Дванайсети клас(2021-2022) - Вижда му се краят - пък било то от дистанция

• 50 970
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Росита, и моят в седмицата 7-11 трябва да държи изпит. Чудехме се как ще стане- докато се прибере от училище става 4-4.30 и после 4 часа изпит...Поне файнълите му минаха, вие сте съвсем зле. Sad Не знам дали има опция, да бъдат освободени от училище поне за деня на изпита. Но пък с файнълите никак не го виждам. Дано измислят нещо!

# 616
  • София
Лельо Ог, моята чака да им изпратят графика за файнълите и ще преценява как да разпредели времето. Ще се опита да се освободи от училище в един от дните без файнъл, за да направи изпита.
Има и други деца от нашия клас в подобна ситуация и от Колежа са ги уверили, че ще се съобразят с нея.

# 617
  • столицата
Тези изпити за американски университети ли са?
Дано бъдат по-гъвкави от Колежа.

# 618
  • София
Изпитът при моя е за университета в Грьонинген, Нидерландия, за специалност с  фиксиран прием. Предполагам нещо подобно е и при Росита. А файнълите са изпити по предметите в края на всеки срок. В Колежа 20% от срочната оценка се определя от тези изпити. Като са били в карантина децата, не са мигли да се явят и не могат да бъдат оформени за срока. Трябва да се явят в първата седмица на 2 срок, но всеки изпит е по 2 часа. Като се сложи и училище до 15.30 и други изпити, и да учат за часовете си все пак, става лудница. Децата ще се справят, но ще им е много тежко!

# 619
.

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 13:19 от Анонимен

# 620
Смяната на екранното име не помага особено. Joy

# 621
  • София

Пропуснах поста, но предполагам, че въпросът е бил за това как ще изглеждат дипломите, заявленията или други важни документи.

# 622
Оффтопик сме, но да, аз мисля, че й отговорихте в темата:

# 623
  • Чикаго / София

Пропуснах поста, но предполагам, че въпросът е бил за това как ще изглеждат дипломите, заявленията или други важни документи.

Ох, смея се с глас вече! JoyJoyJoy
Моля, обяснете ми защо това е толкова важно?

Лого5ка добре дошла отново! Радвам се да те видя отново в редиците!  Успех на твоето момче на където и да се ориентира!

velina_v, rosi_ta благодаря ви! Hug

# 624
  • България Сливен
Здравейте, мами на дванадесетокласници! С опънати нерви съм от два дни и ще Ви споделя защо. Моят зрелостник учи в ППМГ-профил Информатика и АЕ. И ми заявява преди два дена, че иска да явява на трета матура по История, защото това му се учело. Звъня на класната да я питам за някакви насоки върху кой материал ще е третата матура , при условие, че те приключиха с повечето предмети в 10 клас. Не знаела! Прегледах сайта на МОН- нищо не открих , като разяснение. Молбата ми е , ако знаете,  да ми посочите пътя, за да стигна до нужната информация, а именно върху какъв материал ще е третата матура за профилираните гимназии? Благодаря предварително!

# 625
Задължителните ДЗИ са два. Един по БЕЛ - върху учебно съдържание, изучавано в задължителните учебни часове във втория гимназиален етап на средно образование и един по профилиращ предмет - върху задължителните модули.
Ученикът може да се яви и на до два допълнителни ДЗИ по желание. Ако предметът е изучаван като профилиращ, изпитът се полага върху учебното съдържание от задължителните модули, ако не е - върху учебното съдържание,  изучавано в задължителните учебни часове в средната степен на образование.
На сайта на МОН можете да се запознаете с учебно-изпитните програми по отделните предмети, както за ООП, така и за ПП, както и да видите примерни задачи.
Конкретно за вашия случай, както изглежда, историята не е профилиращ предмет, така че ще е върху учебното съдържание от ООП, т. е. върху материала от 8-10. клас.

# 626
  • България Сливен
Сърдечно благодаря за помощта!

# 627
  • София

Ох, смея се с глас вече! JoyJoyJoy
Моля, обяснете ми защо това е толкова важно?
Ами важно е! Току виж някоя от нас признае без да ѝ забиват клечки под ноктите, че разработва заявлението... Laughing

Лого5ка, добре си се завърнала при нас! Heart

# 628
  • Русе
Нямам много време да пиша аз, че съм захванала много нещо, а наборът не се вълнува особено от завършването вси с всичките му прояви - академични и социални. Неговата лежерност контрастира рязко с агресивния порив на училището в лицето на армия преподаватели, които се стараят да изтискат до последна капка жизнените сили на випуска. Випускът обаче не се дава, ако съдя по успеваемостта като цяло. Рекох да се намеся и да видя що така тез четворки насред дванайсети клас. Натъкнах се на "трайните пространствени определители на героите". Добре че една от приятелките ми е гимназиална учителка по БЕЛ, да ни поосветли , обаче на " пространствените означители, ще отбележа троповостта, чрез която е предадена медиативната същност на песонажа Сали Яшар ", окончателно загубих безвъзвратно интереса на набора, а аз си налях едно

# 629
  • София
Добре че една от приятелките ми е гимназиална учителка по БЕЛ, да ни поосветли , обаче на " пространствените означители, ще отбележа троповостта, чрез която е предадена медиативната същност на песонажа Сали Яшар ", окончателно загубих безвъзвратно интереса на набора, а аз си налях едно
JoyJoyJoy
Ох, бе!

Общи условия

Активация на акаунт