Забременели след инвитро тема 50

• 56 734
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Йоана, ти преди бременността незнаещ ли горе долу какво кръвно си поддържала? Ако наистина, както казва Ирен,си била с ниско, сега определено е високо и трябва да се следи и да се вземат мерки. Кръвното не е шега, казвам го от опит с много високо кръвно в последната седмица от бременността, вдигах до 150/100, без да го усещам( нямах главоболие , повръщане и т.н.) и бях под наблюдение в болница и в последствие спешно секцио, поради губене на тоновете на бебето. Не го казвам да те плаша, щом вече пиеш Допегид ( мисля че не е с натрупване, но все пак лекар трябва да каже), но трябва да оправите дозата. Аз започнах с половин хапче на ден и завърших с 2 на ден. Времето сега е такова че предразполага високото кръвно, на мен много ми помагаше в началото топъл душ и краката в гореща вода, много бързо го сваляше, но това е моментно решение, не лечение.

Гореща вода въобще не е подходяща. Разширява кръвоносните съдове и може да доведе до спонтанен аборт!

# 436
Йо, този допегит не контролира много добре кръвното - старо лекарство е, но е изследван че е безопасен при бременност и затова се пие той.
Добрият сън много помага за кръвното, също може да намалиш солта.

# 437
  • Варна
Йоана, кръвното наистина е сериозна работа и трябва да се следи. Още повече, че си съвсем в ранна бременност. При нормално кръвно около 120/80 преди бременността, кръвно около 130-135/80-90 е Ок, така ми каза моя АГ. Но аз започвах до вдигам кръвното в 6 месец. Бях първоначално на 2×1 Допегит, после на 3х1 и вече накрая 4×1. Това беше консултирано и с кардиолог. Най-важното, което каза кардиоложката е много вода, много движение, разходки и хранене със съвсем малко сол, почти безсолно. Не се притеснявай от Допегита, разрешени са до 6 на ден и е абсолютно безвреден. Бебето си беше напълно Ок до края, въпреки че на 3-4 пъти през цялата бременност вдигах до 160/100. Дръж връзка с АГ и взимайте мерки.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 11:05 от mary_123

# 438
Връщам се от друго АГ бебето е наред. Гледаме с коремен ехограф.
Запази ми час при доц. Мария Негрева във Варна за след 2 седмици чак, но нямаше как, това беше единственият шанс.
Каза,че не е ок това кръвно и недай си боже да продължавам  да го вдигам, ще ми усложни бременността.
Мерила съм си кръвното в къщи 2 или 3 пъти и е било около 120 на 80.
Никога съм нямала ниско кръвно, даже при повече от 1 кафе на ден получавах сърцебиене.
Намалила съм сладко, сол, кафето и цигарите съм ги спряла от трансфера.
Сега се сещам че скоро бяхме на профилактични прегледи от работа и ми измериха кръвното и бе 135 (чух само горната граница) , но ми го мериха на коридора, пред още 10 човека и го отдадох на притеснение. Страшно несериозни прегледи.
Продължавам с Допегита, нямам избор, по 1 по 2 на ден и си чакам прегледа, дано всичко бъде наред. 🙏🙏🙏

Редактирам се, че на пункцията ми измериха кръвното и бе 127/82
Отново малко високо, но пак го отдавах на вълнение.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 11:55 от yoanna789

# 439
Мале,и аз имам май проблем с кръвното и му казах на моя АГ ,че главата ме пръска постоянно . Вода пия много,спя си и всичко ,а той ми отговаря да съм минела на диета……… То ,аз цял живот гладувам ,че сега пак и то точно през бременността да съм пак минела на диети ?! Хич не ми се стори това сериозно от негова страна и накрая резултата от БХС ми за протеина и bCG не е мн в норма.Това автоматично ме заплашва от прееклампсия,ама той с неговата диета…. Накрая ще стане белята,заради него! Добре, Че сте писали име на хапчето,ще му кажа да ми изпише.

# 440
Мале,и аз имам май проблем с кръвното и му казах на моя АГ ,че главата ме пръска постоянно . Вода пия много,спя си и всичко ,а той ми отговаря да съм минела на диета……… То ,аз цял живот гладувам ,че сега пак и то точно през бременността да съм пак минела на диети ?! Хич не ми се стори това сериозно от негова страна и накрая резултата от БХС ми за протеина и bCG не е мн в норма.Това автоматично ме заплашва от прееклампсия,ама той с неговата диета…. Накрая ще стане белята,заради него! Добре, Че сте писали име на хапчето,ще му кажа да ми изпише.
Здравейте, по принцип за прееклапсия е хубаво да се редуцира храненето- и по-конкретно да се избягват бързите (шоколади, сладко, чипсове, бисквити, хляб - бял) и бавните въглехидрати (варива, леща, боб, картофи, ориз)и да се набляга основно на протеини и белтъчини със много пресни зеленчуци. Можете да си взимате пълнозърнест хляб само - който да е с пшенично брашно тип над 1750 да не е пухкав и да тежи самия хляб.
Дори това, ако си го наложите като начин на хранене е най-пълноценното за бременност и също така с много плодове всеки ден - поне един сутрин и като следобедна закуска още един.
Също движенията няма да навредят - поне по 15 мин ходене пеша всеки ден с пиене на много вода. Така че дори това не може да се нарече диета, а по-скоро редуциране на храненето като се набляга на храни които са доста по -питателни и полезни в това състояние. 
Всичко може да се коригира с храната - нали знаете цитата "Нека храната бъде нашето лекарство и лекарството - нашата храна"

Успех и стискам палци за спокойна бременност и успешен финал

# 441
Момичета, вчера бях при докторката, като видях мъничето да се движи и чухме сърчице. Споделих й че ме наболява от дясната страна, тя ми каза, че това са подути яйчници. Не ми каза дали е нормално, почнах да се притеснявам, някой имал ли е същите оплаквания, отшумява ли???

