КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 903
  • 767
  •   1
Отговори
# 240
Подсетете ме, моля, откъде да си купя застраховка.
От доста време купувам от Уника, защото става много лесно онлайн, но те дават максимум покритие 40000 евро, а MSC имат изискване за 50000 долара.
Писах на Crusit/Usit colors - не могат да ми продадат застраховката, защото круизът не е купен от тях. Купих го vivavoyage, а там опция за застраховка изобщо не виждам.
Алианц не могли да ми продадат застраховка онлайн, защото ... някакъв списък с безумни причини.
Задължително покритие трябва да има за медицински разходи, спешна медицинска евакуация,  карантина, хоспитализация, репатриране, прекъсване на круиза ...

Защо не пишеш на vivavoyage и да ги попиташ дали ще можеш да си я купиш от тях?

# 241
  • Sofia
Писах, чакам някой да ми отговори, но нямам спомен изобщо да е имало опция за застраховка, когато купувах.
П.с. Не предлагат. За клиенти, които не са жители на САЩ, застраховката трябвало да бъде закупена     от държавата на местожителство.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 20:03 от Shantal

# 242
Има много добри Мултитрип за цялата година на Алианц - високо покритие за 100к евро и важи за цял свят.
Направих такава семейна, за да не се занимавам всеки път и излиза по-изгодно отколкото за всяко пътуване по отделно.

# 243
  • Плевен
Подсетете ме, моля, откъде да си купя застраховка.
От доста време купувам от Уника, защото става много лесно онлайн, но те дават максимум покритие 40000 евро, а MSC имат изискване за 50000 долара.
Писах на Crusit/Usit colors - не могат да ми продадат застраховката, защото круизът не е купен от тях. Купих го vivavoyage, а там опция за застраховка изобщо не виждам.
Алианц не могли да ми продадат застраховка онлайн, защото ... някакъв списък с безумни причини.
Задължително покритие трябва да има за медицински разходи, спешна медицинска евакуация,  карантина, хоспитализация, репатриране, прекъсване на круиза ...
Шантал, то като се конвертира от евро в долари и излиза почти толкова 48000. Пиши на МСЦ и им кажи, че при нас до такъв максимум правят, предполагам, че ще се съгласят.

# 244
Здравейте,
Откъде резервирате AIDA

# 245
  • Sofia
За застраховката- сключих на Уника, през брокер има покритие до 75000€. Не покрива отмяна на пътуване, което е нормално- доста време мина откакто го купих, но се надявам да няма проблем. Ще споделя после.

# 246
  • София
Не ми се вярва, че и аз ще се разпиша. Точно запазих круиз от промоцията на крузит (всеки последн вторник от месеца за 72ч). Следих круиза в няколко сайта и цената според мен е супер.
Споделям тук, ако някой реши да се възползва. Ще пътуване на 23.07 с тръгване от Триест. Мислим да идем с колата до там. Ако някой има опит да сподели как стоят нещата с паркинга на терминала или наблизо.

https://crusit.bg/kruizi/7-dni-italia-cherna-gora-gartsia-harvatska-uomb

# 247
  • Плевен
Здравейте,
Откъде резервирате AIDA
Аз резервирам от Seascanner.

# 248
Здравейте! Благодаря за чудесната тема, пълна с информация. Оставам с впечатление, че за круиз се изисква ваксинация за ковид. Вярно ли е това или греша?

# 249
  • Sofia
Правилно ти е впечатлението. Има и бонус- тестове също искат.

# 250
Виждате ли често делфини да придружават круизните кораби?

# 251
  • Пловдив
Аз лично съм.видяла само в един фиорд в.Нова Зеландия. Цяло стадо делфини, беше страхотно.

# 252

Ние видяхме делфини в залива на Фуншал (Мадейра), но не знам колко често се случва 🙂

# 253
Това видео ме провокира да задам въпроса за делфините:
https://www.facebook.com/1662275613/videos/pcb.210976934747756/585814239727636

# 254
Сърдечно благодаря на dundy_as за информацията. Върнахме се преди няколко дни от плаването с Wonder of the Seas - беше страхотно. Единодушни сме, пак ще плаваме. Всички опасения за морска болест и че ще ни е трудно да се оправим по терминалите се опровергаха. Направено е да се ориентираш лесно. Организацията е перфектна. Бяхме на две екскурзии от РК - до Рим и до Флоренция/Пиза. На другите пристанища слизахме сами и ползвахме отворените туристически автобуси или си се разхождахме сами. На отиване спахме в хотел близо до летището на Барселона с директен трансфер. Така си спестихме лутането вечерта. Хотелът предлага и трансфер до пристанището. На връщане спахме до Ла Рамбла. Много добра отправна точка за разглеждане на Барселона. Първа спирка на отворените автобуси е близкият площад Каталуния. Билетите им са за 24 часа, така че единият ден минахме по източната линия, а на другия - западната. Много е полезна Hola BCN картата - важи за всякакъв транспорт, включително до летището. За кораба - има всичко за всички. Не съм била на други круизи, но този го препоръчвам много - и за семейства с деца, и за по-възрастни двойки като нас.

Общи условия

Активация на акаунт