КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 829
  • 767
  •   1
Отговори
# 360
наистина е важно как се чувствате на борда, какви развлечения има и какво е включено в цената, много сме дискутирали тук тази тема, но ако направим класация на круизните компании по критерий цена мисля че Коста са в най-ниския ценови диапазон, затова и в по-старите им кораби няма много забавления или са на минимум, тогава остава маршрута като критерий. региона също е от значение, всички знаем че в Карибите е най-евтино защото там има най-голямо струпване на кораби, но пък на нас от бг ни се оскъпява от транспорта до там, затова като най-предпочитана дестинация си остава Средиземноморие. И така- на какви цени можем да намерим круиз за 7 нощувки тази зима тук -ноември, декември и януари. потърсих нещо вценовия диапазон до 500 евро на пасажер във вътрешна, ами трябва да ви кажа че има и за по 350 евро, но без напитки. Като добавим и пакет напитки и бакшишите цената отива към 100 евро на ден, това е.

# 361
  • Sofia
На мен пък тази година ми се струва скъпо. И самолетни билети, и круизи, които ме устройват … всичко е 🤮. Да, нямам възможност да избирам и пътуванията ни трябва да съвпадат с почивните дни, което също вдига цената, но и преди беше така, а цените не бяха такива. Но здраве да е, кеф цена няма.

# 362
До преди ковид и аз много се точих на Аида, но липсата на ресторант със сервиз винаги ми е бил много голям минус. Аз ако има начин и на закуска бих ходила там, стига да работи.
За тази зима сме приключили с пътуванията, а за другото лято е много рано още, но може би едни гръцки острови ще направим, че някои от тях отдавна искам да ги видя, но повечето не си заслужават повече от ден два посещение, та ще избирам по дестинация.

# 363
  • До морето
Здравейте, днес трябва да плащам круиз с Грандиоса по Средиземноморието, с тръгване от Барселона на 18.11. Мъжът ми, обаче твърди, че времето ще е кофти и сигурно щяло да е пълно с пенсионери, предвид, че е учебно време. Вие, като ветерани в круизите, какво мислите? Ако ннаистина нямаме късмет с времето има ли с какво да забавляваме 2 деца на 10 и 7 на Грандиоса?

# 364
Моля за насоки кои екскурзии да избера, предпочитам максимум 2-3, тъй като през ноември месец не знам времето доколко ще позволя разходки.
Също моят английски не е на топ перфектно ниво, та гайд тур ще ми е малко скучен.

Моля за съвети, ако сте посещавали някои от тези места. Както написах по-рано, нашия круиз започва от Атина(ще отидем ден предварително, така че ще имаме малко време и там да разгледаме).

В деня, когато сме в Триест имам рожден ден и не знам дали си заслужава да участваме в някаква екскурзия тогава или и сами ще се справим да посетим интересни места.
За момента съм набелязала само две = Olympia on your own и Krka Nacional Park. 
Скрит текст:

# 365
маршрута от Атина с Коста Делицоза е прекрасен, аз пък съм го харесал от Триест, но 6 дни-няма Атина в малшрута 17-23 декември и цената е за гарантирана каюта сомо 383 евро на човек. При по-голям шанс може да ми я ъпгрейднат до балкон. Иначе екскурзиите от кораба или самостоятелно са с добри възможности-правлино сте избрали национален парк Кракра, препоръчвам и Будва от Котор, самия Котор е уникален фиорд и също си заслужава да се плава там. За Катаколон определено избора е само един -Олимпия. От Бари има много възможности-Алберобело, Матера, Локоротондо, а и само Бари е интересно ако не сте го виждали.

# 366
Здравейте, днес трябва да плащам круиз с Грандиоса по Средиземноморието, с тръгване от Барселона на 18.11. Мъжът ми, обаче твърди, че времето ще е кофти и сигурно щяло да е пълно с пенсионери, предвид, че е учебно време. Вие, като ветерани в круизите, какво мислите? Ако ннаистина нямаме късмет с времето има ли с какво да забавляваме 2 деца на 10 и 7 на Грандиоса?

