Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 47 888
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
Хубаво е да се направят също имунологични и генетични, ДНК фрагментации на мъжа, цветна снимка, при нужда диагностична хистероскопия, биопсии - имунологични, микробиологична, за определяне на имплантационен прозорец. Отделно от споменатите преди мен. Невинаги се правят всичките, но да не се направи дори и една част, за мен е несериозно. Неизясненият стерилитет означава неоткрита от лекарите причина. Над 3 години влачихме тая диагноза и всичко ни беше наред... Докато не взех нещата в собствени ръце и разбрах къде е проблема. Смених лекар и болница, попаднах на страшно старателен и човечен специалист, който виждах, че не ме претупва като предходния. Оправихме всички проблеми и след неуспешен трансфер забременях естествено. Четете, питайте и се интересувайте, защото не всеки лекар е загрижен за пациентите си, някои просто карат по инерция.

# 691
А всъщност какъв ви се оказа проблема?

# 692
Tommy_21, те дето карат по инерция, ами някои умишлено според мен не задълбават. Така ставаме ходещи касички. Тази диагноза "неизяснен стерилитет" ми е до болка позната.

# 693
Има я и другата страна на монетата.
Неизяснен стерилитет може да означава и недостатъчна интимност, изпускане на момента , кофти сперматозоиди в конкретния месец.
Намален АМХ е аларма ! И може да е и водещата причина да не става бременността, но вероятно ще трябва да се мине през 4 самофинансирани инсеминации, за да се ползвате от фонда вече за инвитрото. Ниско Амх само по себе си не е основание за кандидатстване по наредба, критериите са женски срелититет са други, но ако ви падне под определена стойност, няма да Ви одобрят.
Изследванията са скъпи отнемат време, ресурс и енергия. В повечето случай накрая пак ще правите инвитро. Докато ги правите тези изследвания и си оправяте витамините, глюкозата и инсулина, амх може още да падне !
Преценете си добре ситуацията, форумът не винаги е добър съветник.
Ще ми се да вярвам, че отношението е индивидуално към всеки пациент и не е водещ финансовия мотив. Всяка клиника се бори за рейтинг, за постигнати бременности на годишна база, освен ако не говорим за някакви екипи самозванци , има и такива, но те обичайно не работят с ЦАР.
Не знам.
Две години правих какви ли не изследвания на стойност над 5 хил лева, четири инсеминации, купища скъпи добавки, черният ми дроб още не може да ми го прости Grinning
Накрая първо инвитро , стана от раз.
Честно, тези две години ми бяха абсолютно излишни. Аааа да не пропусна и едни 3 4 месеца, в които правехме секс по абсолютен график - докторът казва кога ще се пукне фоликула и ние тичаме. Ужас.
Какво толкова му се плашат хората на инвитрото не знам.
Най-практично за човек, тръгнал да търси помощ от лекари от такова естество, е да се възползва от фонда, докато още го има, според мен. И да действа

# 694
kukuruku1234, може би не ме разбра правилно. Нищо страшно няма в инвитрото, но не при всички става от раз и често причината е точно в пропуснати изследвания и терапии. Аз съм с 4 инсеминации и 2 неуспешни инвитро процедури. Била съм в клиники, които работят с ЦАР, и съм изпитала на гърба си последствията от пропуските. Много неща разбрах точно благодарение на форума.
Неизяснен стерилитет е диагноза на медицински показатели и резутати, а не на база дали хващаш правилния момент ... Правили сме следене и с тестове, и с фоликуметрия.

# 695
А всъщност какъв ви се оказа проблема?

Най-големият проблем се оказаха ДНК фрагментациите - 68%... неизследванети при 4 инсеминации и подготовка за второ инвитро. Като го комбинираме с неподходяща за ендометриозата ми стимулация и съотвено некачествени ембриони, става много весело. Професорката се оправдаваше с "Божа работа" - еми, да бях ходила на църква, вместо да им наливам хиляди левове, а отделно да ми прибират и финансирането. Просто видях разликата, когато я смених. Писала съм преди време доста подробно.

# 696
Благодаря!
Просто не знаех , че с един ехограф и правете секс...... ако не стане снимка......и после ин витро. Изненада ме факта ,че така бързо се стига до ин витро.
Днес се регистрирах във форума и писах , защо се притесних, че нямам никакви назначени изследвания преди самата стимулация.
А тука всички сте минали по този път и знаете дали се пускат изследвания и просто отиваш и започваш със стимулация (инжекции).

