се обадиха и като аз им се обадих на 5ти ден ми казаха, че не стават за замразяване....никаква допълнителна информация. АМХ предполагам за ново кандидатстване ще иска, отделно и пролактина иска да изследвам и да ми спре Бромокриптин и да мина на Достинекс. От днес каза да пия Белара. Ние сами решихме да пуснем спермограма този петък, но разширена. Интересно защо репрото търси проблем само в мен!?!?
Някой знае ли къде в Бургас можем да направим разширена СГ

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 14:38 от Kactus

# 132
Kactus от всичко, което съм изчела, оставам с впечатление, че това е главния фокус в БГ клиниките (не искам да съм крайна, но така ми се струва поне)… мъжкия фактор е някаква табу тема.. а и специалисти май май няма много. Помисли си за смяна на лекаря/болницата ако се чувстваш че ти си човека, който търси проблема, вместо лекаря, на който това трябва му е основната работа, а не да подготвя документите за следващ опит.. Съвет от мен е да пуснете и ДНК фрагментация заедно със спермограмата, щом така или иначе мъжа ти ще дава материал.

Mrvv и аз изпадам в такива дупки, при това доста често Sad Ще мине и ще събереш сили да продължиш 🤗 Не си сама в тази битка, виж колко много други сме и се подкрепяме ☺

# 133
Охх аз не знам защо днес изпаднах в някаква емоционална дупка. Въпроси от рода дали ще имаме деца не ми излизат от главата. Толкова много го искаме вече, а все едно все повече се отдалечава тази мечта от нас. Питам се защо на нас, защо така ни наказва този отгоре. Не знам ще мога ли да се справя с всичко. 😢😢😢

Mrvv не се отчайвай, не се натъжавай. Изпадането в дупка е нормално и аз съм така, май всички момичета, които преминаваме през това сме така. Стисни зъби и не се отказвай, действайте и ще стане, ще видиш ♡. Аз тези дни след пункция и съответно неуспех съм на моменти в ужасно състояние и те разбирам. Сигурна съм че ще се случи много по-скоро отколкото предполагаш ♡

# 134
Дупки, истерии, еуфории - всичко е нормално, защото не се намираме в нормална ситуация. Малко хора извън нашето общество могат да ни разберат. При мен май вече не останаха такива, само мъжът успява да ме изтрайва все още.

Общи условия

Активация на акаунт