🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 8 (24.10 - 31.10) 🐄

• 60 431
  • 1 300
  •   1
Отговори
# 465
Олелеле, Цвета-Пайета!😀😀😀 С глас се смея!😂😂😂
И аз Laughing и искрено се надявам двете "звезди" Мартина и Цвети да не четат тази тема, загрижих се за психическото им здраве Laughing

# 466
  • Варна
Може да си е "платила" по някакъв начин, за да не го излъчат ,знам ли?
Да е платила на Иван и Андрей в натура ли имаш предвид, че те такава жена не са виждали?
Или им е оставила на горките бедни продуценти една торба пари?

Нямам предвид пари или в натура. Може да е близка на някой.

# 467
Джакузито на раздора Smile Пасти, бисквити и какво ли не е било, но този път една дървена каца ще ги изпокара.
Гнусничко постъпи Ваня, Теди още се полива и тя така да се топнела. Според мен на този етап никаква провокация не целеше, чиста проба несъобразителност. Мартина не посмя да каже нищо на Ваня, а отишла при Живка да я изклюкари и мама да си прибере палавото чедо. Smiley После на Пламен и Коце се пени, че на Ваня направила същата забележка. "Смелостта" ѝ е избирателна. Wink
И защо не виждаме как Лори си взима джакузи всяка вечер?! Хм, алооо, продуцентите! Пламен по без гащи, Пламен по клин, а Лори по бански не?! за господата питам

Вечерта Ваня вече умишлено провокира като подхвана темата, която общо взето е била приключена. И понеже ей сега отново изгледах, че снощи му набрах на Кирил, виня го за повишения тон, но думите му са съвсем точни.
Струва ми се, че Кирил не е точно в подкрепа на Мартина, а е по скоро срещу Чавдар.

Познах и четиримата кандидат ратаи. Цвети съвсем се е отпуснала...не само физически.
Смях се с официалната ѝ рокля и красотата, която ще пръска, чак Ивайло се измайтапи, да помолел жена си да му изпрати смокинга.

# 468
  • Варна
Скрит текст:
Може да си е "платила" по някакъв начин, за да не го излъчат ,знам ли?
Да е платила на Иван и Андрей в натура ли имаш предвид, че те такава жена не са виждали?
Или им е оставила на горките бедни продуценти една торба пари?

Нямам предвид пари или в натура. Може да е близка на някой.
Ако им беше близка, щяха да заметат тази случка, изобщо. И да я покажат в по-добра светлина.

И мен снощи Ванчето ме подразни.
"Моята малка радост им носи толкова болка и гняв" .. Брех как го извъртя..
Но не се учудвам, то това й е професията.

# 469
  • София
Ваня снощи с постъпката си бе ала женски вариант на Бай Ганьо. Много ми се срина в очите с тази си постъпка. А после държането и бе инфантилно.

И не видях никъде Цвети да се тръшка за ратайството. Нито един момент, кадър, жест или дума.
Напротив, както и очаквах кара си ратайството с усмивка и си изпълнява съвестно задачите.
Други хора се тръшкаха от ратайство, не и тя (поне засега).

# 470
Добре, да видим.
Още веднъж, не коментирам какво се е случило, а какво би могло да се е случило.
1) Агресия
Много хора смятат, че агресията се изразява само в открита конфронтация. Например, преки словесни нападки или физическа разправа.
В действителност, вербалната агресия не е нужно да е пряка, може да е "зад гърба". Това "тъпунгер" попада в категорията уронване на репутацията (reputation destruction - един от трите метода за индиректна агресия). Т.е., Мартина атакува репутацията на Стефан пред останалите, защото не харесва нещо в поведението му. Какво може да е - може би оня прословут разговор, услужливо докладван от Теодора, може би има и още причини.
Тази нападка има много малко общо с нивото на Стефан и много повече общо с нивото на Мартина.
2) Ефект Dunning - Kruger
David Dunning и Justin Kruger са двама психолози, които откриват научно-значима корелация между способности и самооценка. По-конкретно, хора с ограничени способности имат склонност да се надценяват, докато по-способните имат склонност да се подценяват.
Респективно, този феномен е наречен на тяхно име. За който се интересува, ето препратка към оригинала:
The psychological phenomenon of illusory superiority was identified as a form of cognitive bias in Kruger and Dunning's 1999 study "Unskilled and Unaware of It: How Difficulties in Recognizing One's Own Incompetence Lead to Inflated Self-Assessments".
В този смисъл, можем да допуснем, че някои от участниците във Фермата 7 са действително неспособни да оценят интелекта на Стефан и в некомпетентността си са склонни да си мислят (и да си вярват), че го превъзхождат.
Ако погледнем визитните картички на "фермерите", много трудно ще намерим с какво Мартина превъзхожда Стефан.

Горните 2 точки се проявяват кумулативно:
Мартина не уважава Стефан (има се за нещо повече от него без добри основания, ефект на Dunning - Kruger);
Мартина е агресивна и изразява неодобрението си с "тъпунгер", без това да има пряка корелация с качествата на Стефан (тук би могла да употреби всяка друга обидна дума).

Към всичко това можем да добавим и трета точка.
По чертата на личността Agreeableness от модела Big 5 (Голямата петорка), Мартина е в зоната на високи нива на несговорчивост. Тя с лекота минава към директна конфронтация, когато нещо не й харесва.
За контраст, по-голямата част от жените клонят към сговорчивост.

Горното не е за оценка на Мартина и Стефан като добри / лоши. Т.е., може поведението на Мартина с оглед на обстоятелствата да е оправдано, а Стефан да се е изложил.

