Нещо смешно, което децата казаха - 13 тема

• 66 401
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Нашият 2-годишен тепърва започва да се отприщва да говори.
В момента "кок" е "сок".
А е"ак" е "влак" . Първо си посмилих "Ех, детето се научи да казва, че има ако!" и радостна го сложих на кукуто.  Но детето, нали е услужливо, поясни, че става въпрос за "Тю-тююю".

# 361
  • София
Оох, толкова сладко! Напомни ми за моя син на същата възраст - слагаме му шалчето на врата и той възкликва “О, ал!”

# 362
И при нас шалът е "ал". Simple Smile
Той си има един сатенен шал от моите, с който обича да заспива и винаги си го търси.

# 363
-Мамо,тараторът е много солен,колко килограма сол сложи???🤣
Гледах като гръмната

# 364
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Косата на мъжа ми оредява стремително, малкия, след като гледа как баща му се нерви за нещо, му вика - "Тате, ти си плешивко Петко!". Аз - 🤐

# 365
Хахаха сетих се, моя мъж веднъж се беше обръснал ама гладко, а принципно си ходи с брада. И малкото като го видя и каза "ооо тати е станал мама" Joy

# 366
  • София
Моят син казва :
 "Тати си е махнал бодилите"

# 367
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Аз:
- Брей каква си многознайка, не мога да те бутна... Frowning
Тя - на няма и 7 години:
- Аз съм прецизен инструмент за скорост и математика! Nerd

Умирам с това дете... Просто не знам като я тресне пубертета как ще бъде... Но от сега ме слага в малкият си джоб.

# 368
  • София
Връщаме се от пазаруване със сина ми, за протокола ,нося една пълна торба с всякакви сезонни плодове.Синът ми се спира пред едно дърво и захласнат отбелязва.
- Оооооо,черешкииии 🥰 Мамо,може ли да си откъсна,ето там виждам че има едно детско (ниско ) клонче!"

Та днес брахме вишни 😂
И се сетих как като деца дори сме се катерили по дърветата и колко вишни,джанки и.т.н. сме изяли.Сега дърветата в квартала стоят отрупани,дори има "детски клончета" ,които през 90-е биваха опоскани още зелени.

# 369
  • Варна
За първи ден е на Зелено училище. На път към вкъщи го питам:
Аз: - Измори ли се днес?
Той: - Да. Вече започвам лека-полека да залязвам.

Прибрахме се ние и като свали блузката си, какво да видя - гърбът му пламнал. Той да вземе да се съблече гол до кръста.
Аз (без изобщо да ми мине през акъла, че може това да направи): - Като се съблече, защо не се намаза със слънцезащитния крем, който ти дадох?
Той: - Аз се намазах, ама по корема. Забравих, че имам гръб...

С

# 370
Нови думи в речника:
Аям - салам
Тятю - дядо ( дядото претърпя всякакви метаморфози, сега си е в тази форма).

# 371
  • София
Онзи ден се връщаме от кратка екскурзия до Родопите. Със сина ми (на 4) си говорим на задната седалка :
Той:  Мамо, много искам да идем пак на язовира.
Аз :  Добре, но може и на друго място да идем, да попътуваме.
Той : Да, ще решим!

След почивка от почти месец се връща на градина, сборна група са, имат и нова госпожа, не само неговите. Сутринта плаче, че не му се ходи и сълзите му обливат личицето, но ми казва :
- Аз в колата ще се поскопоя ( бел.прев. успокоя)

# 372
Малкия ме пита:
Мамо, ти какъв подарък искаш?
Аз се шегувам: Тойота Рав 4-ка (понеже ми е мечта).
Той: Ние имаме вече (детска количка).
Аз: Ама, аз искам истинска.
И той: Еее, не можем да купим всичко! 😬

# 373
# 374
Мъжът ми води голямото дете на тренировка,но този път не е със спортен екип ами сложил едни дънки и тениска с якичка...Детето възкликва:
-Ехеее,тате!Да не би да отиваш на среща с мацки  тайно от мама! 😅
Само на 8 е ,а много се вълнува от тази тема вече 🤔 с гаджетата.

Общи условия

Активация на акаунт