🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 8 (24.10 - 31.10) 🐄

• 59 410
  • 1 300
  •   1
Отговори
# 585
  • ВАРНА
Само на мен ли ми се струва, че доста вдетинени реакции имат Лора и Цвети, несъответстващо за възрастта им 24-26г ?
Лора малкото пъти, в които съм я слушала няма особен капацитет за изказ, за да отстои и защити своя позиция. Симпатична ми е, работлива, предполагам живее с родителите си още, личи си, че все очаква някой да я защити.  За мен като поведени бих казала,че е под 20г.
Цвети пък е доста обиграна в манипулациите на мъже - в пърхането с мигли и фръцкането. Но някак пак ми е по-скоро на гимназионално нива, отколкото на самостоятелна 26г жена , особено пък със заявка,че не е кифла ...

# 586
Само на мен ли ми се струва, че доста вдетинени реакции имат Лора и Цвети, несъответстващо за възрастта им 24-26г ?
Лора малкото пъти, в които съм я слушала няма особен капацитет за изказ, за да отстои и защити своя позиция. Симпатична ми е, работлива, предполагам живее с родителите си още, личи си, че все очаква някой да я защити.  За мен като поведени бих казала,че е под 20г.
Цвети пък е доста обиграна в манипулациите на мъже - в пърхането с мигли и фръцкането. Но някак пак ми е по-скоро на гимназионално нива, отколкото на самостоятелна 26г жена , особено пък със заявка,че не е кифла ...
И аз така мисля, почти са ми наборки, а разсъжденията им като на 18-годишното ми аз. В началото по няколко пъти проверявах на колко са години.

# 587
Те днес някои и на 13 са обиграни с мъжете... А други и на 23 са като на 13... Всичко има в този шарен свят. Никой не е същия като нас или като някой друг. Да, поведението и мисленето не е пораснало заедно с годините, на които е Лора, но не мисля, че и за Цвети важи. Тя дълги връзки, много връзки, опити за деца... Хич не се държи като малко момиченце, а като капризна жена, която ползва чара си, за да получава каквото си е решила от мъжете и само това ѝ е в главата.
А Лорчето - таткова щерка, всичко на тепсия и е поднесено, някакво момче я обича и е до нея 5 години, тя получава всичко на готово и не бърза да порасне.

# 588
Много ми хареса Ивайло вчера как обясни на Цветка за роклята- ако видиш нещо сиво с хобот то със сигурност е слон

# 589
  • Другата България
Дяволче, мерси за обяснението за Цвети. Няма как да не се съглася, че е с две гънки, изумена съм, че ти чак сега го разбра. Глупаво изказване.
И да, нека се знае.
Много,  наистина много завиждам на Цвети и Лора за външния вид. Направо сън не ме лови, обмислям ипотека, за да мога да си направя естетични корекции, за да заприличам на една от тях. Сега, акъла обаче не си го давам.
Там няма как да се помогне.

# 590
Много ми хареса Ивайло вчера как обясни на Цветка за роклята- ако видиш нещо сиво с хобот то със сигурност е слон
Ама тя хич не загря Simple Smile

# 591
  • До морето
Изпуснала съм го това за хобота. Какво е казал Ивайло?

# 592
  • София
Цвети се оплака, че хоратя я мислели за кифла, пък тя не била, защото кифла не би влязла в обора при лайната... и пр. Ивайло я контрира, че сервира масата в ролята на ратай облечерна в рокля с пайети и тогава и каза, за онова нещо, което е голямо и сиво с големи уши и хобот и много прилича на слон - то вероятно е слон! Wink

# 593
Ами джакузито биде отпушено и измито, та много шум за нищо беше цялата работа.
Мартина - нейно право беше да се извини или не. Принудиха я, но това не променя в моите очи факта, че тя не желаеше. Въпросът е морален. Да се извиниш или благодариш са най-лесните неща в живота, но за хора с раздуто его се явяват като най-трудните. Та и Мартина така - едно простичко извинение без побутване отвън щеше да е супер, но уплахата, че това ще урони престижа ѝ на лидер на някаква си временна групичка я докара дотам, че да се запъва като магаре на мост. Черна точка си е за мен. Аз също смятам, че наказанието трябваше да е само лично, но то пък нейното наказание не беше никакво наказание. Истинското наказание се целеше в груповия мир - не трябва да има такъв, щом вече са разделени хората. Макар и да е прозрачно това, Мартина е първопричината за него, така че извинението ѝ беше важно. В джунглата на реалния живот можеше да си реагира както си иска, неизвинението щеше да отиде само на сметката на личната ѝ карма, но във фермата всеки зависи от поведението на другите, след като са приели да спазват специфичните правила на формата.

# 594
  • ВАРНА
Те днес някои и на 13 са обиграни с мъжете... А други и на 23 са като на 13... Всичко има в този шарен свят. Никой не е същия като нас или като някой друг. Да, поведението и мисленето не е пораснало заедно с годините, на които е Лора, но не мисля, че и за Цвети важи. Тя дълги връзки, много връзки, опити за деца... Хич не се държи като малко момиченце, а като капризна жена, която ползва чара си, за да получава каквото си е решила от мъжете и само това ѝ е в главата...

Така е ! Имах предвид, че Цвети в случая цели единствено да си начеше егото с Виктор или да накара Пламен да ревнува, за да предприеме нещо: или това и е целта да остане по-дълго в продукцията - не съм наясно дали изобщо осъзнава какво точно прави и с каква цел. Което си е поведение на 16-18г.
" Виктор трябва да ми е благодарен, ако реша да отворя нова глава, а не да затворя цялата книга ! " Цветка Пайетка

# 595
Не беше ли логично Живка да вземе Мартина на въпросите за кошниците? За да не пита нагло после защо не са взели 2 кошници😁
 Доста неприятно й стана като я кръстиха майка на Цветка. Мартина се има за вървежна, асоциации за майка на възрастен човек я изненадаха в гръб😁
Представих си я на родителска среща на нейните дечица...дали ходи по гащи, с чорапки и с 2 опашки? Или само за нас е честта да наблюдаваме жена в предклимактериум , с груб език, злобен поглед , която си мисли, че е много готина...

# 596
Според мен Мартина трябваше да се извини без някой да я кара...как се чувства тя не е важно туй като заради нейна грешка наказват всички...дали е волна или неволна никой не го интересува тъй като наказанието е факт... всички са запознати с правилата и тя ги наруши така че е логично да се извини .. . както като настъпиш някой е не нарочно но се извиняваш...възпитание
Мисля,че Живка извика "другарския съд" не защото имаше нужда от тях, а по скоро защото смяташе тяхното мнение като логично и безпристрастно...

# 597
Абе, има си жени, които цял живот провокират мъжете. Има толкова глупаци, че все някой ще върже!
Ето я Цветелина, тя си мисли, че и е в кърпа вързан Виктор и въобще не допуска, че може и да му е през гайдата за нея като я вижда, че се чуди какво точно иска. И на такива като нея въобще не им се вярва, че някой може да не хареса това съвършенство, което си мисли, че преставлява тя. Ама човек харесва първо с очите, но после и с ума...

# 598
  • До морето
Аз пък се чудя на гордостта, с която приема това, че всички приказват как имала богат опит с мъжете. За Пайетка говоря. Ми тя е на 26, не е много хубаво да имаш богат опит с мъжете. Голямо постижение! Все едно за някоя 60-годишна шантонерка говорим.

# 599
Мартина  явно не съжалява, че волно или неволно навреди на всички. Не й дреме, дано го видят ясно нейните придворни.

Общи условия

Активация на акаунт