COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 305 261
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 14 190
Франция днес изкърти тавана с 332 252 нови случаи.

Италия - 190 000

Португалия - 40 000

1,25 млн. случаи само за днес в най-ваксинирания и бустериран континент Европа!

# 14 191
Мисля си,че след шумния отзвук , австралийските коали намериха много тарикатски начин на пратят Джоко у дома.
Е аз съм ок с това . Vamos Rafa Simple Smile

Грубо, по австралийски, но справедливо.

Справедливо със сигурност не е. Няколко други тенисисти със същото изключение (за преболедуване в последните 6 месеца) вече са допуснати на територията на Австралия. Точната дума в случая е популистко, защото отговаря на хорските очаквания.

Факт е и, че, ако Джокович не беше дразнил хората в социалните мрежи с тъпи постове, нямаше да се стигне до тук. Можеше просто да отиде в Австралия и да не отговаря ваксиниран ли е, не е ли. Темата щеше да потъне.

Неадекватност от всички страни въвлечени в случая.

# 14 192
Мисля си,че след шумния отзвук , австралийските коали намериха много тарикатски начин на пратят Джоко у дома.
Е аз съм ок с това . Vamos Rafa Simple Smile

Грубо, по австралийски, но справедливо.

Справедливо със сигурност не е. Няколко други тенисисти със същото изключение (за преболедуване в последните 6 месеца) вече са допуснати на територията на Австралия. Точната дума в случая е популистко, защото отговаря на хорските очаквания.

Факт е и, че, ако Джокович не беше дразнил хората в социалните мрежи с тъпи постове, нямаше да се стигне до тук. Можеше просто да отиде в Австралия и да не отговаря ваксиниран ли е, не е ли. Темата щеше да потъне.

Неадекватност от всички страни въвлечени в случая.
Джокович  с доста голямо самочувствие го поддаваше и подразни с публикации, които пусна - това наля доста масло в огъня. Ако беше по-премерен и аз смятам, че нямаше да се вдигне такъв шум и да му направят проблем.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 00:11 от daisy12

# 14 193
  • Там,където се събуждам щастлива.
Нали прекаралите го имат право 6 месеца да имат сертификат. Той беше по-отдавна болен. Значи няма какво да се коментира.

В Нидерландия увеличението е 40% на заразените, но има и голям спад в болниците. В нашия областен град са открили XL център за ваксинация. За един ден слагат около 10 000-12 000 ваксини. Преди беше около 3000. В южните части има повече навашица и явно идват към нас. Ще видим как ще се развият нещата в края на другата седмица, когато завъртим една седмица училище.

# 14 194
  • Bristol
Административна грешка, която можеше да не се забележи, ако не бяха изявите му по социалните медии. Но сега, като насочи вниманието към себе си и трябва под лупа да го гледат. Просто си вършат работата австралийците.

# 14 195
Че за тези неща в Италия от 10ти вече е прието че трябва или да си ваксиниран, или да си преболедувал, включително и за градски транспорт. Няма вариант тестове. Голям скандал с Макрон, голямо чудо. Все пак не ги е напсувал, може да е малко по-различен, но опонентите му правят буря в чаша вода.
Допълвам за Италия, че Министерският съвет е одобрил задължителна ваксинация за всички над 50 години.

Задължение за ваксинация, новият указ за Covid, одобрен днес: всички над 50 години ще трябва да се ваксинират и зеленият сертификат ще е необходим за влизане в козметици, фризьори, магазини, обществени и частни услуги. Променят се и правилата за училището.
Правителството единодушно одобри ново постановление с поредица от важни мерки за овладяване на пандемията Covid, при което броят на случаите и смъртните случаи непрекъснато нараства поради въздействието на варианта Omicron (тук днешния бюлетин). Днешните мерки "искат да запазят правилното функциониране на болниците и в същото време да запазят училищата и предприятията отворени", каза премиерът Марио Драги. „Искаме да забавим растежа на кривата на заразяване и да накараме италианците, които все още не са се ваксинирали, да го направят. Ние се намесваме по-специално върху възрастовите групи, които са най-застрашени от хоспитализация, за да намалим натиска върху болниците и да спасим животи».
Задължението за ваксинация
След дискусия, продължила два часа и половина, правителството реши да въведе задължението за ваксинация за всички, навършили 50 години. За обществените и частните работници, за достъп до работното място ще е необходимо да имат "супер зелен сертификат" (който се дава на тези, които са ваксинирани или излекувани от Covid).
Без възрастови ограничения, задължението за ваксинация се разпростира върху университетския персонал, който следователно се приравнява с училищния персонал.
Задължението започва да тече от влизането в сила на постановлението (в деня след публикуването му в Официален вестник). Ако не се ваксинираш до 1 февруари, ще се приложи санкция.
Работниците над 50 години трябва да имат супер зелен сертификат най-късно от 15 февруари (защото трябва да минат 14 дни от първата доза, за да получат супер зелена карта).
В постановлението се посочва, че задължението за ваксинация се прилага за всички пребиваващи в Италия, включително европейски и чуждестранни граждани, и предвижда изключения за случаи на „установена опасност за здравето във връзка със специфични документирани клинични състояния, удостоверени от генералния лекар или ваксиниращия лекар ".

https://www.corriere.it/cronache/22_gennaio_05/nuovo-decreto-obb … a0e157e4787.shtml

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 00:24 от Barbabeau

# 14 196
Това, което ми прави добро впечатление е, че Джокович не излъга, не вади фалшиви сертификати. Беше честен, но попрекали - факт. Нашенци  заради ресторант или дискотека са готови да лъжат и да мажат търсейки възможности за фалшиви сертификати. Имам и аз познати готови да търсят възможности по втория начин без да им мигне окото.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 00:18 от daisy12

# 14 197
Австралийците са взели решение и връщат Джокович
обратно в Сърбия защото не му е било извадено разрешение
да влезе в страната без ваксина,затова анулират и визата му

# 14 198
Нали прекаралите го имат право 6 месеца да имат сертификат. Той беше по-отдавна болен. Значи няма какво да се коментира.

