КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 918
  • 767
  •   1
Отговори
# 285
Още една добра новина - Royal Caribbean също ще приема неваксинирани на борда от 05.09.22
https://www.royalcaribbean.com/the-healthy-sail-center?icid=hlth … nbrdxp_pghdr_3467

# 286
  • Sofia
NCL също (от 3 септември) , но ще трябва да се следи какви са изискванията за слизане по съответните портове, защото има такива, на които няма да бъдат допускани неваксинирани.

# 287
  • София
Уфффф, не ми харесва, че премахват изискването за ваксинация, а остават тестването Sad При Норвежците е друг принципа - тест само за неваксинирани! Нямате си представа, колко е неприятно да чакаш 3 дни преди круиза да узнаеш дали изобщо ще се качиш! Освен това си резервирал един куп неща около круиза, които отиват "на кино"...

# 288
  • Sofia
Ще си ги избираме според компанията и условията, явно. И на мен не ми харесва това тото с тестовете.

# 289
  • София
+Здравейте,някой да е ползвал услугите на фирма Blue seas и да сподели мнение.Предварително благодаря за отговора.
Ние пролетта имахме круиз, купен от тях. Коректни са и всичко беше наред с пътуването.Доколкото зная са в сисъка на агенциите, които могат да  предлагат круизи на MSC.

# 290
  • София
Здравейте!
Планувам круиз за Ноември. За първи път ще ми е и се чудя за вариантите с напитките.
Ако не си вземем от пакетите предварително, може ли свободно да се поръчват напитки и горе долу какви са цените им. Примерно на кафе, бира и вино?

# 291
  • Sofia
Може да си поръчвате напитки. Кафе има безплатно, бирата на последния ни круиз беше $6-7, бутилка вино от $25. Винаги върху тези цени има 15-20% сървис чардж.
Също така, пакетите се купуват за всеки пълнолетен в кабината.

# 292
Това, което по спомени мога да кажа е, че ако пиете 2 кафета на ден, и по една бира, или чаша вино на вечеря - пакета излиза по-скъпо от поръчването им отделно.
Ако обичате да прекарвате повече време в баровете, и сте почитатели на коктейлите - тогава си заслужава.
Ние сме си вземали пакет с вода, защото е удобно да имаш бутилки под ръка в каютата.
Кафето на закуска в общия случай е шварц, или от машина, ако искате хубаво еспресо се плаща.

# 293
Миналият ноември бяхме с МСЦ из Средиземноморието. Не взехме пакет напитки, тъй като бяхме 4ма с децата, които са 18+,  в една каюта. И трябваше да платим 4 пакета, ковто беше над 1000 евро. Всяка вечер по една бутилка вино и бутилка вода в ресторанта, след което коктейли или бири, по някое кафе или капучино следобедите, излезе значително по евтино. Виното беше 27-35 евро, вода 3,50, коктейл 6 или 8 евро  кафе 3 евро. Иначе вода от диспенсъри има навсякъде,  сок, топли напитки в бюфета на закуска.

# 294
За нас пакетите излизат по-скъпо и не ползваме. Всяка сутрин пием по 1- 2 кафета с мляко, вечер по коктейл, може  и два и не успяваме да стигнем цената на пакета. А, да, взимаме и вода.

# 295
  • Sofia
Я, да ви питам, заглеждали ли сте се по принцип в предплатените пакети? Уж по- евтино, ако се купи предварително, бля- бля. По принцип съм шматка, а и гледам да не се заглеждам много, за да не се ядосвам, ако съм се прецакала 😂, но последният път ни бяха оставили брошура за пране с огромни цифри и видях, че “по- евтиното, предплатено пране” е с €10 по- евтино, ако го платиш на място. Сигурно има и други подобни “оферти”.

# 296
  • София
Благодаря за изчерпателните отговори!

# 297
пътувам с Коста, предпочитам ги заради ниските цени. Буквам винаги пакети с напитки още в началото, тогва и отстъпката е по - добра. Не искам да се ограничавам на борда и да гледам цените на напитките в менюто. В момента пакета  my drinks e 210 евро на човек за 7 нощ. или 30 евро на ден, това са средно по две кафета със сок или газирана напитка, една бира и две чаши вино на вечеря. И от там насетне другото ти е бонус- да кажем едно късно уиски в бара или в театъра. Отделно имаш и по бутилка вода на ден.

# 298
Здравейте! След проваления ми първи круиз през 2020г. заради Ковид с МСЦ Дивина, обмислям да резервирам нов.
https://crusit.bg/kruizi/6-dni-italia-malta-ispania-frantsia-umui
Какво мислите и има ли някаква уловка, защото аз подобна цена За каюта с балкон до сега не съм виждала. Ще бъдем и със синът ни, който е на 1г.
Също така от толкова много информация взех да се обърквам. Какви са в момента изискванията на МСЦ за качване на борда? Имаме ваксини и двамата, но сертификатите са изтекли. Трябва ли ни бустер?
Благодаря предварително!

# 299
Здравейте! Благодаря за прекрасната тема! В сайта на MSC са публикували, че ваксини не се изискват за гости до 18 години. Информацията дали е актуална?

Общи условия

Активация на акаунт