COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 304 765
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 21 990
  • София
Мточно. И накрая пак се връщаме на масовата липса на куртоазия и съобразителност у българите. (която се вижда и на пътя сред шофьорите, да не се залъгваме че е друго)

Пусни си камери на живо от държави, в които маските вече не са задължителни, да видиш колко "съобразителни" са там.

# 21 991
още малко "анти-утопия" от шанхайския локдаун

мобилeн предупредителeн мегафон да си носят маските и да си мият ръцете често Simple Smile

https://twitter.com/lsjngs/status/1508870352780242948

трябва всички да им стискаме много палци да удържат и лишенията им да имат смисъл, защото това, което изглежда смешно и регионално сега, после може да залее света с нещо по-модифицирано чрез милионите потенциални мутации

# 21 992
  • София
Доколкото разбирам нисенете маски отпадна до второ нареждане, а не за седмица.

Ликувай, народе!

Да видим. Залагам макс месец до два, след което ще станат отново задължителни в ГТ и магазини.

# 21 993
За мене поне в здравните заведения маските трябваше да останат задължителни.
Интересно е и друго, за което никой не пита и не говори - дали ще остане антигенен тест при прием в болница, или и него ще отменят.

# 21 994

Ликувай, народе!

Да видим. Залагам макс месец до два, след което ще станат отново задължителни в ГТ и магазини.
Аз даже давам две-три седмици, максимум месец от силно препоръчителни да станат задължителни отново. Все си мисля, че в големите градове като София и Пловдив трябваше маските да останат не силно препоръчителни, а задължителни.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 20:48 от daisy12

# 21 995
  • София

Ликувай, народе!

След месец до два са май и юни, вижда ми се крайно абсурдно някой да въведе маски на прага на летния сезон. Точно тогава българинът преминава през виртуална лоботомия и забравя дори и ЕГН-то си, какво остава за мерки. За маски и мерки мислете най-рано за септември. То пък все едно не свикнахте на тоя сценарий вече...

# 21 996
  • София
Сценарият досега е бил - маски задължителни от април 2020.
Ако визирате заболеваемостта - то през 2021, рязко скочи още в началото на август. Тогава на числа от по 1500 на ден гледахме като на много високи стойности, ако и сега да ви се струват ниски (а те не са, разбира се).

# 21 997

Ликувай, народе!

След месец до два са май и юни, вижда ми се крайно абсурдно някой да въведе маски на прага на летния сезон. Точно тогава българинът преминава през виртуална лоботомия и забравя дори и ЕГН-то си, какво остава за мерки. За маски и мерки мислете най-рано за септември. То пък все едно не свикнахте на тоя сценарий вече...
Ако има ръст едва ли ще оставят нещата така. Виждаме какво става в други страни, а на всичкото отгоре там имат висок процент ваксинирани.

# 21 998
Спазвайте препоръчителните мерки казват. Grinning Ами като трябва да се спазват и са толкова препоръчителни защо не са задължителни. България била от трите страни с най-малко заразени през последните седмици според Кунчев.
Мне. Има си доста болни, просто не се регистрират официално.

# 21 999
Спазвайте препоръчителните мерки казват. Grinning Ами като трябва да се спазват и са толкова препоръчителни защо не са задължителни. България била от трите страни с най-малко заразени през последните седмици според Кунчев.
Мне. Има си доста болни, просто не се регистрират официално.
Точно това го виждам около мен. Доста болни хора има, които правят домашни тестове.

# 22 000
  • София
...
Допускам, че ако има връщане на маските, то ще бъде нещо такова - много "ограничена задължителност". Не виждам дори теоретична възможност да се върнат мерките в досегашния си вид.

# 22 001
вече ми е все тая за националните ни мерки, аз си спазвам мои, продиктувани от здрав разум и четене на медицински експерти от съвсем друг калибър спрямо нашите - нито един, повтарям, нито един, не смята, че моментът по света е удачен за премахване на маски от места, където има повишен риск

аз лично ще продължа да си я слагам по обществени места с количество хора, в транспорт и магазини, както и в офиса, където въпреки изчезналата епидемия от края на миналата седмица имаме двама болни, а от вчера - трети

ще ми е интересно да наблюдавам все пак колко хора доброволно ще продължат да ги ползват на подобни места

от конфронтации с хора, които ще ме обявяват за луда, защото съм с маска, съвсем пък не ми пука - при покана да я махна, им казвам - "добре, заради вас съм склонна да я махна, само малко съм положителна, но няма проблем, махам я" - не е имало случай да не се забързат пъргаво в обратна посока Simple Smile

# 22 002
Карантина ще има ли още?

# 22 003
Мале какви са простотии във фейсбук. Някакви хора щели да си горят маските, не знам къде щели да ги хвърлят. Потрес пълен.

# 22 004
  • София
...
Допускам, че ако има връщане на маските, то ще бъде нещо такова - много "ограничена задължителност". Не виждам дори теоретична възможност да се върнат мерките в досегашния си вид.

Да приемем, че си права в прогнозата си. Ако е така - то макс до октомври. Когато ще стане ясно (ако няма ефективни ваксини и още по-ефективни лекарства, НЕинтрамускулни като това на АЗ), та когато ще стане ясно, че като се правим, че вирус няма, него не е като да го няма, а напротив. И не само ние, разбира се.

За горенето на маските - чудя се още как някоя дискотека не е обявила в петък вечер парти вечер - горене на маски на "клада", да речем. Ехааааа....

Общи условия

Активация на акаунт