Да, той Омикрон не реинфектира изобщо. Дори тук в темата има реинфектирани, а покрай семейството ми има трима. Джокович беше болен през 2020, не е ваксиниран и има повече контакти от 99% от населението. Какво пречи да е бил болен в последните 4-6 седмици (Омикрон) или дори с Делта преди това?

EvaKrusteva, издадено му е разрешение от властите във Виктория да влезе без ваксина, което федералните власти на летището считат за недостатъчно. Със същото са пуснали няколко тенисисти преди него да влязат в страната.

# 14 199
Днес гърците публикуваха малко данни за Омикрон, на база на тяхната статистика.
До 2ри януари, според техните данни, хоспотализациите от Омикрон са 1,2% от заразените с варианта, докато при Делтата са 7,1%.
Делтата все още си я има. За района на Халкидики например, 60% от случаите са на Омикрон, а 40% са на Делта.
Днес Гърция съобщи за 43 000 нови случая.
В момента се тества изключително много. А от понеделник и децата тръгват на училище и съвсем ще стане мазало.

Няколко човека ми споделиха за първи симптом "ужасно главоболие".

# 14 200
05.01.2022.

- 6 766 новозаразени (PCR 3 360, БТА 3 406), 764 476 общо
- 13% от 52 040 проби (PCR 12 160, БТА 39 880), 27.63% само от PCR, 8.54% само от БТА
- 117 409 активни случаи, 37 282 карантинирани
- 781 новозаразени деца (11.54% от новозаразените)
--- 0÷1г. : 21
--- 2÷5г. : 61
--- 6÷9г. : 64
--- 10÷14г. : 214
--- 15÷19г. : 421
- новозаразен медицински персонал
- 4 608 (+131) са в лечебни заведения
- 493 (+25) са настанени в интензивни структури
- 672 (-215) новохоспитализирани
- 66 починали, 31 303 общо
- 758 излекувани, 615 764 общо
- 50÷59 : 8 от които 1 ваксинирани.
- 60÷69 : 12 от които 1 ваксинирани.
- 70÷79 : 27 от които 1 ваксинирани.
- 80÷89 : 14 от които 1 ваксинирани.
- 90+ : 2
Велико Търново - 120
Видин - 54
Враца - 109
Габрово - 68
Добрич - 74
Кърджали - 35
Кюстендил - 94
Ловеч - 76
Монтана - 67
Пазарджик - 158
Перник - 120
Плевен - 143
Пловдив - 558
Разград - 22
Русе - 181
Силистра - 52
Сливен - 112
Смолян - 64
София област - 244
София град - 2112
Стара Загора - 233
Търговище - 53
Хасково - 125
Шумен - 101.
Ямбол - 81.

# 14 201
Скрит текст:

Да, той Омикрон не реинфектира изобщо. Дори тук в темата има реинфектирани, а покрай семейството ми има трима. Джокович беше болен през 2020, не е ваксиниран и има повече контакти от 99% от населението. Какво пречи да е бил болен в последните 4-6 седмици (Омикрон) или дори с Делта преди това?

EvaKrusteva, издадено му е разрешение от властите във Виктория да влезе без ваксина, което федералните власти на летището считат за недостатъчно. Със същото са пуснали няколко тенисисти преди него да влязат в страната.

Аз ли не съм информирана? Искате да кажете, че за другите тенисисти е направено изключение, но за Джокович - не? Тогава защо френският тенисист (не мога да си спомня името му) не е на АО?

# 14 202
"Според източници на британската медия видът виза, за който тимът на спортиста е кандидатствал, не позволява да се направи медицинско изключение за неваксинирани. "
https://nova.bg/news/view/2022/01/05/352219/%D0%B0%D0%B2%D1%81%D … 0%B2%D0%B8%D1%87/

# 14 203
Astralina, защото не си е подал документите за изключение (не отговаря на условията). Говорите за Пиер Юг Ербер. Друг тенисист, който също не е ваксиниран и не отговаря на условията за изключение, е Тенис Сандгрен. Той също не е подал документи.

Освен тях, има 26 тенисисти, които са подали документи за изключение от изискването за ваксинация. От тях няколко са получили одобрение и са влезли на територията на Австралия. Джокович е получил одобрение за същото (инфекция в последните 6 месеца), но за разлика от другите с одобрение - не е допуснат на територията на страната.

В това е целият проблем. А че той се държа тъпо в социалните медии е съвсем отделен въпрос.

# 14 204
  • Bristol
Австралийците са взели решение и връщат Джокович
обратно в Сърбия защото не му е било извадено разрешение
да влезе в страната без ваксина,затова анулират и визата му
Аз прочетох, че с типа виза бил проблема, а не документите му за освобождаване.

"Само тенисисти, които са били ваксинирани или са получили виза с медицинско освобождаване, имат право да участват в Australian Open в Мелбърн."

Неговата виза не била за medical exemption, а за ваксиниран, което той не е. Тъпо административно недоглеждане от страна на екипа му.
Тук го пишеше
https://www.n-tv.de/sport/Australien-verweigert-Djokovic-die-Ein … icle23038757.html

Общи условия

Активация на акаунт