Забременели след инвитро тема 50

• 56 629
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Моят ТСХ в 12 седмица беше 0,186 uIU/ml и АГ не видя нищо притеснително

Здравейте, някой има ли опит със сравнително ниско TSH  по време на бременност?

Аз все се притеснявах,че ще го вдигна от стимулацията, а днес в 13 седмица пуснах и е 0,56 miu/l. Чак след седмица съм на лекар, но се чудех има ли проблем при ниските  стойности? Никога не съм приемала  лекарства за понижаването му, даже 12 седмици бях на естрофем, от който по принцип скача.

# 421
Аз по принцип си пия хормон и си знам проблемите. Заради огромното количество естрофем, медрола, зарзиото и бременността реших, че ще увелича малко дозата.
Преди трансфер тсх ми беше около 1,9 и се притеснявах да не се качи много от всичко изброено. А при предишната неуспешна бременност така и не успях да проследя как са хормоните на същия този "фон" и се ядосвах да не е било зле, и дори да не би да е било проблем.
Днес пуснах изследвания след като вече чакам да се изчистя и от тази неуспешна бременност. Пуснах трите щитовидни, антитела (с които по принцип съм ОК) и пролактин, за който си пия достинекс.
Малко съм се престарала с презастраховането. ТСХ е 0.66, а FT4 e 24.70 при горна 22. Другите още не са готови. Тези стойности поне ще са ми ориентир как да действам  следващия път, ако стигна до него. Със сигурност ще пускам изследвания още по-често, за да не прекалявам така.

# 422
Да, аз имах на два пъти за по 1 ден кафяво течение. След спирането на циклогеста нямам никакво течение.
Здравейте, момичета. Случвало ли се е на някоя да получи кафяво зацапване или кървене от цикологест?

# 423
Здравейте!
Искам да споделя при мен ЧХГ на 14 ден беше 27.900 при стойност до 1. След два дни направих нов кръвен тест 148.400 и след два дни 425.300. Миналата седмица бях на преглед и се видя плодно сакче 5мм. но ембрион още не, отговарям на 4г.с. Тази седмица съм отново на преглед за да следим дали ще се развие. Това нормално ли е? Има ли нещо притеснително?

# 424
Наред е не се притеснявай, следващия път може би и пулс ще видите. При нас се вида в 6 г.с., но наблюдения повечето го виждан след 7ма. Успех и ревящ финал 🙂

# 425
Здравейте, в 10 г.седмица съм след инвитро. Продължавам да пия естрофем и прогестан по три пъти на ден. Стомахът ми е много подут, хапна ли се подува още повече, знае ли някой дали това ще е до края на бременността

# 426
Здравейте, в 10 г.седмица съм след инвитро. Продължавам да пия естрофем и прогестан по три пъти на ден. Стомахът ми е много подут, хапна ли се подува още повече, знае ли някой дали това ще е до края на бременността
Каква ви е дозата на естрофема и прогестерона? Може да е от тях,но по принцип по време на бременост е нормално подуването на корема и при мен е така.

# 427
По-скоро е от прогестана, естрофемът обикновено няма такива странични ефекти. Гледай да ходиш редовно до тоалетната да не те налазят запек и хемороиди от рано, че тогава е мъка.

# 428
Това с подуването на стомаха при мен продължи и след спиране на лекарствата. Даже не можех да се храня нормално, освен че постоянно ми беше некомфортно. Като четях момичетата какви количества храна изяждат и чак им завиждах 😁Ако пиеш прясно мляко го спри и на мен много ми помогна пробиотик Омни Биотик Панда. Скъп е, няколко марки смених, но този направи разликата.

# 429
Здравейте мили момичета. След пет дни ми предстои и аз да си слагам Фраксипарин или Клексан . Бихте ли ми казали от къде си го набавяте?

# 430
Здравейте и от мен, в 12г.с второ инвитро, първото успешно на 1.4г Heart Eyes
Последната страница видях, че обсъждате тсх, на мен в 6 седмица ми беше 2.23 и ми изписаха лтироксин по половинка. Другата седмица ще правя контрола, дано всичко е наред.
С предната бременност бях без естеофем ( сега правих ЗЕТ) а сега съм с 2 вагинално и 3х1 на ден... прогестерона си е все 3х2 вагинално и преди и сега. Да ви кажа сега доста съм се подула, а преди чак така не е било. Като кг съм си същата като с първата бременност. Доктора все ми повтаря, че съм добре и е нормално, но в талията съм ... ужас. Не е въпрос на тоалетна при мен, пия пробиотик биогая, ще пробвам и другия за който сте писали, че този и без това свършва. Ще се върна на зад да изчета темата, малко да ви науча Stuck Out Tongue Winking Eye

# 431
Момичета, вчера бях при докторката, като видях мъничето да се движи и чухме сърчице. Споделих й че ме наболява от дясната страна, тя ми каза, че това са подути яйчници. Не ми каза дали е нормално, почнах да се притеснявам, някой имал ли е същите оплаквания, отшумява ли???

# 432
Момиче, бременна съм в 7 седмица. От около 10 12 дни се хванах,че вдигам кръвно. 130 на 80, 135 дори ми стига горната граница. Като това е в по голямата част на деня. Не усещам никакви неразположения. Което навява доктора,че и преди съм имала такова кръвно, но не съм знаела защото не е мерено.
Имам изписан Допегит от Аг, пия го от няколко дена само сутрин, но вечер пак съм с високо кръвно, вчета го пих 2 пъти и на сутринта отново съм с 136 на 80 😲
С натрупване ли действа това хапче? Ще ми регулира ли кръвното?
Опасно ли е за бебето и над какви стойности.
Ходих при кардиолог никакво внимание, ще търси нов.

# 433
Йоана , нямам опит с Допегит. Знам, че масово се изписва на бременни с повишено кръвно. Реално твоето не е високо и, ако е било такова и преди забременяването не е проблем. Може и да не вдигне повече, но предвид колко дълго чакано е бебето и, че си още в началото, явно докторът предпочита да се презастрахова. Виж, ако си била с 90/60, а сега е 130/80 вече си е високо за теб конкретно.

# 434
Йоана, ти преди бременността незнаещ ли горе долу какво кръвно си поддържала? Ако наистина, както казва Ирен,си била с ниско, сега определено е високо и трябва да се следи и да се вземат мерки. Кръвното не е шега, казвам го от опит с много високо кръвно в последната седмица от бременността, вдигах до 150/100, без да го усещам( нямах главоболие , повръщане и т.н.) и бях под наблюдение в болница и в последствие спешно секцио, поради губене на тоновете на бебето. Не го казвам да те плаша, щом вече пиеш Допегид ( мисля че не е с натрупване, но все пак лекар трябва да каже), но трябва да оправите дозата. Аз започнах с половин хапче на ден и завърших с 2 на ден. Времето сега е такова че предразполага високото кръвно, на мен много ми помагаше в началото топъл душ и краката в гореща вода, много бързо го сваляше, но това е моментно решение, не лечение.

Общи условия

Активация на акаунт