COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 305 743
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 14 265
  • София
Проблемът е, че Джокович се опита да заобиколи правилата. Оттам нататък всичко е предсказуемо - в една цивилизована държава хората са недоволни, че някой се опитва да лъже и мами, и държавата взима мерки. Е, не по най-елегантния начин, но все пак.

# 14 266
Дъждец, сигурно искат и бустер, не просто ваксина преди 1 година.

И аз това си мисля. Актуална ваксина, а не такава преди 1 година.

# 14 267
  • София
Проблемът е, че Джокович се опита да заобиколи правилата. Оттам нататък всичко е предсказуемо - в една цивилизована държава хората са недоволни, че някой се опитва да лъже и мами, и държавата взима мерки. Е, не по най-елегантния начин, но все пак.
Както и е предсказуемо, че вероятно днес, утре или в други ден ще го върнат в Австралия и ще си играе Wink

# 14 268
Ако след всички тия изпълнения го върнат да играе трябва да се самозакрият. Не ми се вярва да паднат толкова ниско.

# 14 269
  • София
Това с многото ваксини и заглушаванто на имунния отговор е пълна тъпотия.
От къде го изкопа, Алмондина?

Не е простотия. Учените го обсъждат сериозно. И не, не става дума за антиваксъри, а за загрижени хора.

# 14 270
Джокович е спазил всички правила.
Проблемът е дипломатически абсолютно преднамерен на негов гръб.
Защо мислиш така? Пише, че целият тийм са пуснали виза за ваксинирани. Ами той, като си има отделна виза, защо не е попълнил други документи? Ако ти и аз отидем там с грешната виза, също ще ни върнат. Представяш ли си един път да кажат, че има медицински проблем (въпреки че в социалните мрежи самият той твърдеше, че е против ваксините) и втори път да затворят очи за документите му. Просто към самите австралийци, които не можеха да се приберат вкъщи, не е правилно.

При нас днес казаха, че локдаун не е тема и ще оставят Омикрон известно време така. Честно казано, аз не виждам какъв локдаун въобще се е коментирал при тези числа.

302 интензивни (свободни 670 легла)
698 в нормални болнични стаи (свободни 2.625 легла)
52.552 активни случая

Скрит текст:

Тирол и Залцбург са доста нaпред, всяка зима - дежавю.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 10:55 от Анонимен

# 14 271
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това с многото ваксини и заглушаванто на имунния отговор е пълна тъпотия.
От къде го изкопа, Алмондина?

Не е простотия. Учените го обсъждат сериозно. И не, не става дума за антиваксъри, а за загрижени хора.

Значи лекарите в Ковид отделенията умират от заглушен имунен отговор Simple Smile

Айде, моля ви се , противречи на всяка биологична логика това, колкото повече антигени, по- малко имунитет....не не е вярно!!!

# 14 272
Както и е предсказуемо, че вероятно днес, утре или в други ден ще го върнат в Австралия и ще си играе Wink

Никой няма да го върне. Това да не е Балкански полуостров?

# 14 273
  • София
Ако след всички тия изпълнения го върнат да играе трябва да се самозакрият. Не ми се вярва да паднат толкова ниско.
Оставили са го в карантинен хотел, докато не се произнесе съдия по иска му срещу не допускането в страната. Предполагам, че ще го пуснат за играе в крайна сметка.

# 14 274
  • София

Никой няма да го върне. Това да не е Балкански полуостров?

Ще видим Wink
Все пак всичко опира до пари, рекламодатели, ТВ права и пр.

# 14 275
Как е възможно д-р Титянова - професор и ръководител на клиника във ВМА да не е ваксинирана? И то точно в болницата с директор проф. Мутафчийски?
Жалко за толкова учен човек!
Как е възможно? Ами  ваксинацията не е задължителна.
За нея четох, че не само не е била ваксинирана, но и са отказали да влезнат в болница, били са си на домашно лечение със съпругът и. Така поне разбрах. Много бързо и внезапно си е отишла, съпругът също в един ден. Не ми се мисли за близките и, жалко и за тях, и за деца, семейство...Може да е имала противопоказания, може и да е отлагала, че е преболедувала, всичко може. Това обаче показва, че във ВМА не са подложени на тормоз за ваксини. Но пък коментарите под статиите за нея са, че ваксините са я убили, че и е малко, че...грозна работа.

Бенатова как има очи да се показва и коментира, Не и ли тежат толкова отишли си хора, заради онова прословуто интервю. Продължавам да мисля, че Мутафчийски ни беше единственото спасение. Обаче бил коремен хирург, ееее сега си имаме зъболекар начело на пандемията уж. Не виждам да се е трогнал някой. За Ушев също всякакви простотии и цинизми дори се пишат, че имал бустер, че..му е малко. Деградация пълна на обществото, явно е преди пандемията, ама сега е страшно просто да се чете и вижда. Дори не се ядосвам на антиваксърите, всеки си има мнение. Но да приемеш за нормално толкова отишли си хора и да се не трогнеш...що за хора сме не знам.  Няма нищо да се оправи или поне нещо да се опита.

# 14 276
Джокович е прекалено нахален. Не ми е жал за приключенията му.

# 14 277
Само да питам, понеже не следя отблизо, в Австралия изискват ли задължителен тест за влизане, или трябва просто да си ваксиниран?

# 14 278
  • София
Оказва се, че прословутата безглутенова диета на Джокович, която спазва от години е заради това, че сърбинът страда от автоимунното заболяване Целиакия.

Джокович се е допитал до учен от университета в Кеймбридж, който го е посъветвал да не се ваксинира, тъй като това може да навреди на състоянието му при текущото му заболяване.

Именно заради това медицинските специалисти в Австралия са го допуснали до участие на "Аустрелиън Оупън", но за негово нещастие се оказа, че има проблем с визата.

Мисля, че всеки втори има Цьолиакия или нещо сходно, но както и да е. По-интересно е следното:

Новак Джокович ще остане в Австралия поне до понеделник. Тогава в 10 часа сутринта ще се гледа делото, което той заведе, след като бе блокирано влизането му в страната.
Искането на тенисиста бе разгледано от Австралийският федерален съд в Мелбърн. Това му даде възможност да остане на територията на страната няколко дни, в които е настанен в хотел за бежанци. Местните власти изрично обаче подчертават, че Джокович няма право да напуска сградата, докато не бъде взето окончателното решение.

При положение, че нещата се развият негативно за Джокович, следващият вторник той ще бъде принуден да напусне Австралия.

иначе казано - Джоко (ще) остава (най-вероятно).

# 14 279
Забравих да напиша, че в справката тук за деня не се отразяват заразените лекари, но пък е по-подробна и показателна от другата, те са почти еднакви по принцип, но разбивките са малко различни.
Та..всеки ден има заразен мед. персонал. За вчера са 84, за миналия ден не помня, но всеки ден има. Това също е важно, няма кандидати за ковид отделенията си мисля, та..

За Джокович президента на Сърбия щял да се намеси. Ама те сърбите балканци, но са единни, не са като нас. То и гърците са така, но...

"Президентът на Сърбия Вучич заяви, че ще вземе всички мерки, за да спре тормоза над Ноле от австралийските власти."
https://www.dnes.bg/sport/2022/01/06/ne-pusnaha-djokovich-da-vle … 0A5Ks0PTv0FJfU8_k

Общи условия

Активация на акаунт