COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 270 491
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 15
Чета мнението на Яна Шишкова за тестовете,  ваксините и ковид.
Страшно съм изненадана от позицията и.
Чак пише какви точно вредни вещества са ползвани за стерилизация на тестовете и как след 20г. ще се сдобиеш с рак заради това.
Толкова хора загубихме и все още се твърди, че всичко е измислица заради масов контрол и ваксини...и то от интелигентни хора. Не знам какво да мисля. Австралия било конц. лагер, искали навсякъде да стане така.

# 16
  • София
Анди, пиша тук, че заключиха старата тема - бори се против мерките, които се готвят да наложат, т.е. ще вземат скъпоценната слюнка на детето й само през трупа й, образно казано. Не смея и да си помисля какво й е мнението за ваксините при + 12 годишните.

# 17
  • на пистата

# 18
  • София
Ако не може да изложи тезата си кратко и ясно още в първите две изречения, язък й за писането нататък. Съвсем се е бъгнала.

# 19
  • В заешката дупка
В Исландия вече 59 % от здравните работници са получили бустер доза, 68 % от възрастните в институции и 57% от останалите на възраст 60 г +.

Уебсайтът на кабинета се позовава на проучване, проведено в Израел и публикувано в The New England Journal of Medicine.  Според проучването пациентите на възраст 60 г и повче са били 11 пъти по-малко вероятно да бъдат заразени 12 дни след бустер дозата, приложена най-малко 5 месеца след втората доза от Pfizer.  Рискът от сериозно заболяване е 20 пъти по-нисък, отколкото при тези, които не са получавали бустер доза.

https://www.ruv.is/frett/2021/10/25/naer-ekkert-smit-medal-bolus … a-barna-a-islandi

Линк към проучването в Израел

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 23:20 от ЧеКа

# 20
  • При семейството си
Австралия прекалиха в много отношения, факт.

# 21
Чета мнението на Яна Шишкова за тестовете,  ваксините и ковид.
Страшно съм изненадана от позицията и.
Чак пише какви точно вредни вещества са ползвани за стерилизация на тестовете и как след 20г. ще се сдобиеш с рак заради това.
Толкова хора загубихме и все още се твърди, че всичко е измислица заради масов контрол и ваксини...и то от интелигентни хора. Не знам какво да мисля. Австралия било конц. лагер, искали навсякъде да стане така.
Много е зле положението при тази жена, от четене на конспирации се е превърнала в зомби, за съжаление..Между другото от четене и вярване в конспирации се оглупява, това е доказано, сериозно..Simple Smile

# 22
За една плюнка толкоз "рев и тръшкане", а какво ще стане като започне масовото ваксиниране на децата не ми се мисли ( сега набира скорост ваксинирането от 12-18 г., а тези дни се очаква одобрение и за 5-11 г.).
п.п. Как оцеляха децата Ви в другите страни с тия тестове.(риторичен въпрос)

# 23
За една плюнка толкоз "рев и тръшкане", а какво ще стане като започне масовото ваксиниране на децата не ми се мисли ( сега набира скорост ваксинирането от 12-18 г., а тези дни се очаква одобрение и за 5-11 г.).

Пак ще скочат на бой на някой министър, че му нарушавали правата на милото отроче да пръска бацили и заразява безконтролно. Ей това ще стане.

# 24
Австралия прекалиха в много отношения, факт.

Въпрос на гледна точка.

Австралия при 26млн население има 1 590 смъртни случая от/с ковид от началото до сега.....

# 25
  • Далечният изток
Не знам дали си даваме сметка, но... В Португалия 87% са напълно ваксинирани. Там починали от ковид на ден са по 4, 5 до към 8 човека. Там не те питат искаш ли да се ваксинираш или не. Дават ти дата след примерно седмица, да се явиш и да се ваксинираш. Ама искаш ли, ама не щеш ли, ама да си избираш ваксина.... Ами няма такива филми. От както има Ковид, в Португалия са затворени нощните заведения например. Ама искали без маски, ама искали без сертификат, ама искали на кръчма.... Е ми няма. Има твърди мерки и хората безропотно ги спазват. Едва преди седмица е започнало леко разхлабване на мерките. Но пак да припомня - близо 90% ваксинирани, като възрастни над 65 години /може и леко да бъркам възрастта/ - 100% .

# 26
Е, не е ли малко странно в Португалия да ти дадат час и да не те питат коя ваксина желаеш? Къде е тук основния личен избор, на който се основава съвремието ни?

# 27
Елора,  да ти отговаря на въпроса - Има статистика и не е нужно някой да ти казва какво е положението в другите държави...Simple Smile Вижда се че изобщо не си наясно с нещата, липсва ти много информация, и то основна..Никоя държава в света не може да поема толкова хиляди хоспитализирани ковид болни, не е въпрос на организация, а проблемът е бройката болни....Но хората там са умни и интелигентни и спазват мерките, ваксинират се не допускат да им се препълнят болниците...
Ето малко инфо, поне горе долу да имаш някаква представа къде се намираме и че не става въпрос за организация, а за ваксинация и спазване мерки...

България - население 6 880 000 - хоспитализирани в  интензивно - 600
Швейцария - население 8 738 000 - хоспитализирани в  интензивно - 98
Португалия - население 10 158 000 - хоспитализирани в  интензивно - 59

Ето линк специално @Елора да сравнява общо хоспитализираните от началото на пандемията по държави.

В случая съм избрала България - Швеция. Швеция няма повече от 3004 хоспитализирани по време на втората вълна, другите две вълни дори са с пикове до 2200 пациенти.

От средата на юни досега в Швеция няма повече от 240 общо хоспитализирани, а кривите на България пак ще къртят тавана. Толкова хоспитализирани едва ли има в друга държава, та не знам как продължава да се изисква още и още легла и персонал да се пренасочва за covid-19.

България не е в състояние да лекува качествено толково много болни, разберете го!

В момента Швеция е с общо хоспитализирани 220 пациенти, от които 27 интензивни за население от 10,4 млн.

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?z … p;country=BGR~SWE

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 02:02 от Анонимен

# 28
  • Далечният изток
Е, не е ли малко странно в Португалия да ти дадат час и да не те питат коя ваксина желаеш? Къде е тук основния личен избор, на който се основава съвремието ни?
Ами айде де, къде е?
В Испания е същото, знам го от българи, които живеят там. Звънят им по телефоните, дават им дата за ваксинация и отиваш. Нямаш право на избор... Знам го и от българи в Белгия. Нито хък, нито мък, мълчат и ходят да се ваксинират, защото иначе остават без работа...
Само си го представям в България...
Как ни ваксинират насила, нарушават ни правата, Конституцията......

# 29
  • на пистата
Ами айде де, къде е?
В Испания е същото, знам го от българи, които живеят там. Звънят им по телефоните, дават им дата за ваксинация и отиваш. Нямаш право на избор... Знам го и от българи в Белгия. Нито хък, нито мък, мълчат и ходят да се ваксинират, защото иначе остават без работа...
Само си го представям в България...
Как ни ваксинират насила, нарушават ни правата, Конституцията......
Той да беше жив Живков,щяха да видят едни права и свободи.Не съм фен на управлението му,ама сега май ни е нужно.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 23:46 от NaM

Общи условия

Активация на акаунт