# 471
И не видях никъде Цвети да се тръшка за ратайството. Нито един момент, кадър, жест или дума.
Напротив, както и очаквах кара си ратайството с усмивка и си изпълнява съвестно задачите.
Други хора се тръшкаха от ратайство, не и тя (поне засега).

Ти си пристрастен, простено ти е. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 472
Любимец на Diavolo да си в тоя живот🙂
Дори когато се държиш нормално, той ще каже, че това е прекрасно😁

# 473
Аз това което чух е, че Мартина нарече Стефан "тъпунгер", но човека с който разговаряше (не помня и нямам намерение да връщам), и каза "Не той не е тъп". Съответно Мартина се съгласи, каза " Да, да не е тъп в никаъв случай, просто е тъпунгер." Според мен тя просто искаше да сложи обиден епитет към Стефан и това беше първото, а и най–необидчивото, което и дойде на устата.

# 474
  • До морето
Ивайло засече Мартина за "тъпунгера" и автоматично ми се издигна малко в очите.
Моментът с нарушението на Винету също беше знаков. За секунда на Теодора й проблесна, че совите не са това, което са. Погледът й ясно казваше "Откъде, накъде ще ме предлагаш за номинация от мое име?" и именно гранде почудата й й попречи да каже нещо, с което си спести и порицание пред строя.

# 475
Аз това което чух е, че Мартина нарече Стефан "тъпунгер", но човека с който разговаряше (не помня и нямам намерение да връщам), и каза "Не той не е тъп". Съответно Мартина се съгласи, каза " Да, да не е тъп в никаъв случай, просто е тъпунгер." Според мен тя просто искаше да сложи обиден епитет към Стефан и това беше първото, а и най–необидчивото, което и дойде на устата.
Ивайло защити Стефан в този случай.
А Мартина има доста беден речник и не умее да се изразява добре, наистина искаше да намери обиден епитет, но сбърка думата Simple Smile

# 476
  • София
Едва ли ще открия топлата вода като кажа, че жените харесват умни мъже. Е, по тази логика Мартина също харесва Стефан. А е толкова яростно настроена срещу него от чисто женска завист, защо не и ревност. Първо, чувства се предадена. Всичко започна от Теди и разваления телефон получил се след щикотливия разговор в 'тайната градина' И за капак не я подкрепи за фермер на седмицата. Иначе е факт, че преди тази случка двамата много често бяха в кадър заедно. Понеже аз гледам много внимателно за детайлите и статистиките и ми направи впечатление, че в началото Стефан все търсеше компанията на Мартина (явно си пада по по-властни/доминантни жени).
Според мен и двамата тайно се надяват нещата да се оправят, но по чисто човешки и грешен начин, вместо да подадат ръка и да си оправят отношенията, те строят още по-дебели стени помежду им.

# 477
Вижте колко интересен контраст се получава - и колко поучителен.

Докато Живка критикуваше Мартина, Стефан (който ми беше фаворит от самото начало) допълваше изреченията й и водеше разговора към все по-критични коментари и внушения.
Обратно, както четем в коментара на Bengun, Ивайло (който пък ми беше анти-фаворит с провокациите си), бързо е пресякъл опитите на Мартина да очерни Стефан.

В единия случай стана грозен скандал, в другия - вие кажете - изглежда, че всичко е приключило мирно.
В същото време, Стефан е този, който влезе със заявка да обединява хората, а Ивайло е този, който ги дразни.

Go figure...

# 478
  • Разпиляна във въображението
Гледах отново епизода. Ивайло, с голямата си уста Simple Smile, сподели с Мартина и Цвети неговата стратегия, ако бъде избран за дуалист, а Мартина направо предложи на Цвети кой да я осъществи за нея Simple Smile Звучеше така, все едно стратегията тя я е измислила.

Пуснах си и сцената с Ваня, Кирил, Мартина и т.н. на огъня. Ваня каза "Ок, разбрах", но Кирил продължи да намила повишавайки тон.

С какво топлят водата в джакузито? Пропуснала съм.

# 479
И според мен Ваня се топна в джакузито без изобщо а помисли и съобрази.Не с цел провокация.А е гнусно това ,което направи.И после реши на огъня да разчепка случката,щото видите ли какъв съм провокатор.Как пък не,една нейна радост да ги озлоби.Според мен другата група я засича на радара си,само когато е с Живка.Аз не харесвам Ваня .
   Относно Стефан и Мартина , в предишното мнение,което писах ,исках да се "скарам" на потребителка,която сравняваше бизнесите и омаловажи този на Мартина.Някакъв си салон за красота.Е,почти всички ходим в такива по един или друг повод.За да имаш такъв се искат определени умения,да го развиеш,да подбереш кадри,да задържиш клиенти и т.н.
    Но , Мартина, какъвто и бизнес да има ,между ушите няма кой знае  колко капацитет.Аз харесвам на Стефан доводите, малко ми е многословен, но винаги е аргументиран.И тъпунгер изобщо не е най-подходящата обида за него. Нито е нелоялен. И може би точно това, че гледа нещата в доста по-широк план от Марта му е помогнало да развие по-мащабен от нея бизнес.
    Не мисля,че Цвети е недоволна от ратайството.Но се изненадвам от нежеланието й да се научи да кове,цепи дърва или каквато и да е фермерска работа. Как ще ходи на дуел това момиче? Все ще се наложи. Евала на Теодора в това отношение.
   "Лелките" във фермата са доста по-енергични и нахъсани от Цвети и Лора.Ама то само с   едната хубост не става.
   И,дано Цвети да изгаси огъня, както се закани за Виктор. Няма нужда да тъпчи повече , той е доста объркан и "забъркан" явно и има нужда от спокойствие и време да се оправи сам със себе си.

Общи условия

Активация на акаунт