COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 308 355
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 20 100
Аз пък да ви питам нещо.  Помните ли клипчетата от началото на 2020 г. ? 
Хора, които падаха по улиците.  Да сте виждали нещо подобно от тогава?

# 20 101
https://www.bmj.com/content/375/bmj-2021-068302?fbclid=IwAR0i8wf … EfQYdqmHrvYxuTzm8 Понеже пак се започна с темата за маските ето една статия - Доказано: правилното използване на маските като лични предпазни средства предпазва от SARS-CoV-2.

# 20 102

Що за клипчета, аз и 2020 не съм виждала такива.

# 20 103
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Разни таблоиди бяха пуснали такива в началото на пандемията

Toronto
Sun

https://www.youtube.com/watch?v=Otjn0YMJNdE

Най- интересното е, че таблоидите обикновено са дясно- консервативно настроени медии

# 20 104
Швейцария днес премахва почти всички мерки. Маските отпадат на всички обществени места, с изключение на градския транспорт и болниците. Маските в градския транспорт най-вероятно ще отпаднат на 31 март. Зеленият сертификат отпада навсякъде, където е бил ползван, вкл. на границите при влизане в Швейцария.

Швейцария отменя мерките – маските остават задължителни в обществения транспорт до 31 март и в здравните заведения, петдневната изолация на заразени с положителен тест остава до края на март

Берн, 16 февруари 2022 г. – От четвъртък, 17 февруари 2022 г., магазините, ресторантите, културните институции и обществените заведения, както и събитията отново ще бъдат достъпни без маска и сертификат. Изискването за маска на работното място и препоръката за работа от вкъщи също бяха премахнати. На заседанието си на 16 февруари 2022 г. Федералният съвет до голяма степен отмени общонационалните мерки срещу пандемията. Ще се запази само петдневната изолация на хората с положителна проба и задължението за носене на маски в градския транспорт и в здравните заведения до 31 март.

Епидемиологичната ситуация продължава да се развива положително; Благодарение на високото ниво на имунитет сред населението, здравната система е малко вероятно да бъде претоварена въпреки продължаващата висока циркулация на вируса.

От 17 февруари: почти всички мерки отменени
От четвъртък, 17 февруари, ще бъдат премахнати следните защитни мерки в цяла Швейцария:
- задължението за носене на маски на всички обществени места като магазини, ресторанти и събития
- задължението за носене на маски на работното място
- отпада сертификатът (правило 3G, 2G и 2G+) за съоръжения и места като кина, театри, вътрешни зони на ресторанти, както и за събития
- изискване за разрешение за големи събития
- ограниченията за частни срещи
- отпада домашния офис

До 31 март: изискване за изолация и маска на определени места
Тъй като циркулацията на вируса все още е много висока и вирусът може да продължи да причинява тежки последствия, Федералният съвет поддържа две защитни мерки в наредбата за специални ситуации до края на март. В зависимост от разпространението на вируса, мерките може да бъдат отменени по-рано.

От една страна, хората с положителна проба трябва да продължат да се изолират поне пет дни. Това може да попречи на потенциално силно заразни хора да заразят други хора.

От друга страна, изискването за маска в градския транспорт и в здравните заведения ще бъде запазено до 31 март.

1 април: Край на специалната ситуация
Регламентът за специалната ситуация Covid-19 регламентира изолацията на хора с положителни проби и задължението за носене на маски в градския транспорт и в здравните заведения до края на март. Ако епидемиологичната ситуация се развие според очакванията, наредбата изтича на 1 април 2022 г. Това води до връщане в нормално положение.

Коригирани са правилата за влизане в Швейцария.
Ще бъдат отменени санитарните мерки на границата при влизане в Швейцария. Вече няма нужда да представяте доказателство за ваксинация, доказателство за възстановяване или отрицателен тест.

https://www.admin.ch/gov/de/start/dokumentation/medienmitteilung … msg-id-87216.html

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 11:40 от Анонимен

# 20 105
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз пък да ви питам нещо.  Помните ли клипчетата от началото на 2020 г. ?  
Хора, които падаха по улиците.  Да сте виждали нещо подобно от тогава?

[/quote]

Разни таблоиди бяха пуснали такива в началото на пандемията

Toronto
Sun

https://www.youtube.com/watch?v=Otjn0YMJNdE

Най- интересното е, че таблоидите обикновено са дясно- консервативно настроени медии
[/quote]

Мда, не сме виждали да падат, но пък хора болни от ковид миналата година умираха на стълбите в болниците, както и всяка седмица линейки обикаляха болници... но падащи на улицата не.

# 20 106
  • Варна
Мисля, че си отговаряте сам/а на въпроса. Да се чуди  човек  как точно определени видове  клипове пробиваха великия китайски Firewall Grinning

# 20 107
  • София
Огромни проучвания за имунитет от инфекция, последвана от ваксина.

Никакви проучвания за имунитет от ваксина (две дози) с последваща инфекция.

Защо?

# 20 108
  • София
И аз скоро се бях сетила за онези клипове от Иран/Ирак? с падащите хора по улиците.

# 20 109
  • София
Огромни проучвания за имунитет от инфекция, последвана от ваксина.

Никакви проучвания за имунитет от ваксина (две дози) с последваща инфекция.

Защо?

Защото ваксинирани+боледували вече не са таргет на пазара. Както се казва, който се минал - минал се. Joy

# 20 110

Това ли е критерий дали има/няма пандемия?
По улицата да намираме умрели?! Ако бяхме с гъстотата на Китай, със сигурност щеше да е така. Но ние сме колкото един малък техен град. Само, че на голяма територия.

# 20 111
Има спад, което не означава, че няма да има и нов пик. Да се надяваме, че просто ще отмине, защото писна на всички вече.

Особено е изнервящо това лашкане между еуфория и шампанско, последвано от някакви драстични пикове със зашеметяващи цифри. Щвейцария щяла да слага край на първи април... а нека да стане първи април, сега сме 17ти февруари. И от края на лятото цяла Европа е във водовъртеж от милиони заразени хора, това са повече от шест месеца без прекъсване.

# 20 112
Всички трябва (и вероятно ще) да последваме Швейцария.

# 20 113
Всички нас следват, като гледам.
У нас мерки няма.

# 20 114
За мен е голям знак това, че трите немскоговорящи страни почти едновременно свалят гарда. Това чудесно! Обзалагам се скоро и за съседката Италия Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт