COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 305 791
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 14 205
  • Там,където се събуждам щастлива.
Нали прекаралите го имат право 6 месеца да имат сертификат. Той беше по-отдавна болен. Значи няма какво да се коментира.

Да, той Омикрон не реинфектира изобщо. Дори тук в темата има реинфектирани, а покрай семейството ми има трима. Джокович беше болен през 2020, не е ваксиниран и има повече контакти от 99% от населението. Какво пречи да е бил болен в последните 4-6 седмици (Омикрон) или дори с Делта преди това?

EvaKrusteva, издадено му е разрешение от властите във Виктория да влезе без ваксина, което федералните власти на летището считат за недостатъчно. Със същото са пуснали няколко тенисисти преди него да влязат в страната.

Ами, може да е изкарал. Ако има тест от последните месеци, ще има и сертификат. Ако това правило важи за Джон, Петър и Франсоа, поради каква причина за него трябва да е по-различно?

Че е Балканец, за когото няма правила или трябва да се търсят вратички.. е друг въпрос.

# 14 206
За Джокович не го мисля. Има си правила-спазват се. Някъде. На хората това не им прави впечатление, на нас явно, ние тук такива екстри нямаме.
Не помня дали е имало толкова заразени , това какъв процент е не знам, но след тъмночервено какво следва.
София град - 2112
Виждам и че има починало детенце в групата 0 -11 г.
Външната министърка все пак била с Ковид. Нея не я мисля също, има кой да се погрижи.

# 14 207
Австралийците са взели решение и връщат Джокович
обратно в Сърбия защото не му е било извадено разрешение
да влезе в страната без ваксина,затова анулират и визата му
Аз прочетох, че с типа виза бил проблема, а не документите му за освобождаване.

"Само тенисисти, които са били ваксинирани или са получили виза с медицинско освобождаване, имат право да участват в Australian Open в Мелбърн."

Неговата виза не била за medical exemption, а за ваксиниран, което той не е. Тъпо административно недоглеждане от страна на екипа му.
Тук го пишеше
https://www.n-tv.de/sport/Australien-verweigert-Djokovic-die-Ein … icle23038757.html

Merry е права - Ноле пристига в Австралия с погрешна виза за ваксиниран. Затова е затворен с часове на летището, защото не може да докаже, че е ваксиниран.

Джокович е пристигнал с погрешна виза, която не позволява допускането на медицинско изключение.

Австралийските власти не му оспорват медицинското изключение, а самата виза.

# 14 208
Нали прекаралите го имат право 6 месеца да имат сертификат. Той беше по-отдавна болен. Значи няма какво да се коментира.

Да, той Омикрон не реинфектира изобщо. Дори тук в темата има реинфектирани, а покрай семейството ми има трима. Джокович беше болен през 2020, не е ваксиниран и има повече контакти от 99% от населението. Какво пречи да е бил болен в последните 4-6 седмици (Омикрон) или дори с Делта преди това?

EvaKrusteva, издадено му е разрешение от властите във Виктория да влезе без ваксина, което федералните власти на летището считат за недостатъчно. Със същото са пуснали няколко тенисисти преди него да влязат в страната.

Ами, може да е изкарал. Ако има тест от последните месеци, ще има и сертификат. Ако това правило важи за Джон, Петър и Франсоа, поради каква причина за него трябва да е по-различно?

Че е Балканец, за когото няма правила или трябва да се търсят вратички.. е друг въпрос.

Kalinka, чета постове ти с удоволствие, но моля те, информирай се конкретно по тази тема. Дадено му е изключение от здравните власти във Виктория (най-вероятно поради боледуване в последните 6 месеца) преди да излети за Австралия. Стига на границата (летището) и му казват - “Не е достатъчно”. При положение, че 1) има други тенисисти допуснати в Австралия със същото изключение; и 2) хора боледували в последните 6 месеца могат да влязат в Австралия без да са ваксинирани.