Неизяснен стерилитет може да означава и недостатъчна интимност, изпускане на момента , кофти сперматозоиди в конкретния месец.
Намален АМХ е аларма ! И може да е и водещата причина да не става бременността, но вероятно ще трябва да се мине през 4 самофинансирани инсеминации, за да се ползвате от фонда вече за инвитрото. Ниско Амх само по себе си не е основание за кандидатстване по наредба, критериите са женски срелититет са други, но ако ви падне под определена стойност, няма да Ви одобрят.
Изследванията са скъпи отнемат време, ресурс и енергия. В повечето случай накрая пак ще правите инвитро. Докато ги правите тези изследвания и си оправяте витамините, глюкозата и инсулина, амх може още да падне !
Ще ми се да вярвам, че отношението е индивидуално към всеки пациент и не е водещ финансовия мотив. Всяка клиника се бори за рейтинг, за постигнати бременности на годишна база, освен ако не говорим за някакви екипи самозванци , има и такива, но те обичайно не работят с ЦАР.
Не знам.
Две години правих какви ли не изследвания на стойност над 5 хил лева, четири инсеминации, купища скъпи добавки, черният ми дроб още не може да ми го прости Grinning
Честно, тези две години ми бяха абсолютно излишни. Аааа да не пропусна и едни 3 4 месеца, в които правехме секс по абсолютен график - докторът казва кога ще се пукне фоликула и ние тичаме. Ужас.
Най-практично за човек, тръгнал да търси помощ от лекари от такова естество, е да се възползва от фонда, докато още го има, според мен. И да действа

# 697
Nadejda_2022,
При започване на стимулацията се правят изследвания. Аз мога да кажа само за стимулацията по къс протокол: стимулацията започва на 2-3 ден от цикъла, като преди това (в същия ден) се пускат задължително хормони ( естрадиол, LH и FSH), за да може лекарят да назначи правилните медикаменти ( инжекции, хапчета). Тези изследвания се повтарят няколко пъти по време на стимулацията, като съответно и дозите на инжекциите се коригират спрямо стойностите на хормоните. На всеки преглед се следят размерите на фоликулите и лигавицата.
Ако се съмнявате в лекаря си, по-добре намерете такъв, на когото имате доверие... много е важно.

# 698
Общо взето няма правилно и грешно за съжаление. Има проба-грешка. За да съм по ясна, ако се пуснат всички възможни изследвания, дори и да ги направите в един месец и да приемем, че няма да загубите време, ще загубите ужасно много пари. В лошия случай пак стигаме до инвитро.
Аз лично направих нещо на което му викам основен пакет. Просто най-често го срещам във форума. Цветна снимка, хормони, обременяване с глюкоза, пакет тромбофилия. За мъжа ще объркам, но май sdi се води и разширена спермограма. При него проблем нямаше, при мен освен задушени тръби, тромбофилия по 3 показателя и два хормона. Оправихме хормоните, фраксипарин през бременността и естествено инвитро. Успешно от първия път. Ако не беше станало от първия път, щях да искам пид и други изследвания преди втория опит. На мен ми отне точно една година от първото посещение на клиниката до старта на процедурата. Не е много, не е и малко.
Да не се плашим тук, но да не се и успокояваме, точно както каза Tommy не сме на църква тръгнали, на лекар ходим все пак.

# 699
До колкото си спомням при неизяснен стерилитет трябва да бъдат направени 4 инсеминации и след това се подава молба до Фонда.

# 700
Благодаря!
Просто не знаех , че с един ехограф и правете секс...... ако не стане снимка......и после ин витро. Изненада ме факта ,че така бързо се стига до ин витро.
Днес се регистрирах във форума и писах , защо се притесних, че нямам никакви назначени изследвания преди самата стимулация.
А тука всички сте минали по този път и знаете дали се пускат изследвания и просто отиваш и започваш със стимулация (инжекции).

Не знам.

