Първо се извинявам за дългия текст, който може да се получи..
На 33 г. съм, първа бременност, 8+4 г.с.
На 24.03 имах еднократно леко прокървяване , отидох на Аг. Каза ми че всичко е наред с плода , тогава чухме и сърчице; също така че причините за прокървяването може да са много и да си използвам утрогестана 2х1 100мг. Тогава малко се поуспокоих но за кратко...На 4.04 прокървях отново, веднага отидох на лекар в спешното. Прегледа ме каза ми че всичко е наред с плода отговаря си на седмицата , но се съмнява за някакво отлепяне, но на този етап не можело да се види добре увеличи ми утрогестана 3х1.
Понеделник 07.04 отново имах кървене , тогава усетих как падна и голям съсирек от мен.. Много се изплаших, казах си край изгубих го така не се бях чувствала никога.
Отидох в спешното прегледаха ме.. Бебчето е добре, но имам голям хематом с леко отлепяне. Два дена бях на системи, като през първия ден имах голямо кървене,втория по-малко, а днес трети ден само със зацапване по тоалетната хартия... Вчера дежурния лекар като ме преглеждаше ми каза че дълго време ще кървя и бавно ще се резорбира хематома и трябва да съм в пълен покой. Днес на сутришната визитация друга дежурна лекарка ми казва че нямам нужда от системи и че ще ме прегледа по късно.. Притеснявам се много за бебчето и се обвинявам че е можело нещо повече да направя , много се надявам всичко да мине добре..Прощавайте стана дълго, но имах нужда да споделя ..тези дни много ми се отразиха психически.. Никой от семействата ни и приятели не знаят още за бременността ми искахме да ги изненадаме сега за празниците..
Пиша с молба към мами, които са минали през подобна ситуация, за малко кураж или съвет.. При вас колко време е отнело да се премахне този хематом..
Благодаря от сърце че ме изчетохте!