Ако сте правили стимулация е нормално яйчниците да са подути и да се възстановяват. Не си спомням при мен докога ги гледаха, но аз бях с лека хиперстимулация. Щом докторът е видя и не ви е казал нищо, значи няма място за притеснение Simple Smile

# 442
Момичета с първата бременнист пиех към края Допегит и бях с холтер. Изписаха ми и нещо с "Н" не помня какво беше, но не беше съвместимо с кърменето и не го приемах. Допегита се спира бавно по схема след това.

Високото кръвно крие опасност от  преекламсия.

# 443
Момичета, някой знае ли лаборатория с София, в която може съпругът ми да занесе моя проба за стерилна урина. Трябва да лежа и да не шавам, а ми искат изследването до няколко дни?

# 444
Момичета, някой знае ли лаборатория с София, в която може съпругът ми да занесе моя проба за стерилна урина. Трябва да лежа и да не шавам, а ми искат изследването до няколко дни?

Би трябвало във всяка да може..не виждам защо да го върнат, ако им обжясни ситуацията. Така или иначе стерилна урина се дава вкъщи. Аз съм пускала наскоро в Надежда, беше 35 лева, плащаш си, оставяш я и това е.

# 445
Аз съм с ниско кръвно по принцип. Взех да вдигам в 3мес. АГ каза да спра тестените изделия, захарта и намаляне на солта (щот без нея не мога). За седмица мерехме сутрин, вечер и се нормализира. Аз също се усетих по блъскането в главата. Качихте ли килограми? Аз качих за месец 3кг. и май от там ми дойде това с кръвното.... 🤔

# 446
Аз съм с ниско кръвно по принцип. Взех да вдигам в 3мес. АГ каза да спра тестените изделия, захарта и намаляне на солта (щот без нея не мога). За седмица мерехме сутрин, вечер и се нормализира. Аз също се усетих по блъскането в главата. Качихте ли килограми? Аз качих за месец 3кг. и май от там ми дойде това с кръвното.... 🤔
Здравей, аз в момента съм в 6 ти месец - до тук съм качила 6 кг. Не знам дали е ок - но доста си следя храненето. Гледам да хапвам по-често и по-малко и здравословно - ограничила съм сладкото и съм наблегнала по-скоро на протеини и млечни, яйца. Задължително за закуска хапвам плод или фреш и след обяд още един плод или пък сурови ядки. Задължително с много вода. Общо взето от всички групи - но без бързи въглехидрати - бяло брашно, ако хапвам хляб е пълнозърнест и варивата също ограничени - боб, ориз, картофи, леща и тн
Ако много ми се хапва сладко - някакви сушени плодове избирам Innocent Innocent Two Hearts

# 447
Да и аз качих килограми, преди почти всеки ден тренирах, сега се настройвам за нов ритъм на живот 😀😀. Може да съм качила 3,4кг, и то най-вече в ханша и коремчето. Относно кръвното налягане, бях на първи преглед в България, докторката само ме претегли, не ми мери кръвното. Но на мен не ми се яде сладко, хляба си го правя сама. Ям, основно кисело и плодове. Много странно но почти не ми се яде, може би защото съм в първите месеци, може би по нататък ще е различно.

[/quote]

# 448
За момента вървя горе долу като с първата бременност. Стартирах 59 (нормалните са ми 55) така че реално са ми много. Предния път в 12та седмица бях станала 55 тоест -4 сега съм 57 значи -2. Влязох да раждам 67кг и като почнах да кърмя нещата рязко се влошава. Докато не спрях да кърмя бях все 65кг... което ми е ужасно много за мен. Храненето го следя и аз, попринцип обичам сладко, но сега не ми се яде, така че рядко хапвам. Ям много плодове и зеленчуци и проблема е в многото. Наистина прекалява и това не е добре.
Като цяло е хубаво да се храним здравословно заради бебето, а и заради нас. Кг не трябва да са прекалено много, опасно е +20, но зависи и от височина и начин на живот. Аз с малко бебе не сядам по цял ден, а той е станл мрънкав та вечер заспивам с него с кокошките Joy поне хубаво си поспивам. И аз съм с ниско кръвно и вече започна да ми се вие свят по цял ден, в понеделник епископ кръв да видим как може да подобрим нещата.

# 449
Аз съм качила повече ,т.к преди трансфера правих лапароскопия. Т.е си представете от кога още спрях да спортувам. Мен си ме болеше много,без да се правя на луда и ме беше страх да се натоварвам,за секс пък дума не давах и не давам да се каже.Цигарите спрях . Не искам да си гледам старите снимки 😃 Важно ми е с бебето да е вс наред,иначе то единствено тестото ми е най-голямата наслада ,понеже не помня колко год не бях яла и сега съм като луда. Ще го спра,щом се налага. Трябва да спра да качвам ,доктора съвсем сериозно си ме предупреди,макар че мед сестра ме представи ,че съм в групата на слабите бременни 😁😁Щях да умра от смях.Сладкото вече го спрях 🙂 в началото ,като разбрах, че съм бременна х2 парчета торта. Ненормална работа.Спирам всичко!

Общи условия

Активация на акаунт