COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 294 456
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 2 745
Скрит текст:
Не искам да ги гледам, още по - малко да ги слушам. Противни са ми. Нищо човешко няма в тези хора.

Да бъдеш президент или премиер, при положение, че се е случило с цената на човешки животи в мирно време е повече от цинично. Чисти рептили са тези.

Оф бе, хора, не сме президентска република! Изберете си ДРУГ президент, върнете си бившия вожд на власт и от чешмите ще потече мед и мляко, сигурна съм. Този президент ви е виновен за всичките беди на света, ще му направите услуга, като не го изберете. То това не е народ, а мрънкачи. Едни хвърлят близалки, други искат да са затворени цял живот, трети не искали да ги чипират. Егати народа, егати чудото! Да я закриват направо тая държава и да се приключва!
И като не сме президентска репубулка, а демократична такава, може всеки дебил попаднал по някакъв начин във властта да се упражнява в политика.
Пет пари не давам, кой ще е там, камо ли да гласувам, но ще мрънкам, защото друго не ми оставиха.
И ако на теб ти не пука за починалите, на мен ми пука, защото всеки ден виждам некролозите, а от единия ме "гледа" 32 годишно момче, което порасна пред очите ми.
Нека я закрият държавата, щом не може да се намери поне един свестен управленец.

# 2 746
  • София
Вижте, то дебил не се става за един ден. Това е системен резултат от 15 години опростачване, махленско поведение, безнаказаност и прочие. Сега си берем плодовете, за съжаление.
Във фейсбук групите за ваксини отчаяна майка страда, че 35-годишният й син и снаха й не се ваксинирали, защото им казали, че няма да имат деца! В момента синът е на кислороден апарат вкъщи, защото няма къде да го приемат. Е, на кой трябва да се сърдим в случая?

# 2 747
geizer, да..най - големият регистриран брой починали на ден през тази вълна е 55, а в България 310, разликата в населението дори не я коментирам..
в Гърция починалите средно за последните  7 дни - 44
в България починалите средно за последните  7 дни - 142

# 2 748
  • Пловдив

Кацаров: Ситуацията е критична, ограничете контактите си в следващите седмици
Изправили сме се пред огромна заплаха, заяви здравният министър

Ситуацията е критична. Изправени сме пред огромна заплаха. Нужно е общо действие. Искаме да отправим призив за единодействие и национална мобилизация”. Това заяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров на пресконференция, в която участват съсловните организации.

Това е добре казано - реално и съвсем точно. Но! Трябваше да бъде подплатено с решения за сериозни мерки и необходими ограничения. Само с призиви не се получават нещата в страната на Ганьо и стрина Ганьовица.

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 11:06 от marzeliva

# 2 749
  • София
И ако на теб ти не пука за починалите, на мен ми пука, защото всеки ден виждам некролозите, а от единия ме "гледа" 32 годишно момче, което порасна пред очите ми.

И мен ме гледат млади хора от стълбовете, когато разхождам кучето. И сърцето ми се свива. Както вече писах - живея в столичен квартал след околовръстното, където минаването на линейка /без включени сирени/ си е живо събитие и винаги се знае за кого е, защото не се случва повече от 2 пъти в годината. От седмица някъде имам чувството, че живея срещу ВМА. Всеки ден минават по 2 - 3. Вчера 4 минаха, като 2 точно покрай нас. И всички вият със сирените - няма как да ги порпуснем.

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 11:11 от Lady Cassiopeia Duval

# 2 750
Кацаров ми се видя много уморен. При него е лошото, че освен другото не излъчва респект. Поне за мен. И тембъра му един спокоен...
Така е. Друго си е да се появи другаря Генерал, с генералската униформа и да каже че масово ще умираме. Някак си по вдъхва респект генералската униформа от обикновения човек Кацаров.

# 2 751
Скрит текст:
Скрит текст:

все още ми убягва мотивът на тези, които наливат средства в тези грандиозни манипулации

Тези, чиито бизнеси страдат от необходимостта от мерки по време на зараза. Хората като Мангъров и Чорбанов у нас, които сега изживяват звездния си миг. Политици популисти... И още всякакви мотиви.

Не вярвам да не се сещате.

не ми звучи логично, защото:
първо - хората са болни и умират и ако са послушали такива популисти, няма да са щастливи от това, защото губят много, т.е. това е популизъм с обратен знак
второ - при масова ваксинация мерките падат за бизнеса и всички са щастливи, т.е. бизнесът има интерес хората да са ваксинирани и да посещават свободно театри, молове, хотели, ресторанти и т.н.

