КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 761
  • 767
  •   2
Отговори
# 435
Декември пътуваме с Royal Caribbean -  Кариби. Искам да попитам понеже сме с две деца/9 и 12 години/  тяхната такса "бакшиш" също ли е 16 долара като за възрастни ? Защото видях да някой компании, че е по -малко за деца.

# 436
  • София
И аз гледах в seascanner разни по-близки варианти за февруари из Средиземноморието, но нито са евтини, нито времето ще е подходящо. Гледах и за южните Кариби на Rhapsody of the Seas, но нещо се отказах заради скъпи самолетни билети, а и точно тази дестинация нещо не ми се струва много атрактивна, ще очаквам отзиви от посетили я. Изобщо такива попадения като предложените от Bled по-горе не открих, магьосница е тя! За съжаление в момента не можем да се възпозваме, но ще следя с надежда темата.

# 437
  • USA
Декември пътуваме с Royal Caribbean -  Кариби. Искам да попитам понеже сме с две деца/9 и 12 години/  тяхната такса "бакшиш" също ли е 16 долара като за възрастни ? Защото видях да някой компании, че е по -малко за деца.

Royal Caribbean's standard gratuity rate of $14.50 per day ($17.50 for suites) applies to guests of all ages, including children and infants.

https://www.cruisemummy.co.uk/royal-caribbean-gratuities/

# 438
  • Пловдив
Хора, хелп! Току -що ми отмениха едни самолетни билети до Сейшелите от търкиш, бяха без пари направо и сега увиснахме за януари .
Един круиз гледам, който минава и през Саудитска Арабия, чета,че има някаква виза за круизни пътници,но не я намирам . А ако трябва да давам.130 долара за виза за 1 ден ,не.знам струва.ли си, защото тези визи са мултиентри. Круиза не тръгва от Саудитска Арабия.
 Някой с инфо? И с предложение ? Ако знаех,че така ще стане, щях да взема кариби, билетите за.Мартиник бяха по 900 лв, сега са по 1300, просто тъпотия. SadSad. За.1 път купих с търкиш, винаги пътувам с катарците, никакви проблеми. Пуууу 😞

# 439
Една Last Minute оферта на добра цена. Вътрешна каюта по 219€/човек(438€ за двама) за 8 дни. Тръгване на 30.10. с кораб MSC Bellissima. Уви, няма изгодни самолетни билети с излитане от София.

Day 1 Barcelona Boarding | Departure: 7:00 p.m.

Day 2 Marseille (France) Arrival: 08:00H | Departure: 5:00 p.m. 9 a.m. at destination

Day 3 Genoa (Italy) Arrival: 07:00H | Departure: 7:00 p.m. 12:00 p.m. at destination

Day 4 Livorno (Florence/Pisa) Arrival: 07:00H | Departure: 5:00 p.m. 10 a.m. at destination

Day 5 Naples (Pompeii) Arrival: 09:00H | Departure: 5:00 p.m. 8 a.m. at destination

Day 7 Valencia Arrival: 08:00H | Departure: 9:00 p.m. 1:00 p.m. at destination

Day 8 Barcelona Arrival: 08:00H

https://www.logitravel.com/cruceros/crucero/mediterraneo-occiden … ia-espana-553371/

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 12:23 от ЧревоУгодник

# 440
  • Sofia
Люба, тук пише, че транзитна виза е ок за круизни пасажери: https://blog.wego.com/saudi-transit-visa/

# 441
# 442
  • гр. София
А април има ли круизи на такива ниски цени?
Винаги на репозишънинг круизите цената е по-ниска.
Аз също дебна такива и досега 4 пъти съм била на такива(предстои октомври 2023 следващия), но не на Европа - Кариби, а на Европа (обичайно Италия) - Дубай/Сингапур.
Трансатлантическите имат някои неудобства, заради които ги избягвам:
1. Времето в Европа е студено и половината круиз няма плаж.
2. Еднопосочните полети до Щатите са с безумни цени.
3. Има вълнение винаги в океана.
За мен ниската цена не си струва!

Много искам някой репъзишън, за октомври 2023 какво сте запазили?
Мерси!

# 443
  • София
Много искам някой репъзишън, за октомври 2023 какво сте запазили?
Мерси!
Celebrity Edge - Рим-Дубай - 14 нощувки. Времето е чудно - две седмици плаж Wink

# 444
ами те много скъпи круизите за лято 2023, явно ще наваксват компаниите с тази пандемия и загубите които претърпяха

# 445
Кой кораб бихте избрали за почти идентичен маршрут Средиземноморие MSC BELLISSIMA или MSC Grandiosa?

# 446
Кой кораб бихте избрали за почти идентичен маршрут Средиземноморие MSC BELLISSIMA или MSC Grandiosa?

Те са кораби близнаци, така че няма никакво значение кой от двата.
Страница или две преди това съм дала мнение за Белисима, честно казано към днешна дата бих избрала друга круизна компания.

# 447
  • Sofia
…честно казано към днешна дата бих избрала друга круизна компания.

Ако цената няма значение, май всички бихме избирали друго.
Аз нямам кой знае какви забележки, де. Гледам да не си развалям настроението, когато е възможно.

# 448
  • гр. София
И аз да се похваля Grinning
Днес попаднахме на промоция в сайта на Селебрити втори пасажер до 75% намаление и запазихме в емоцията 12 Night Best Of Southern Japan Cruise с кораб Celebrity Millennium за датите Oct 24 — Nov 5, 2023.

Запазваме, пише, честито ще получите имейл и нищо. От картата вместо 900 долара депозит, дава, че са изтеглени 0$. Втори опит, същото. Накрая се наложи да звъним по телефона да направим резервацията, ама важното е, че стана Simple Smile Е, написали са ми фамилията с Б, вместо с П, ама бял кахър, ще се смени Grinning

Вълнувам се, дано се осъществи този круиз след година, благодаря на yav4e_mrav4e за насоките Simple Smile)))

# 449
Еха, много добра оферта.
По колко излиза на човек, това предложение само за вътрешни каюти ли е?

Общи условия

Активация на акаунт