Забременели след инвитро тема 50

• 56 753
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте дами,

Тези от вас които са били на допълнителен прием на прогестерон, в коя седмица го спряхте?
Благодаря предварително!💐

# 451
Здравейте дами,

Тези от вас които са били на допълнителен прием на прогестерон, в коя седмица го спряхте?

Началото на 4-ти месец (14-та седмица), по схема.

# 452
Здравейте дами,

Аз бях на инжекции два вида прогестерон + утрогестан вечер по 3
Спряха ми го по схема. Първо голямата доза инжекция която беше по принцип на всеки четри дни.
После от девета седмица по схема ми спряха и другата инжекция, като последната си я бих в 11 седмица.
Утрогетсана от 3 ( 600) го намалиха на 2 (400 ) него ще го слагам ...още месец и половина някъде ( сега съм в 11+4дни)

# 453
Здравейте,
Аз втори път се опитвам да го намаля от 600 мг на 400 и нещо не става. Първият път бях в 13та седмица и като го намалих получих кървене, върнаха ми дозата на 3*2 таблетки. Вторият опит беше сега в началото на 15та седмица като този път получих само зацапвате и от днес пак съм на старата доза 3*2 таблетки.
Дано третия път е успешен и успеят да ми намалят дозата без кървене или зацапвате.

quote author=HrisMartinova link=topic=1379739.msg44157493#msg44157493 date=1642519238]
Здравейте дами,

[/quote]

# 454
Здравейте,
Аз втори път се опитвам да го намаля от 600 мг на 400 и нещо не става. Първият път бях в 13та седмица и като го намалих получих кървене, върнаха ми дозата на 3*2 таблетки. Вторият опит беше сега в началото на 15та седмица като този път получих само зацапвате и от днес пак съм на старата доза 3*2 таблетки.
Дано третия път е успешен и успеят да ми намалят дозата без кървене или зацапвате.

quote author=HrisMartinova link=topic=1379739.msg44157493#msg44157493 date=1642519238]
Здравейте дами,

[/quote]
А каква е стойността на прогистерона?

# 455
Не са ми изследвали прогестерона, но казват, че в 15 та седмица вече няма нужда да се приема, още повече в максимална доза като моята.

# 456
Аз прогестероновите инжекции ги спрях от раз в края на 12г.с., с тях слагах и Циклогест (400мг) и казаха да го продължа. Тъй като съм със серклаж аз продължавам да го слагам, макар да съм вече в 30г.с.

# 457
Аз съм с доза 800мг вагинално дневно.
Доктора ми каза да го спирам в 11г.с… и за това съм притеснена.

# 458
Аз спрях инжекциите след като пуснах кръвни изследвания. Реално трябваше да ги спра много по-рано, но прогестеронът ми беше нисък. Обясниха ми, че до 12г.с. прогестеронът "храни" плода и помага за задържане на бременността, а след това няма голямо значение, защото бебето се храни от плацентата.
Спирането в 11г.с. си е в реда на нещата, ако нивата на прогестерон са в норма за този период.

# 459
  • Пловдив
Спрях Утрогестана и Дуфастона от раз в 11 г.с. и прокървих. Приеха ме в болница, пак ги започнах и ги спрях по схема в 15 г.с. Тогава вече нямаше никакъв проблем.

# 460
С предната бременност спрях утрогестан и дуфастон по схема до 14та седмица. Не съм имала проблеми. Сега ще ги спирам пак по схема, но този път до 15та седмица. Просто така ми се падна часът при доктора.

# 461
Аз прогестероновите инжекции ги спрях от раз в края на 12г.с., с тях слагах и Циклогест (400мг) и казаха да го продължа. Тъй като съм със серклаж аз продължавам да го слагам, макар да съм вече в 30г.с.

Ако е удобно да попитам в коя седмица разбраха че сте за скрелаж?

# 462
Аз знаех още преди да забременея. Имам конизация, след която шийката е много много къса. А серклажът направихме в 16г.с. при д-р Любомир Христов.

Ако е удобно да попитам в коя седмица разбраха че сте за скрелаж?

# 463
Бях само на Утрогестан 2х2, но до края. Спрях да го слагам седмица преди плановото секцио.

# 464
  • до най-прекрасния мъж
Дуфастонът ми го спряха в 14-15 г.с., тогава ми намалиха и Утрогестана от 2х2 на 2х1. Него го слагах до 36 г.с. заради скъсена шийка. Родих в 37+6 г.с. със спешно секцио заради изтекли води и седалищно разположено бебе. Мисля, че Утрогестанът ми помогна да износя почти до край.

Общи условия

Активация на акаунт