Да бе, ясно, затова пък конспиративните теории за лошата фарма страшно логично звучат.
Сигуацията в момента у нас и днешните цифри правят ужасно цинично словоблудстване от този характер, затова спирам да участвам. Борете световната фармацевтична мафия както си знаете.

не боря световната фармацевтична мафия, нямам подобна кауза
мен ме интересува кой и как управлява животът ми тук и сега
това засяга и здравните проблеми, които се дискутират в темата

# 2 752
  • Варна
Сред моите познати и студентите, до които имам поглед, биха се ваксинирали, тествали и т.н. ако е задължително. При избор, се объркват и предпочитат да изчакат............
Което не ги прави антиваксъри и хора занимаващи се с конспирации, платени тролове и т. н., както една група от потребители тук назовават неваксинираните.
Дори един редовен потребител от форума се похвали, че се е ваксинирал в първите няколко дни на новите мерки от преди 15- 20 дни.
Никакъв антиваксър не е според постовете му, сам каза че не се решавал изчаквал до последно, нещо подобно.

# 2 753
"Децата по-често могат да се заразят от родителите си, а не обратното, заяви в ефира на Bulgaria ON AIR началникът на клиника по педиатрия д-р Калин Лисички.

По думите му те трябва да бъдат всячески пощадени"

Някой е имал смелостта да кажа,  че децата не са виновни за високите нива.

# 2 754
Като влезеш да си гледаш резултатите онлайн под резултатите там го пише този номер и го въвеждаш в his и си вадиш сертификата. Нз що не обясняват на хората. Но след като си тествана дават този номер при излизането на резултата. Виж отново в онлайн резултатите сш.
Никъде не се показва този номер. Некадърниците от Рамус не си вдигат и телефона. Не ги препоръчвам.

# 2 755
  • Сф
Кацаров ми се видя много уморен. При него е лошото, че освен другото не излъчва респект. Поне за мен. И тембъра му един спокоен...
Така е. Друго си е да се появи другаря Генерал, с генералската униформа и да каже че масово ще умираме. Някак си по вдъхва респект генералската униформа от обикновения човек Кацаров.
И тази ирония от мъж? Бляк!

# 2 756
Гледах това хващане за ръце накрая на брифинга и очаквах да зазвучи "Горда Стара планина". Хубавото говореха представителите на организациите, но с това действие сякаш всичко олекна.

# 2 757
Коренът е различен в различните държави

У нас се прави с политическа цел
Предполагам, че е същия, който ги кара да наливат срещу ЛГБТ общностите, хората с различен цвят на кожата, различна култура. Някаква консервативна общност, която е срещу всичко западно, ново, модерно, всичко различно от източното и всичко , което идва от от ЕС
Печелят и религизони общности и т.нар патриотични организации, които се движат по ръба на фашистката идеология
...
Наливане в мелницата срещу науката, запада и т.н.
Роузи, на такива като теб, тук им казват woke.

# 2 758
Абсолютно. Не може и да се сравняват двамата по нищо. Нито говор, нито излъчване, за облеклото също. Че на португалците какво им беше с военен, че дори не е бил и лекар май никакъв. Страшуват ви пагоните ли?. Пък сте мъж. Къде са сега португалците, че и другите и как живеят те, а ние...
 Ние имахме човек управляващ една от най-добрите и големи болници у нас да застане начело на щаба (не го е искал със сигурност) Пое и движеше нещата и ако го бяха оставили може би много хора щяха да са живи и при семействата си. Осъзнавате ли, че ако той не беше тогава щяхме да сме по-зле и от Италия тогава.  Това от българин да получиш оценка и благодарност е абсурд. Кланяйте са на М и Ч и замълчете поне при толкова трупове.

# 2 759
  • Пловдив
Както вече писах - живея в столичен квартал след околовръстното, където минаването на линейка /без включени сирени/ си е живо събитие и винаги се знае за кого е, защото не се случва повече от 2 пъти в годината. От седмица някъде имам чувството, че живея срещу ВМА. Всеки ден минават по 2 - 3. Вчера 4 минаха, като 2 точно покрай нас. И всички вият със сирените - няма как да ги порпуснем.

Линейките и за мен са ориентир за степента на разрастване на заразата. Прави ми впечатление, че по време на тази вълна, макар, че е по-опустошителна, сякаш по-малко линейки хвърчат. През пролетната вълна беше ад, сутрин се събуждах от писък на линейка, беше ужасяващо. Не знам защо сега е така, при положение, че има изключително много болни. Бяхме в селската къща няколко дни, откакто се върнах, не съм чула линейка. Дано вече да започва някакво плато поне, за спад не мога да се надявам все още.

Общи условия

Активация на акаунт