Хематом по време на бременност

• 5 749
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте, бременна съм в 10г.с. След кървене установиха че имам хематом , който беше 6см и ми казаха само да лежа. Започна ново кървене (черна кръв) приеха ме в болница и ми казаха че хематома е станал 17см. Някоя мама сблъсквала ли се е с хематом по време  на бременност и как е протекла бременноста. Много се притеснявам от това какво ще се случи …Живея в чужбина и ми казват че просто трябва да чакаме. Благодаря за вниманието

# 1
Аз имах хематом и частично отлепване на плодния сак в 7-8 г.с. Бях в болница няколко дни на системи и антибиотик, а след това трябваше да лежа вкъщи и да не правя нищо поне 2-3 седмици. Предписаха ми Утрогестан, Алеракт и Но-шпа и няколко седмици след това хематомът се беше резорбирал (все още приемам тези лекарства, а вече съм в петия месец). Аз имах кафеникаво зацапване, което спря още след като ме изписаха от болницата.
На Вас предписали ли са Ви някакви лекарства?

# 2
Аз имах хематом и частично отлепване на плодния сак в 7-8 г.с. Бях в болница няколко дни на системи и антибиотик, а след това трябваше да лежа вкъщи и да не правя нищо поне 2-3 седмици. Предписаха ми Утрогестан, Алеракт и Но-шпа и няколко седмици след това хематомът се беше резорбирал (все още приемам тези лекарства, а вече съм в петия месец). Аз имах кафеникаво зацапване, което спря още след като ме изписаха от болницата.
На Вас предписали ли са Ви някакви лекарства?
Освен магнезии друго не ми дават , държът ме на системи заради силно неконтролируемо повръщане. Казвам ми да ставам само до тоалетна

# 3
Имах хематом колкото плодния сак голям. Кървях доста време и лежах месец в болницата за задържане. Човекът вече е на годинка и четири месеца.

# 4
  • София/Севлиево
И аз имах хематом и отлепяне на сакчето, кървене,че и кръвоизлив,но не стигнах до болница, просто почти цялата бременност я изкарах на легло,малкия е на 18 месеца вече.

# 5
  • Ст Загора
Имах малък . Лежах в Аг оправих се.... но пак абортирах пореден път

# 6
Здравей Дани! Не си писала повече? Как си? Ти в болницата ли беше поне? В коя държава?
Днес и на мен ми казаха, че имам хематом 3см и за сега съм в къщи. В сряда ще съм на преглед, да видим как се развива. Бях почнала да пия аспирин, който сега ми го спряха и доктора каза, че има голямо влияние и трябва да се спре. Лошото е, че се изчиства бавно.
Дано да е било от него и да намалее🙏

# 7
Здравей Дани! Не си писала повече? Как си? Ти в болницата ли беше поне? В коя държава?
Днес и на мен ми казаха, че имам хематом 3см и за сега съм в къщи. В сряда ще съм на преглед, да видим как се развива. Бях почнала да пия аспирин, който сега ми го спряха и доктора каза, че има голямо влияние и трябва да се спре. Лошото е, че се изчиства бавно.
Дано да е било от него и да намалее🙏

Здравей! Вече съм добре , хематома изчезна официално съм в 21 седмица и всичко е наред. В Германия съм , бях в болница заради повръщане и заради хематома е главно заради повръщането. Не се притеснявай просто избягвай стреса , не се движи много и не вдигай тежко. Всичко ще бъде наред!

# 8
Благодаря ти! Аз вече съм 1 седмица в болницата и още не е започнал да намаля. Кървене имам доста и съм със серклаж. Така че само лежа. Но имам и контракции, които трудно спираме нацяло. Ти приема ли някакви лекарства, там. Знаеш ли какви

# 9
Благодаря ти! Аз вече съм 1 седмица в болницата и още не е започнал да намаля. Кървене имам доста и съм със серклаж. Така че само лежа. Но имам и контракции, които трудно спираме нацяло. Ти приема ли някакви лекарства, там. Знаеш ли какви
Пиех само магнезии , казаха ми че кквото и да стане нямало как да го спрат , но бях в 9-10 седмица за това.

# 10
Звучи много обнадеждаващо 🙂  и аз ще почивам и ще се изчисти, вярвам го. Пожелавам ти лека бременност до край💗

# 11
Здравейте, бих искала да споделя моят опит и да  обнадеждя майките, които минават през това. В 18 г.с. Получих обилно кръвотечение, приеха ме в болница, бях с предна плацента, която беше превия(с времето и растежа на матката стана предна горна). Диагнозата беше леко отлепване на плацентата, в следствие на което имах два хематома(размери не помня), кървях обилно 15 дни, после течението стана оскъдно и така до 21 вия ден, когато напълно изчезна. В Болница бях три седмици лекуваха ме с децинон(за кръвоспиране) , два антибиотика(хематомите са благоприятна среда за анаеробни бактерии), магнезии и нош па. В деня на изписването за щастие нямах и следа от отлепване и хематом. После лежах вкъщи един месец, ставах само до тоалетната и кухнята. След това почнах с разходки, имах забрана да вдигам повече от 2-3 кг, можех да се разхождам ама аз гледах да е по-малко. накрая, родих ден преди термин и всичко беше нормално Simple Smile

# 12
Здравейте мами. Бременна съм в 14 г.с.  Преди две седмици получих силно кървене, за което след преглед в бърза помощ ми казаха че имам хематом 2х2см, но бебето е добре и, че трябва да почивам, но не само да лежа. Кървях 2 дни и след това значително намаля и стана кафяво зацапване. На 10-тия ден от кървенето се върнах в болницата защото исках да знам как се развива и дали бебче е добре. Има пулс и е пораснало, но и хематома е все още там, вече 5х1см. Казаха ми че ще зацапвам още няколко дни. От два дни имам като чели по засилено кафяво течение и се притеснявам ужасно. В Испания съм, а тук освен парацетамол нищо друго не ти дават.
Моля някой да сподели опит, защото ще откача. Не знам как да се обнадеждавам вече. Колко време може да продължи това?
Благодаря предварително

# 13
Здравейте на всички. Използвам темичката, за да ви попитам следното.
Аз имах хематом и никой не разбра по време на бременността ли или по време на раждането се появи. На 4см вече имах жестоко кръвотечение … изливаше се кръв. Родих по естествен път, за щастие сме живи и здрави.. в Англия съм тук лекарите въобще не знаят какво се случва.
Въпросът ми е, вие които сте имали хематом, какви изследвания после сте имали. Има ли вероятност да не са го отстранили след раждането както трябва? Тук изследванията са им с методи от едно време и са ме гледали просто “на ръка”, без ехографи, без други изследвания…
Вижда ми се малко несериозно и се притеснявам.

# 14
Опасен ли е този хематом аз съм в 9 седмица и 4 дни леко кафяво не е мног кафяво зацапва ме от време на време писаха ми утрогестан 2+2 и ношпа 3+2 та се притеснявам на 22 съм на доктор и ще съм 10+1

Общи условия

Активация на акаунт