Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 47 886
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Страхотна новина Polia. Пожелавам ти лека бременност.

# 661
Здравейте, следя ви от няколко месеца, като прочетеното тук ми помогна да знам през какво е необходимо да премина и накрая чудото се случи. Бременна съм в 10 г. седмица след инвитро. Обаче все още приемам хормони (прогестерон и естроген), стомахът ми е много подут особенно след прием на храна. Питам докога ще е това чувство на тежест, дали продължава през цялата бременност

# 662
Здравей и честито. Аз нямах тежест и подуване, бях на прогестеронови препарати до 22-23 седмица. Индивидуално е. 🤗

# 663
Здравейте, момичета!

Предстои ми инвитро следващия месец. Преди два дни случайно при рутинен преглед, тъй като съм леко настинала, лекарката ми пожела да ми погледне с ехограф щитовидната жлеза и решихме да пуснем изследвания, тъй като имаше подутини. ТАТ И МАТ са ми завишени доста - като тя констатира тиреоидит на хашимото. Тя ме посъветва веднага да започна селен. Дали някоя от вас се е сблъсквала с такъв/подобен проблем и имате ли си на идея дали ще се наложи някаква терапия преди самото инвитро? Имам запазен час за ендокринолог, но все пак бих била благодарна да споделите и вашия опит.

# 664
Фарфалетка, честито и лека бременност. Мисля, че в темичката "Забременни след инвитро" https://www.bg-mamma.com/?topic=1379739.420 ще имаш повече отговори. Тук повечето все още се борим за +++ резултат Wink

Здравейте, следя ви от няколко месеца, като прочетеното тук ми помогна да знам през какво е необходимо да премина и накрая чудото се случи. Бременна съм в 10 г. седмица след инвитро. Обаче все още приемам хормони (прогестерон и естроген), стомахът ми е много подут особенно след прием на храна. Питам докога ще е това чувство на тежест, дали продължава през цялата бременност

# 665
Изследвани ли са пролактин, витамин Д, както и трикратно обременяване с глюкоза? При мен се установи ИР и веднага ми назначиха изследване на щитовидната. Но нека все пак ендото да Ви каже...
Здравейте, момичета!

Предстои ми инвитро следващия месец. Преди два дни случайно при рутинен преглед, тъй като съм леко настинала, лекарката ми пожела да ми погледне с ехограф щитовидната жлеза и решихме да пуснем изследвания, тъй като имаше подутини. ТАТ И МАТ са ми завишени доста - като тя констатира тиреоидит на хашимото. Тя ме посъветва веднага да започна селен. Дали някоя от вас се е сблъсквала с такъв/подобен проблем и имате ли си на идея дали ще се наложи някаква терапия преди самото инвитро? Имам запазен час за ендокринолог, но все пак бих била благодарна да споделите и вашия опит.

# 666
ТАТ и МАТ не е толкова страшно, ТSH се следи преди инвитро, както и по време на бременност. Ако то ви е я норма, няма страшно Simple Smile

Здравейте, момичета!

# 667
Здравейте,
Тъй като съм с балансирана транслокация на 14 и 21 хромозом- Робертсонова транслокация- започнах да се интересувам от кандидатстване по фонд за асистирана репродукция. Има ли някоя от вас, която да е правила такъв опит с Предимплантационна диагностика (темата е безкрайно дълга и не можах да прочета всички коментари)? Трябва ли и мъжът ми да си прави Цитогинетично изследване ако ще има ПИД?
Живея в Пловдив, но по всяка вероятност ще се свържем с болница Надежда за подаване на документи.
Блгагодаря!

# 668
Здравейте,момичета. Днес бях при доктора за да обсъдим началото на ин витро процедурата,каза ми че трябва да си пусна пълен имунологичен пакет,което за мен е малко непонятно какво включва....Ако някоя от вас, вече минала по този път, може да ми назове какво включва този пакет и ориентировъчна цена ще и бъда много благодарна ☺️😘

# 669
Това е от Геника:
Имунологичен пакет
Нормално протичащата бременност е състояние на толеранс между имунната система на майката и наполовина чуждия генетичен материал на плода, унаследен от бащата. Този толеранс се осигурява по два основни механизма:

Секреция на разтворим HLA-G протеин (част от MHC клас I HLA системата), който функционира в трофобластите - контактната зона между плода и майката. При нормална бременност HLA-G се отделя във високи концентрации и по този начин успешно потиска отхвърлянето на плода от майчината имунна система. При ниски концентрации на HLA-G, рискът от спонтанни аборти и прееклампсия нараства многократно.
Регулаторни Т-клетки на имунната система, които потискат секрецията на Th1-клетки (про-инфламаторни цитокини-интерлевкини 1, Тумор Некротизиращ Фактор) и стимулират секрецията на Th2 (анти-инфламаторни цитокини). Увеличената секреция на Th1 често води до усложнения на бременността, прееклампсия, преждевременно раждане и ниско тегло на новородените.

Диагностичен обхват: Изследват се генетични варианти в гените HLA-G, IL1A, IL1B, TNFα

Диагностичен метод : Секвениране по Sanger / RFLP

Вид проба: 6 ml венозна кръв / 2 ml периферна кръв

Срок за издаване на резултат: 10 работни дни

Цена: 140 лева

Здравейте,момичета. Днес бях при доктора за да обсъдим началото на ин витро процедурата,каза ми че трябва да си пусна пълен имунологичен пакет,което за мен е малко непонятно какво включва....Ако някоя от вас, вече минала по този път, може да ми назове какво включва този пакет и ориентировъчна цена ще и бъда много благодарна ☺️😘

# 670
Благодаря много, Yvka за бързия и изчерпателен отговор ☺️☺️☺️

# 671
Здравейте момичета. Началото на декември направих мисед. След ин витро. Моля да ми кажете кога мога да започна следващ опит- отначало. Нямаме повече ембриончета. Подала съм за Заповед. Надявам се в началото на февруари да дойде. Кога мога да започна според вас? Благодаря предварително.

# 672
Здравейте! Бихте ли ми казали колко месеца важат изследванията за стартиране на инвитро ? Благодаря

# 673
  • София
Зависи от конкретното изследване.
Някои важат дни, други месеци, трети година. Има и такива, които важат завинаги.
Питай в клиниката, но си пази всички.

# 674
Зависи от конкретното изследване.
Някои важат дни, други месеци, трети година. Има и такива, които важат завинаги.
Питай в клиниката, но си пази всички.
За хормоните знам , че са по 6 мес.
Вирусология - HIV, хепатит, сифилис...????
Микробиология ???

Общи условия

Активация на акаунт