COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 294 495
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 2 550
Да бе, за всеки обществен проблем - съвет от експерти и той само арбитър. Единствено адмирирам пребиваването му в Ковид отделение като доброволец, но не зная как са го взели без имунитет, непреболедувал и неваксиниран. Ако е вярно че е бил там де.....

# 2 551
  • Пловдив
Ако съдът отмени решението за зелени сертификати, значи ние сме наистина Абсурдистан. Не стига, че последни ги въведохме, ами и да сме първите /и единствени/, които ги отменят - вече доста прекалено ще бъде излагането ни.

# 2 552
Да бе, за всеки обществен проблем - съвет от експерти и той само арбитър. Единствено адмирирам пребиваването му в Ковид отделение като доброволец, но не зная как са го взели без имунитет, непреболедувал и неваксиниран. Ако е вярно че е бил там де.....
Да ти кажа може и да не е истина, защото каза, че нито е ваксиниран, нито е преболедувал, нито има антитела..Не искам да си представям даже, какво ще му се случи ако влезне в ковид отделение при този огромен вирусен товар там...

# 2 553
Скрит текст:
Оффф, още ли го нищите казуса със съда.
В нито една европейска страна не е минало.
Както казах и преди - няма България да е изключение.

С 6 часа назад съм, а и реших, че статията е нова, от днес.

# 2 554
Само че учителите ненавиждат онлайн обучението. Искат ДО повече от родителите и децата. Много по-трудно им е.
Ха ха, това си е смешка.
Аз мисля, че даже доста им се услади. Затова не искат да се ваксинират , не искат да се тестват, не искат децата да се тестват. Ама иначе много искат да са присъствено. Направо им повярвах.
И пак с уточнението , че сигурно има едни 10% които искат да са присъствено .

Съгласна съм с Вас. Миналата седмица бяхме отново присъствено обучение (става дума за Германия). Не можете да си представите неистовото желание на преподавателите за ДО. Чак дразни - други професии не могат да си позволят да "работят" от вкъщи. Преподавателите ни всички са ваксинирани, но не спират да врещят на умряло как си искат ДО. Както споменах някои наистина си преподаваха от къщите си от канапетата си и докато пиеха доволно количество кафе. И си вземаш пълната заплата. А защо не се въведе стимул, ако не е ДО, да се взема бонус, а ако е ДО да си остава същата заплата? Например.

# 2 555
  • София
Ако съдът отмени решението за зелени сертификати, значи ние сме наистина Абсурдистан. Не стига, че последни ги въведохме, ами и да сме първите /и единствени/, които ги отменят - вече доста прекалено ще бъде излагането ни.

Няма. Единственото, което ще се случи е, че ще обхваща все повече сектори.
Бавно и полека. По сектори. Някъде не толкова бавно.
Болници, домове за грижи, училища.
Следва администрация... и така.
Въпрос на време.
Не знам обаче какво време са ни дали от Европа.

# 2 556
ЗС беше единствената мярка, която се въведе. Сега ще бъде и лансирана като напълно успешна за овладяване на четвъртата вълна.
Дали е истина е друг въпрос - всеки си преценЯ. Wink

# 2 557
  • София
ЗС беше единствената мярка, която се въведе. Сега ще бъде и лансирана като напълно успешна за овладяване на четвъртата вълна.

Не е вярно. Учениците също са вкъщи.
МОЛ-овете реално не работят. Заведенията също са ограничени откъм клиенти. Те специално и преди си работеха - с ключове, пароли, частни партита. Всички знаем. Фитнесите също.
Кое преди е било по-затворено от сега.
Нищо.
Не говоря за пейките, парковете, Витоша и глупостите, които натвориха през 2020.
Аааа, да. Сега няма зелени коридори, които никой не спазваше.
Ето я разликата. Коридорите. И 200К ваксинирани за 10 дни.

# 2 558
  • Там,където се събуждам щастлива.
Интересно ми е как се вижда, че немските колеги искат неистово ДО. Пример?
Ние сме към 120 човека в училище. Член съм на група преподаватели с над 10 000. Как пък един не е за ДО. Странна работа.

След ДО трябва пет пъти повече да работиш, за да закърпваш не само пропуски, но и да наваксваш с умения, като това как да седя на стол по 50 минути.

# 2 559
Скрит текст:

Не е вярно. Учениците също са вкъщи.
МОЛ-овете реално не работят. Заведенията също са ограничени откъм клиенти. Те специално и преди си работеха - с ключове, пароли, частни партита. Всички знаем. Фитнесите също.
Кое преди е било по-затворено от сега.
Нищо.
Не говоря за пейките, парковете, Витоша и глупостите, които натвориха през 2020.
Аааа, да. Сега няма зелени коридори, които никой не спазваше.
Ето я разликата. Коридорите. И 200К ваксинирани за 10 дни.
Всичко е следствие от въвеждането на ЗС. Учениците са в къщи защото учителите нямат ЗС, а родителите не искат децата да се тестват.
Добре премислен ход за наивници.

# 2 560
Ние сме към 120 човека в училище. Член съм на група преподаватели с над 10 000. Как пък един не е за ДО. Странна работа.

След ДО трябва пет пъти повече да работиш, за да закърпваш не само пропуски, но и да наваксваш с умения, като това как да седя на стол по 50 минути.

Калинка, зависи от преподавателите. Аз уча в училище с малък капацитет и преподаватели почти в предпенсионна възраст. Нормално е вече да ги мързи да гледат и да псуват всеки път като трябва да си вдигат четирибуквието, за да идват до училището. Дойде едно младо попълнение, ама го напъдиха понеже "нямало място". Та да... с хора пред пенсия ви е ясно колко голямо е желанието за работа. А когато се пенсионират кой ще дойде?

# 2 561
  • Там,където се събуждам щастлива.

Калинка, зависи от преподавателите. Аз уча в училище с малък капацитет и преподаватели почти в предпенсионна възраст. Нормално е вече да ги мързи да гледат и да псуват всеки път като трябва да си вдигат четирибуквието, за да идват до училището. Дойде едно младо попълнение, ама го напъдиха понеже "нямало място". Та да... с хора пред пенсия ви е ясно колко голямо е желанието за работа. А когато се пенсионират кой ще дойде?

Какво училище е това?
Най-големите противници на ДО при нас са именно колегите в предпенсионна възраст, защото трябва да се занимават с изучаване на какво и как се прави дигитално.

В Германия не знам как е. При нас има изключително много млади колеги.

# 2 562
  • Deutschland/HE

Калинка, аз имам две деца в гимназия в Германия (Хесен) и всички говорят как децата трябва да са в училище и не искат да има ДО. Учителите ги насърчават за ваксиниране, те се ваксинираха още пролетта.
Много ми интересно Ариел за какво училище говори, защото имаме приятели и в други части на Германия и там ДО също изобщо не се обсъжда.

# 2 563
Опитвам се да намеря едно мнение от първите дни на темата за коронавируса във форума. Беше март 2020г.
Ставаше въпрос, че България ще се превърне в ендемична зона за ковид.

# 2 564
Опитвам се да намеря едно мнение от първите дни на темата за коронавируса във форума. Беше март 2020г.
Ставаше въпрос, че България ще се превърне в ендемична зона за ковид.
ако го намериш, постни го, моля.

Общи условия

Активация на акаунт