COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 309 351
  • 23 518
  •   2
Отговори
# 15 465
В този случай, ЗС би следвало да служи като предимство за прием в болница и осигуряване на висококвалифицирана помощ.
Seriously? Ами, ако неваксинираният е внасял три повече здравни осигуровки от гордия притежател на ЗС? М?
А ако аз ваксинираната, внасям,  че и съм внесла,  три пъти повече от неваксинирания, м? Несериозно е и в двата/трите случая.
Моля, заповядайте да ви покажа високо квалифицираната помощ. България не е София.
Не се заяждам, писна ми. Много.

# 15 466
  • София
Е, добре, че не сме лекари…

# 15 467
Да, Сирос, предложението за привилегии в ползването на болнична помощ, без значение по какъв критерий, е не просто несериозно, а нагло и малоумно.

# 15 468
От събота дъщеря ми е с хрема и променен глас.Лекуваме я с капки и към ден днешен няма подобрение ,но няма и влошаване.Децата ми са преболедували и невакдинирани .Аз имам ваксина .
От днес и другата ми дъщеря кашля.Правихме тестове отрицателни.Говарих с лекарката, беше мила каза да не се притеснявам ...

Обаче съм в шок след разговора с класната.
Обадих се да кажа, че ще остане вкъщи защото въпреки че се чувства здрава Е хремава и няма как морала ми да позволи да я пусна със сополи,въпреки класните които има.
При което тя ми сподели, че от четвъртък има 4 деца с положителен тест ходели на училище и родителите им били болни. Към днешен ден тя не била единствена били вече 8 броя,не можел да каже за да не наруши здравния статус на родителите!
Класа не е под карантина.

Та така!Всичко е една обществена тайна с измислени правила.
И винаги всеки може да измами системата.
Кога ще се оправим?
Ще се оправим когато всички ние сме системата и не се опитваме да заобикаляме нещата които касаят не само нас но и другите,но това вече е далече от народапсихологията на 70 %от съгражданите ни!Така че ние тука си обсъждаме живота ,но той живия живот е друг.....

# 15 469
Винаги ще има недоволни, Уиш. Но някак трябва да се опазим живи и здрави. Децата най - вече.
Аз бих резнала сумите за болнични и карантина на анти вакса,  неспазващ мерки. И контрол, много. Ех, мечти. Днес хората работещи с моето дете, ги видях на Копейкиния протест. Протестират срещу ваксини и ЗС, мерки не спазват, защото са фашизъм. Аз какво да правя? Пак да го затворя вкъщи? От началото на октомври, за пръв път го пуснах тая седмица, явно и пак ще го затворя.
Така, Night ShadowMom, така.

# 15 470
Винаги е имало и ще има разделение на този свят. Винаги. Огледайте се. Дори и по образование, среда и място на раждане, сини, кафяви очи. Ма моля ви се, престанете с тези удобни опорки.
За съвсем друго идва реч, удобно го избягвате или не го разбирате. От което не става по- добре.
Ще се почетвъртя: да слАвим всички Богове, 5 жи- та, Бил Гейтс и който си решите, че не ни сполетя нещо от рода на проказа, чума или друга подобна гад. Засега. Че с тези декларации и призиви за свободИ, щяхме много да се .....Но тогава едва ли на някой изобщо щеше да му хрумне борбата за свобода. Едва ли.
Хипократовата клетва да я оставим на лекарите. Да поговорим за човешката такава. Относно човещината, реда и спазване на закони. Законите са стълб на демокрацията. Неспазването им е всичко друго, но не и демокрация.

# 15 471
Taка е, пандемията се движи от училищата ... колкото и да не ви харесва, така е било с всички вирусни заболявания, ковид не е изключение.

# 15 472

При което тя ми сподели, че от четвъртък има 4 деца с положителен тест ходели на училище и родителите им били болни. Към днешен ден тя не била единствена били вече 8 броя,не можел да каже за да не наруши здравния статус на родителите!
Това ми се струва, меко казано, измишльотина. Да се оправят бързо децата ти, ако са болни.

# 15 473
Както няма морално оправдание разделянето на хората по признак.
Защото историята познава черните времена на делението на расов, религиозен и прочие признаци и до какво са довели.
Няма да възразя, но разделение винаги е имало, ако няма бива създавано.

# 15 474

Това ми се струва, меко казано, измишльотина. Да се оправят бързо децата ти, ако са болни.

Брех.Умно заключение

# 15 475
  • в страната на чудесата
Моралната страна е описана в Хипократовата клетва.
Кое от нея имаш предвид? Може ли ли цитат?

# 15 476
Не знам дали Омикрон е избягал от ваксините. Да, имаме 32 000+ заразени днес и отново драстично
И в Дания имат от 225.000 активни случая (по памет) около 800 в болница, но, като са на разположение само 1.000 легла...

# 15 477
Не зная дали моето заключение е умно, но твоята история не е много умно скалъпена. Деца с положитени тестове ходят на училище, а класната ти съобщава това инфо, въпреки че го пази в тайна. И в тази тема мармотите започнаха да завиват шоколад.

# 15 478
Няма да възразя, но разделение винаги е имало, ако няма бива създавано.
Самият вирус създава разделение между рискови и не толкова. Ако трепеше наред щеше да е по-добре.
Съгласна .

# 15 479
  • Буркина Фасо
Какви претенции проявяват тройно ваксинираните? А за тестването - бих се тествала без проблем, но не за своя сметка при положение, че имам ЗС като ваксинирана.
а аз като имам ЗС като не ваксиниран, здрав, доказано с платен тест да се радвам ли ?
защо аз да плащам моя и чуждите тестове (чрез данъците ми) и в същото време да стоя затворен у дома ако
нямам ЗС ?

Общи условия

Активация на акаунт