Не съм ветеран в круизите, но моето мнение е, че това е нов кораб и ще има забавления - детски кът, анимация за деца. Разгледайте кораба, прочетете какви забавления предлага. Съмнявам се някой да знае от сега какво ще бъде точно времето след два месеца. Единственото сигурно е, че светлата част на деня е по-кратка. Пенсионерите по какъв начин биха ви развалили почивката?

Относно питането на alethea, мога да споделя моя опит - Катаколон взехме кола под наем и сами разгледахме Олимпия с музея и след това за около час-час и половина отидохме на плаж, но това беше средата на септември. Около пристанището има офиси за коли под наем, както и магазини и ресторантчета. В Бари времето е много ограничено и вариантите са екскурзия или самостоятелна разходка в града. Ние отидохме на екскурзия до Алберобело да разгледаме трулите.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 12:18 от bwbwbw

# 367
  • Пловдив
Бохо,първия ни круиз беше Средиземно море , от 10.11. Времето навсякъде (без Марсилия ,където валя), беше страхотно. И топло и слънчево и спокойно море. А Грандиоза е супер кораб, голям, с всякакви забавления, убедена съм, много ще ви хареса.
И не, не е пълно с.песионери , на нашия имаше много млади хора.

# 368
  • Sofia
Да знете, че изобщо не е лошо да е пълно с пенсионери. Понеже се отличавате от масата, целият стаф ви познава на втория ден, повечето детски занимания са празни и не се налага да чакате. Даже е хубаво. Пък, живот и здраве, дано и ние да станем круизващи пенсионери някой ден Simple Smile

# 369
362 евро гарантирана вътрешна за 7 нощи от 10 до 17 декември с качване от Триест с депозит само 106 евро, как ви се струва? май да го буквам пък каквото стане.

# 370
  • Пловдив
362 евро гарантирана вътрешна за 7 нощи от 10 до 17 декември с качване от Триест с депозит само 106 евро, как ви се струва? май да го буквам пък каквото стане.
Домино, ще ми дадеш ли с кой туроператор и кой кораб и кой маршрут?.Благодаря!
Цената е трепач!

# 371
директно от сайта на Коста купувам, цената е след калкулирана 10 % отстъпка/ каталожната е 429 евро/, която имате с регистрация в costa club каквато предполагам че повечето от вас имат
ето линка - https://www.costacruises.eu/reservation.TRS07141.DE07221210.html
опитайте, аз го запазих на тази цена -774 евро за двама вътрешна гарантирана
ето маршрута:

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 10:01 от domino25

# 372
Супер е, това е круиза, който ще правим, само дето ние искахме начална точка, която да стигнем с кола и да не се занимаваме с полети.
Ако пак се появи някаква пандемия по това време и преустановят пътуванията като цяло  ще е много кофти.

Сега разглеждам сайта и вифдам това:
My Explorations
You are guaranteed a complete experience with the My Explorations package, even on land!

We have selected completely new experiences including exclusive routes and hidden gems to be discovered, amidst art, culture, food and nature.

You decide on the adventure!

The package includes 3 My Tours:

- 1 full-day experience (i.e. with a duration of at least 6 hours);

- 2 half-day experiences.

Кои се водят half day, тези до 5 часа продължителност ли?

# 373
  • Варна
ако нямате ден за морски преход , а  всеки ден сме в нов град така каталясваме , че силите ни стигат за по аператив и вечеря и сетне се трупясваме , честно казано замъкнаха ме 2 пъти в театъра ама то аз и там добре спя

# 374
А какво се прави на круиз когато времето не е достатъчно топло за външните басейни? Тийнейджъри какво правят на кораба?

Общи условия

Активация на акаунт