КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 666
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
вече може да се слиза свободно без екскурзии от кораба, отпадна задължителното плащане на скъпи екскурзии, скоро очаквам и зелените сертификати да отпаднат

# 136
  • Плевен
вече може да се слиза свободно без екскурзии от кораба, отпадна задължителното плащане на скъпи екскурзии, скоро очаквам и зелените сертификати да отпаднат
Ох, дано, че съм на нисък старт... Съжалявам само, че германците май все последни облекчават мерките, та Аида все е на крачка след другите компании.
Домино, супер, че си запазил за фиордите. И аз много искам да ги посетим с круиз, но понеже ноември ни отпаднаха канарски о-ви и се чудя кое по-напред, но важно е просто да се тръгне.

# 137
Да, фиордите са ми в мечтите от самото начало и дано сега да е дошъл момента. Даже бях запазил и екскурзии от кораба-пакетите експлоръл, но сега май ще ги премахна щом може да се слиза самостоятелно. На място ще решаваме къде да ходим според бюджета, всъщност самия факт че ще плаваме с кораба вътре във фиорда си е повече от изживяване, нали?

# 138
  • Пловдив
Да, фиордите са ми в мечтите от самото начало и дано сега да е дошъл момента. Даже бях запазил и екскурзии от кораба-пакетите експлоръл, но сега май ще ги премахна щом може да се слиза самостоятелно. На място ще решаваме къде да ходим според бюджета, всъщност самия факт че ще плаваме с кораба вътре във фиорда си е повече от изживяване, нали?
Да.

# 139
И аз се надявам да отпаднат сертификатите и да се качим на кораб пак. Така си мечтая за изгревите, залезите, море докъдето поглед стига... Всеки ден на ново място, разходки по цял ден.

# 140
  • Sofia
Има ли някой, който е ходил по фиордите края на август/ началото на септември? Дали ще е много студено и неЗелено?

# 141
  • Бургас
Shantal, всичко е въпрос на късмет.
Ние бяхме с първия круиз за сезона към Аляска. На повечето снимки като се гледам сега сме по къс ръкав. Беше по-топло от в БГ.
И аз още не съм ги резервирала тези пусти фиорди.

# 142
Здравейте,
искам да попитам пътуващите с Коста вечерята само в главния ресторант ли се предлага или има и избор бюфет.

# 143
  • Пловдив
Здравейте,
искам да попитам пътуващите с Коста вечерята само в главния ресторант ли се предлага или има и избор бюфет.
Има бюфет , но е бедничък. Това е разликата с NCL и РК, например.

# 144
Благодаря за отговора.

# 145
  • USA
Първи следковиден круиз за мен.
Е, за трети път ми е по същите пристанища, но пък с различни компании, този път с РК.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 15:35 от SkyBlue

# 146
Дами, в Мадейра как е удобно да се организира престоят? Гледам има хоп он хоп оф автобусчета, те спират ли близо до пристанището? Ще сме с малко дете с количка и вероятно Мадейра няма да е супер достъпна за пешеходна обиколка, та търся варианти.

Още нещо: за ходилите на круиз с бебе или малко дете, как ги къпехте в малките душ кабини на кораба? Едногодишното у дома се къпе в коритце, но абсурд да помъкна сгъваема вана. На година и 9 месеца ще е живот и здраве.

# 147
Вземете мини навудаемо басейнче

# 148
Дами, в Мадейра как е удобно да се организира престоят? Гледам има хоп он хоп оф автобусчета, те спират ли близо до пристанището? Ще сме с малко дете с количка и вероятно Мадейра няма да е супер достъпна за пешеходна обиколка, та търся варианти.

Още нещо: за ходилите на круиз с бебе или малко дете, как ги къпехте в малките душ кабини на кораба? Едногодишното у дома се къпе в коритце, но абсурд да помъкна сгъваема вана. На година и 9 месеца ще е живот и здраве.

Ходили сме преди много години и тогава се вървеше може би 20-30 минути от пристанището до спирката на hop on hop off автобуса, би трябвало да има инфо къде точно спира. Иначе центърът на Фуншал се обикаля пеш спокойно.

# 149
Благодаря!

Басейнчета май са забранени по спомени, наред със сешоари, ютии и пр. Не знам защо, но ще пиша на MSC да ги видя могат ли един леген да ни оставят в каютата. Ако не, ще се къпем заедно.

За Мадейра видях, че наистина тръгват от порта автобусчетата, което е чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт