КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 772
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
До нашето пътуване остана само 10 дена и аз довършвам програмата. На 07.11 се качваме от Неапол на Seaview. Нямам намерение да взимаме корабни екскурзии и затова моля за малко помощ. Вторият ден сме на пристанище Месина, Сицилия. Искам да посетим Таормина, но единствената ни опция като гледам е с влак, като гарата в Таормина спира извън населеното място и от там с автобус до центъра. Добра идея ли е или става доста рисково? Има ли някой, който е правил същото упражнение?

# 451
  • Пловдив
До нашето пътуване остана само 10 дена и аз довършвам програмата. На 07.11 се качваме от Неапол на Seaview. Нямам намерение да взимаме корабни екскурзии и затова моля за малко помощ. Вторият ден сме на пристанище Месина, Сицилия. Искам да посетим Таормина, но единствената ни опция като гледам е с влак, като гарата в Таормина спира извън населеното място и от там с автобус до центъра. Добра идея ли е или става доста рисково? Има ли някой, който е правил същото упражнение?
Аз. Върнахме се навреме. Автобуса в момента, в който слезохме от влака, дойде. Сега вече не знам дали няма да имат някакви икономии заради кризите, заради ковида... провери добри дали има или няма същия ден стачка, за да си направиш някакъв придвидим план. Може и да го разиграеш през гугъл мапс. Освен ако нямате зверски лош късмет , ще стане.

# 452
Много благодаря, Люба! Прочетох твои стари мнения, че го планувате, но не успях да намеря вече написано след пътуването. Надявах се да се включиш! За стачка на влаковете не ми беше хрумнало.
В Гарата в Месина Messina Marittima ли трябва да гледам?

# 453
  • Пловдив
И аз да се похваля Grinning
Днес попаднахме на промоция в сайта на Селебрити втори пасажер до 75% намаление и запазихме в емоцията 12 Night Best Of Southern Japan Cruise с кораб Celebrity Millennium за датите Oct 24 — Nov 5, 2023.

Запазваме, пише, честито ще получите имейл и нищо. От картата вместо 900 долара депозит, дава, че са изтеглени 0$. Втори опит, същото. Накрая се наложи да звъним по телефона да направим резервацията, ама важното е, че стана Simple Smile Е, написали са ми фамилията с Б, вместо с П, ама бял кахър, ще се смени Grinning

Вълнувам се, дано се осъществи този круиз след година, благодаря на yav4e_mrav4e за насоките Simple Smile)))
Страхотно! Дано се осъществи!!!
Може ли линк за сайта на Селебрити?
Това лято осъществихме първия си круиз с тях, но през туристическа агенция.
Много ни хареса и си обещахме догодина, живот и здраве, отново да отидем.
Та разглеждам сега, следя, записвам сайтове и възможности за търсене.
Благодаря предварително!

# 454
  • Sofia
Ох, Япония! Ще бъде страхотно, сигурна съм.

Сайта на Селебрити: https://www.celebritycruises.com/

# 455
  • гр. София
Еха, много добра оферта.
По колко излиза на човек, това предложение само за вътрешни каюти ли е?

Оказа се, че вече няма вътрешни каюти, а сме каюта с прозорец, досега не сме били на друго освен вътрешна, така че съвсем ъпгрейднеме Simple Smile)))
Цената беше намалена на около 1980 долара на човек в двойна каюта, типовете са около 450 за каюта, портните такси са около 250 долара.
Още няма полети, ама съм щастлива - да, не е пролетта, когато съм сигурна, че е най - най - красиво, но есен го дават, че е вторият най - добър сезон за посещение в Япония Simple Smile

# 456
Искам да посетим Таормина, но единствената ни опция като гледам е с влак, като гарата в Таормина спира извън населеното място и от там с автобус до центъра. Добра идея ли е или става доста рисково? Има ли някой, който е правил същото упражнение?
Ние сме го правили и това беше случаят, в който сме били най-близо до това да изпуснем отплаването на кораба, а имаме доста круизи. Наложи се да хванем такси от Таормина до спирката на влака, защото в автобуса не успяхме да се качим. Но и такситата стават кът в часовете около тръгването на влака. А ние бяхме и голяма група, трябваха ни няколко таксита.
Като цяло идеята е добра, но трябва много стройна организация. Приятно плаване!

# 457
Много блгодаря за отговора! Ами ще гледаме в 9 като акостира кораба да слезем веднага и да тръгнем. Навръщане не по-късно от 13:00 да тръгнем наобратно.

# 458
Нахлуван и аз в темата. Тази година круизът надделя, сред останалите опции, т.е една единствена 😂.  Спряхме се на Канарски острови с надеждата за хубаво време във втората половина на декември. Резервирах круиза с Аида директно през сайта им. Още нямам достъп до резервацията, за да я платя, но предполагам това е нормално. Предния път като пътувахме с Аида резервирахме през друг сайт и по спомен платихме по време на резервацията.  Крайна цена 798€ за вътрешна кабина 2 възрастни + 2 деца 7 и 11. Доста евтино ми се стори. Надявам се на круиза да има добри оферти на Норвежки фиорди, защото това ни (ми 😂) е следващата цел. Simple Smile

# 459
  • Плевен
Нахлуван и аз в темата. Тази година круизът надделя, сред останалите опции, т.е една единствена 😂.  Спряхме се на Канарски острови с надеждата за хубаво време във втората половина на декември. Резервирах круиза с Аида директно през сайта им. Още нямам достъп до резервацията, за да я платя, но предполагам това е нормално. Предния път като пътувахме с Аида резервирахме през друг сайт и по спомен платихме по време на резервацията.  Крайна цена 798€ за вътрешна кабина 2 възрастни + 2 деца 7 и 11. Доста евтино ми се стори. Надявам се на круиза да има добри оферти на Норвежки фиорди, защото това ни (ми 😂) е следващата цел. Simple Smile
Ей, супер. Ние сме след 3 седмици с Аида Нова Канарски острови. Щеше да е хубаво да се познаваме с още някой. Вие с кой кораб? Вече изгарям от нетърпение и се моля всичко да бъде наред с полетите! Аз запазих през Сиискенер и веднага платих 25%, а след няколко седмици и останалата сума. Запазвам от там, тъй като не знаем немски. Всичко плащам през профила в Аида.  На нас ни струва 858 Е за двама възрастни и 2 деца на 15 и 13 г.  И на мен ми се струва, че е супер евтино, децата са безплатно, а и това е с бакшиши и сокове, бира и вино на борда. Това за фиордите е идея, и аз ги дебна от доста време, но все към по-топло ме влече.

# 460
Нахлуван и аз в темата. Тази година круизът надделя, сред останалите опции, т.е една единствена 😂.  Спряхме се на Канарски острови с надеждата за хубаво време във втората половина на декември. Резервирах круиза с Аида директно през сайта им. Още нямам достъп до резервацията, за да я платя, но предполагам това е нормално. Предния път като пътувахме с Аида резервирахме през друг сайт и по спомен платихме по време на резервацията.  Крайна цена 798€ за вътрешна кабина 2 възрастни + 2 деца 7 и 11. Доста евтино ми се стори. Надявам се на круиза да има добри оферти на Норвежки фиорди, защото това ни (ми 😂) е следващата цел. Simple Smile

А самолетни билети какви взехте? И кой всъщност е вашия круиз?

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 17:22 от Nivea ツ

# 461
Круизът ни е същия като на anyto. Канарски острови с Аида Нова тръгване от Лас Палмас. Пътуваме от Дъблин и взехме директни полети. Летим два дена преди круиза, за да разгледаме спокойно каквото можем. Датите са 17-24.12. Били сме на Аида прима и децата много се забавляваха с детския воден кът и пързалките. Водата беше топла и нямаха проблем, но тогава дестинацията беше арабски емирства. За тях също има добри цени преди Коледа с още по-нов кораб на Аида - Cosma.

# 462
Здравейтее:)
Ще се впускам да търся круиз края на Март или началото на Април, за 3-4 нощувки- да включва Кан искаме:)
Ще следя може би на Черния Петък ще има нещо на добра цена, как мислите?

# 463
  • Sofia
3-4 нощувки рядко има по Средиземно море.
MSC Seaview имат 7 дневен за под $500 през април със стоп в Кан.

# 464
Ей, супер. Ние сме след 3 седмици с Аида Нова Канарски острови. Щеше да е хубаво да се познаваме с още някой. Вие с кой кораб? Вече изгарям от нетърпение и се моля всичко да бъде наред с полетите! Аз запазих през Сиискенер и веднага платих 25%, а след няколко седмици и останалата сума. Запазвам от там, тъй като не знаем немски. Всичко плащам през профила в Аида.  На нас ни струва 858 Е за двама възрастни и 2 деца на 15 и 13 г.  И на мен ми се струва, че е супер евтино, децата са безплатно, а и това е с бакшиши и сокове, бира и вино на борда. Това за фиордите е идея, и аз ги дебна от доста време, но все към по-топло ме влече.
Ани, този път ти ме зариби. Канари ми е идея отдавна, но с тези полети не ми се занимаваше. Ти кои полети избра? И е супер, че на Аида дете над 12год си е дете, че ние ще сме на 12г. И си мислех, че вече като възрастен се таксува. Ще чакам с нетърпение разказа ти.

Общи условия

Активация на акаунт