Та да, и аз питам защо за Джон, Иван и Наоми може, а за Джокович не може? Точно това казвам - правилата трябва да важат за всички, а не да отказваш допускане на територията, защото някой ти е антипатичен (по една или друга причина) и след като предварително си му казал, че може да дойде.

Въпреки че не съм съгласен с конкретни негови възгледи, силно се надявам в случая да има читави адвокати и да му издействат injunction на заповедта за депортиране. Има солидни аргументи.

# 14 209
  • Bristol
Hope4C, и 3) другите са умеещи да четат с разбиране и са подали за правилната виза. Няма нужда от адвокати, ако е подал за грешна виза. Австралийците винаги са били стриктни с правилата за влизане в страната им и типа виза. Трябва да напусне страната, преди да подаде отново за другата виза, не може на място.

# 14 210
Пак починало дете имаме Cry

# 14 211
Е, кой от другите 26  тенисисти е подал грешна виза?
Чак до адвокати стигнахме!
Нали причините бяха медицински? Че и от независими комисии анонимно беше дадено разрешение, сега пък бил имал инфекция в последните шест месеца. Много засукана работа.
Имаше снощи една публикация на Силвър, изстрита е. А в нея имаше истина.

# 14 212
Ако наистина казусът е сбъркана виза, това е лесно поправимо на границата при добра воля. DHS в САЩ издава В1/2 на пристигнали с грешна виза всеки ден. И примери мога да дам. Не е нещо нечувано.

Друг е казусът тук. Издразни ги с глупостите си в социалните мрежи, а населението е набрало на Скот Морисън и компания заради партита с по няколко стотин богаташи, докато редовите граждани стояха 260 дни в локдаун. Трябва да си изчистят имиджа някак, а Джокович е удобна мишена (за което и той самият спомогна).

# 14 213
  • Там,където се събуждам щастлива.
Разглеждах цифрите на различните държави и.. ококорих се. Полша със 17000 заразени има над 600 починали. В същото време Нидерландия има 24500 и са 39.
Най-разумно е да спрат да говорят по телевизията "кара се леко".

# 14 214
  • Брюксел / София
И Белгия с повече от 18000 новозаразени има 22 починали - въпрос на медицинско обслужване и здравна система като цяло.
А, по нашите новини днес ни “успокоиха”, че при нужда ще разкрият още ковид легла - все едно леглата лекуват.
Дано да няма мн починали у нас при тази вълна, но не съм обнадеждена.

# 14 215
600 за един ден?
Че то и в Полша е катастрофално😮😰

# 14 216
Полша е с население - 37 881 567
Ние сме с население - 6 875 198

Те са по-добре от нас. Отделно ние тепърва ще почнем да отчитаме, а и ...тестове ние не правим по принцип без причина, ако не сме зле и си ходим така.
На този фон Нидерлания добре се справя, както Калинка е дала справка, Белгия още по-добре. За нас това е вече нормално, дори не ни прави впечатление къде сме и какво става.

# 14 217
При тия данни, толкова ли е трудно  поне един хоум офис за бизнесите, за които е възможно, да разпоредят? При сегашните правила за карантина, след 2 седмици няма да има кой да работи.

# 14 218
Нови случаи: 6766

# 14 219
Май утре ще имаме анти рекорд. Предишният най-голям брой заразени е от 26.10 - 6816. Но май в София никога не е имало над 2000 за един ден. Вече е със 781 / 100 000, преди няколко дена беше под 500. Още три области са вече в тъмночервената зона - Русе, Благоевград и Софийска област.
Преди малко от видяното по Нова изпаднах в шок от репортажа от Калофер. "Подготовката" за хорото е в механи, натъпкан са като сардели и изпили доста голямо количество алкохол. Най-вероятно са започнали от снощи. Кметът заяви, че миналата година нямало нито един заразен, и сега щяло да е така - господ ги пазел. А имат ли изобщо болница в градчето или ще се чудят къде да ги хоспитализират после.
Не знам как ще продължат да учат присъствено децата, като след празниците в края на ваканцията са отново 11% от заразените.

Общи условия

Активация на акаунт