COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 294 442
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 2 670
Скрит текст:
Не искат да се ваксинират, Лейче, защото ваксината е нова, нетествана и не се знае какво ще им стане.
Всеки опит да обясниш, че по-тествана ваксина не сме имали, се разбива на пух и прах с "всеки сам си решава бе"!
Освен това, има една голяма маса, които искрено вярват, че числата и репортажите от болниците са фалшифицирани. Реално криза няма.
И аз вярвам в това, но кризата е далеч по голяма от това, което се представя.

# 2 671
  • София
Естествено, че са много по-големи числата, особено на децата. В класа на детето ми всички го изкараха, но всички сме ги тествали с домашни тестове децата. Аз включително, не видях причина да я влача по лаборатории в пика на въвеждането на ЗС.
И аз залагам ,че локдаун няма да има, но и залагам, че деца в училище няма да видим.

# 2 672
  • София
Възможно е и да направят локдаун като го облекат в "не ни е грижа за изборите, а за здравето на хората". Според мен и те не знаят какво правят, затова наистина можем само да си хвърляме боб. От друга страна, наистина нещата са адски зле и нямат избор да не вземат някакви по-съществени мерки, защото плановите операции спират, легла и лекари няма.

# 2 673
РР се постави в патова ситуация. Ако наложи локдаун, ще му падне рейтинга. Ако не наложи, хората ще умират по улиците. Така е, като се отрича до последно.

# 2 674
Прескочих няколко страници, цифрите са кофти, да. По Нова участва Кюркчиев, по БНР А. Илиев. Хубаво е, че ги включват, дано поне медиите дават гласност на експерти.
За политиците не зная как ще процедират. Дано спят добре и им е платено достатъчно. Аз не бих могла.

# 2 675
Не, голяма част не вярват в числата.
Преди малко ми казаха да спра да гледам ТВ защото ме облъчват и ми всяват страх.тъй ама аз този филм на ужасите го гледах лично и ще продължавам да го гледам цял живот. Лявата част на спалнята е празна вече.
Радмятат се разни протестчета във Франция, Белгия и си викат урааа, свобода ааа.
Напомням, че там са ваксинирани масово, ама трудносвилаемо е, другото е по- лесно

# 2 676
Болниците в Северна Гърция под натиск: Коронавирусът се разпространява безмилостно в районите с ниска ваксинация

Случаите на КОВИД-19 са най-много в онези райони, където има най-малко ваксинирани
“ужасяваща картина на запълненост на легла в болниците в Северна Гърция”
“Ваксинираните гърци – 60,5% от населението, помогнаха за овладяването на много голямо огнище на случаи и намалиха натиска върху здравната ни система”
”Ако не бяха ваксинираните срещу КОВИД-19 хора, щяхме да имаме локдаун”

”Ваксинираните гърци – 60,5% от населението, помогнаха за овладяването на много голямо огнище на случаи и намали натиска върху здравната ни система“, добави проф. Цанакис.

Директорът на отделението за интензивно лечение в болница “Папаниколау”, Никос Каправенелос, изрисува ужасяваща картина на заетостта в болниците в Северна Гърция:

[b„Ние сме насред една трудна ситуация по отношение на пандемията“, каза той пред “Skai TV”, добавяйки: „Или всички ще се ваксинираме заедно, или ще преживеем трагедии“.
][/b]

Има и още в статията , интересно е, но по-важното е , че и Гърция отпада за да ни извозват натам.
https://www.bgnovini.eu/%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0% … mxRaA6jzQuld6Ydoo

# 2 677
  • Deutschland/HE
Ако не бяха включили ЛЛ във ваксинацията и не ръсеха акъл, ако бяха последвали чуждия пример, с поканите за ваксинация, резултатите щяха да са други. Плюс ролята на славчовата ТВ, М, Ч и П. Rage

DeVa, в Германия дръпна много ваксинацията, когато от началото на април се включиха и личните лекари (от 200-300 000 на ден, започнаха да правят над един милион). Сега на много места имунизационните центрове са затворени и ваксинацията продължава само чрез практиките (лични лекари и специалисти). В момента хората си правят третите дози и противогрипните ваксини при личните лекари.

# 2 678
РР се постави в патова ситуация. Ако наложи локдаун, ще му падне рейтинга. Ако не наложи, хората ще умират по улиците. Така е, като се отрича до последно.
То щраусът сигурно по-рано си вади главата! А, пардон, ние още сме в пясъка...

# 2 679
Пак по Нова показаха една лекарка. Каза, че често са заети повече от наличните 180 легла, защото щом свалят някой от кислород и го готвят за изписване!(кога са изписвали така недоизлекувани хора), веднага приемат нов човек и го закачат. Тъжно ми стана. Един конвейер си представих, един мълчалив тъжен конвейер:(

# 2 680
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Бърди, тази простотия ми я препрати приятелка, учителка.
В учитлеската им група се надъхвали с това произведение...

# 2 681
Нямам идея как приемат учителите ДО и дали го искат, но имам представа какво е отношението на майка ми, която, вече пенсионирана, в момента замества две колежки, заразени с Ковид. Вече месец замества. В две различни училища. В момента вече всички учат ДО, преди това на ротационен принцип влизаше в един час присъствено, в другия на ДО.
Събота и неделя си развива уроците в писмен вид, защото трябва да ги качи он лайн. Пише в голямата част от деня. През седмицата ходи в двете училища, преподава он лайн от дъската, като в реален час. Има дни, в които се прибира в 19 часа, а на следващия ден в 7 сутринта вече има час. Двете училища са на разстояние около 4 км. едно от друго. Не желае да преподава ДО, предпочита да е в час. Чака с нетърпение някоя от болните да се върне да преподава, защото й коства много усилия. Аз лично се притеснявам за нея, защото след подобни натоварвания, човек се изтощава, а тя не е нито на 30+, нито на 40+.

# 2 682
Мангъров изявява ли се някъде ?

# 2 683
Лейди, залагам на същото.
С допълнение, че сами ще си наложим локдаун, както четох един лекар кардиолог в интервю1 ако държавата не го направи сега.
Предвиждам , хора които могат ще се затворят сами или от вкъщи ще работят (имат си свой бизнес или им се позволява) , или ще си вземат отпуска, болничен, но ще се затворят и ограничат излизания, общувания и т.н. С колата на Витоша, до магазина за седмица пазаруване, до аптека --това само.
Децата малките ще ги пуснат преди изборите, може за седмица-две, докато минат и не се омажем после още, ама това за тях са подробности. Съответно някои  хора ще се преорганизират ежедневието, за да си запазят децата (мое мнение пиша, не крякайте пак)
Болниците ще изпушат, помощ няма откъде да дойде, румънците се уредиха, гърците може и те , но не са толкова зле, ама италианците ще се отзоват там. Ние ..освен турците , ама и там е зле, мда...
Предвиждам затъване, ама голямо, много мъка и болка. Вече е късно за всичко, изпуснахме момента и ще си берем плодовете всички, и умни , и безумни.
Бях гласувала още в началото, че вълната ще е по-тежка. Не, защото ми се иска, а защото се вижда какво е у нас обществото, здравеопазването, политиците, всичко.

# 2 684
  • в страната на чудесата
Забравете да извозват бг пациенти където и да е. И без това касата дължи милиони за лечение на българи в чужбина. А там сметката за ковид няма да 1300 лв за десет дни...

Общи условия

Активация на акаунт