Нещо смешно, което децата казаха - 13 тема

• 66 406
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Моят дори имам чувството, че вместо "какво" казва "защо", толкова го обичат тоя въпрос децата. "Защо си купила?" - когато се прибирам с торба покупки, "Защо е Пипи?" (за Пипи Дългото чорапче) и подобни.

# 346
Моите някога ,преди сто години ,започваха с Майко ,защо... По едно време викам, спри ,не съм ти вече майка. Реши си проблема , започна с Лельо, защо...

# 347
В градината имали задача да рисуват семейството си.Разказва ми след като го взимам и му казвам хайде ще ни нарисуваш и вкъщи.Прибираме се и почва.
Първа е мама.Тя има голяма глава 🤪.Викам му твоята ще стане по голяма като пораснеш.Продължава с ето и огромния корем на мама.Викам вече не е толкова голям.Трие го и прави по малък голям корем.После рисува себе си.Там се старае най много,баш квато е вейка се докара 😁.Следвал тати.Той имал най-голямата глава на света.Тука не отричам и не го поправям.Тати нямал корем затова рисува тялото като чертичка.Викам тати не е толкова слаб,айде изпросих му и на него корем 😂.Последен е бебо.Главата му била малка.Така е.После рисува два корема големи.Викам му защо има два корема(верно е малък шишо 😊) ми щото много яде ми отговаря важно 😂.Хич не им е скучно в градината.

# 348
В градината имали задача да рисуват семейството си.Разказва ми след като го взимам и му казвам хайде ще ни нарисуваш и вкъщи.Прибираме се и почва.
Първа е мама.Тя има голяма глава 🤪.Викам му твоята ще стане по голяма като пораснеш.Продължава с ето и огромния корем на мама.Викам вече не е толкова голям.Трие го и прави по малък голям корем.После рисува себе си.Там се старае най много,баш квато е вейка се докара 😁.Следвал тати.Той имал най-голямата глава на света.Тука не отричам и не го поправям.Тати нямал корем затова рисува тялото като чертичка.Викам тати не е толкова слаб,айде изпросих му и на него корем 😂.Последен е бебо.Главата му била малка.Така е.После рисува два корема големи.Викам му защо има два корема(верно е малък шишо 😊) ми щото много яде ми отговаря важно 😂.Хич не им е скучно в градината.

Хахахаха, и на теб не ти е скучно никак. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 349
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Всяка вечер, Иван на почти 4:
- Мамо, ще става ли тъмно?
Всеки ден, всяка вечер. Поне от половин година. Как не го запомни, не зная... Умен е много, но явно това не го схваща. Допускам, че е в реда на нещата, все пак е още 2 месеца на 3 години...

Също - всяко ядене е "обяд". Какво ще обядваме... Вече се е научил да си самоотговаря "бой" и да се хили, защото наистина нямам никакво търпение вече да отговарям на един и същи въпрос 100001 пъти...

(Не съм най-търпеливата мама на Земята... )

# 350
Четиригодишната: - Може ли да се къпя в басейна сутринта и вечерта и на обедТа?!?

# 351
Всяка вечер, Иван на почти 4:
- Мамо, ще става ли тъмно?
Всеки ден, всяка вечер. Поне от половин година. Как не го запомни, не зная... Умен е много, но явно това не го схваща. Допускам, че е в реда на нещата, все пак е още 2 месеца на 3 години...

Също - всяко ядене е "обяд". Какво ще обядваме... Вече се е научил да си самоотговаря "бой" и да се хили, защото наистина нямам никакво търпение вече да отговарям на един и същи въпрос 100001 пъти...

(Не съм най-търпеливата мама на Земята... )
Това, че пита, не означава, че не знае отговара. Детето търси комуникация и си има тема.

# 352
Плюс това търси валидация (верификация и прочие думички с чужд произход). Ако родителят 100 пъти повтори дадено твърдение, значи това е така.
Детето е длъжно да провери. Първо да се усъмни, после да провери и то много пъти. Току-виж родителят веднъж даде един отговор, два пъти – друг, 55 пъти – някакъв трети... Можете да си представите какво се случва в детската главичка тогава. Simple Smile

# 353
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Плюс това търси валидация (верификация и прочие думички с чужд произход). Ако родителят 100 пъти повтори дадено твърдение, значи това е така.
Детето е длъжно да провери. Първо да се усъмни, после да провери и то много пъти. Току-виж родителят веднъж даде един отговор, два пъти – друг, 55 пъти – някакъв трети... Можете да си представите какво се случва в детската главичка тогава. Simple Smile

Всеки път отговарям еднакво. Товя ми е ясно, че е нужно повторение... Ама ми идва в повече просто. Това е..
Уморена съм и ми е писнало. Децата нехса виновни за това. Контролирам се колкото мога и работя над себе си.. но трябва време... А те растат...
Уф!

# 354
Ави я пробвай с: Ти кажи! Аз няма да ти отговоря!

# 355
На почивка сме в Турция и съответно в хотела се разбираме предимно на английски.
На закуска ММ извика сервитьора, за да поиска лъжица, но говори на български и дъщеря ни (на 2.8г) го “заби”:
-Тате, не казва се лъжица.
Обърна се към сервитьора и му каза “Искюз ми, уан спуун лъжица иска тати” 😁🤣

# 356
Ох, със сълзи се смях на сладурката с английския Blush

# 357
Ох със сълзи се смея и аз.
Моят син го гледа баба му и ми разказва следната случка.
Баба му цяла сутрин го молила да закусва, какво ли не предлагала, ама не искал. Накрая се отказала да го моли и излезли навън. Тъкмо стигнали до площадката и малкото се разревало, че е гладно и да се прибират. Тя му казала /много изнервена предвид ситуацията/ и казала "като се приберем, първо ще те набия и после ще ядеш", а малкото казало "не, първо ще ям, после ще ме биеш, защото съм мноооого гладен"
Пп. Да поясня /че в тоя форум не се знае кой как ще разбере/. Никога не е бито детето, нито удряно даже. Просто е била изнервена, което е разбираемо. Но все пак е смешно Joy

# 358
Ави я пробвай с: Ти кажи! Аз няма да ти отговоря!
Вече сме на този лист. На емнайстия еднакъв въпрос казвам:
- Ти кажи.

И казва... Grinning

От вчера. Кака му е за първи път на нов спорт. Висим и я чакаме да свърши.
- Мамо жащо Мая е на тутольовка?

Аз Thinking

След 2-3-5 уточняващи въпроса стана ясно, че думата, която търсим е "тренировка" Joy

# 359
Прибираме се и малкото казва на баща си "Мама се сготви", понеже ми беше горещо и казах "ох, заврях". Логика.

Общи условия

Активация на акаунт