Един лекар ми беше казал, че инвитрото е част от лечението, тоест дори и неуспешното такова за тях има диагностична стойност.
Зависи от нагласата Ви. Аз на първо посещение, на 33 към онзи момент , не бях настроена да правя инвитро. Исках да караме полека , никой не ме е и натискал.
Изследвания - всяка клиника си има някакъв ориентировъчен основен пакет. Въпрос на комуникация с лекаря. Моят лекар на въпроса ми защо не ми назначава имунологични , тромбофилии , генетични, хистологични- той казва така: виждам те теб, мъжа ти, гледам те на ехограф, нямате наследствена обремененост, не пиете , не пушите, не работите в радиация, няма бременности, загуби  - считам, е не е нужно на този етап да ви товаря финансово. Много хора му се сърдели пък, че пуска изследвания, да не би да е в комбина с лабораториите.
Не сме лесни пациенти ние , борещите се за дете.
 Съответно аз чета, ровя, пуснах каквото видях, подобрих си здравето.
Няма правилно или грешно. Много неща си ги спестяват наистина или се казват с половин уста.
Не казвам да не се чете и да няма самоинициатива или сляпо да се доверяваме. Исках да кажа , че не е редно така директно да се сочи с пръст дадена неизвестна лекарка  , че гони само парите и че е задължително да се пуска какво ли не.
Казвам също, че инвитрото ми беше успешно, не благодарение на изследванията ми, които не ми дадоха кой знае каква информация и няма и кой да ти ги разчете, а на екипа на клиниката и основно на доктора, който си е свършил работата. Но това можеше да стане и две години по-рано, ако бях имала тази смелост да скоча директно в дълбокото, и да си спестя и парите, и времето.
Исках да дам кураж и да призова и аз да си вярвате на лекарите, ако ви съмняват, сменяте и така. Ще стане Heart
Няколко години пишех във форума и всички дами, с които общувах, вече имат деца:*

# 701
Здравейте, момичета! Не знам въпросът ми дали е за тази тема, но не знам в коя точно да го задам, а тук може да има някоя от вас, която да е наясно с нещата. Интересува ме какъв е реда и какви документи се подават в съответната община за кандидатстване за еднократна финансова помощ за двойки с репродуктивни проблеми? Моля, ако някоя от вас е кандидатствала да сподели как стоят нещата. Благодаря предварително!

# 702
Здравейте, момичета! Не знам въпросът ми дали е за тази тема, но не знам в коя точно да го задам, а тук може да има някоя от вас, която да е наясно с нещата. Интересува ме какъв е реда и какви документи се подават в съответната община за кандидатстване за еднократна финансова помощ за двойки с репродуктивни проблеми? Моля, ако някоя от вас е кандидатствала да сподели как стоят нещата. Благодаря предварително!
На мен от клиниката ми казаха, че има такава опция. Дадоха ми документите, май само имената и подписи попълнихме, другото от тях. После го подадох и те вече сами се оправяха с парите.

# 703
При неизяснен стерилитет, за да ви одобрят от фонда трябва да имате 4 процедури - инвитро или инсеминации няма значение. Личното ми мнение е, че на някои места умишлено не назначават изследвания и не търсят проблем, защото е много по-доходоносно за клиниката да ви направи поне 5 процедури (ако имате рядкото щастие да забременеете от първия път). Понякога проблемът може и да не налага инвитро, но сами сметнете дали да ви пуснат изследвания за няколко стотин лева и да забременеете естествено или от първа процедура им е изгодно. Всеки се надява да си спести лабораториите и изследванията и да мине тънко. Ако може и веднага да забременее. Рядко става така за съжаление. А после разочарованието и чувството, че са те третирали като банкомат и са ти загубили времето (и натоварили организма без успех) е отвратително. Дето е модерно да се казва "секи сам си преценя" дали иска да се подсигури предварително. Но понякога евтиното излиза скъпо като теглиш чертата накрая.

# 704
  • Пловдив
На мен от клиниката ми казаха, че има такава опция. Дадоха ми документите, май само имената и подписи попълнихме, другото от тях. После го подадох и те вече сами се оправяха с парите.

Ако съм разбрала за коя помощ питате, на нас ни искаха удостоверенията от общината, че нямаме задължения, декларации за постоянен/настоящ адрес, удостоверения от нап, че сме здравно осигурени, ксерокопие на ЛК, фактури на стойност 2000лв (това е за Пловдив) + документи, които ги има в интернет. Те трябва да се попълнят. Подават се до края на годината, в която е направено инвитрото. До 2-3 месеца получавате отговор дали сте одобрени. На нас точно днес ни звъннаха, че можем да си вземем парите.

Общи условия

Активация на акаунт