КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 733
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
  • ЯМБОЛ
Предстои ни пътуване от 26 ноември Круиз три континента.На фришопа приемат ли се карти и какви са цените на цигарите?Някой има ли впечатления от този круиз с тръгване от Пирея?

# 466
  • Пловдив
На самия круиз не се плаща кеш, а само с карта. Още при качването ти дават круизна карта , с която да пазаруваш и правиш всичко. За целта преоторизираш кредитна карта за това, а ако искаш да е кеш, оставаш депозит, така че накрая трябва да си оправяш сметката специално. Ако си ползвал кредитната карта, си тръгваш, без да се занимаваш с финанси. Освен ,разбира се,ако нямаш претенции към сметката. Сметката я получаваш последната нощ преди отпътуване.
Откъде резервирате за Аида? Seascanner?

# 467
А може ли да се използва дебитна, а не кредитна карта по този начин?

# 468
  • Пловдив
Честно казано, не знам ,дано някой се включи. Ние специално заради първия ни круиз си изкарахме кредитна карта преди години, но тогава беше изгодно, имаше и кеш бек.
Не ми казвайте за Аидите, те искат тройна ваксинация за възрастните,  отделно тестове. Мерси съм.

# 469
  • София
А може ли да се използва дебитна, а не кредитна карта по този начин?
Да, аз нямам кредитна карта, плащах с дебитна и на двата круиза.

# 470
  • Sofia
Така се надявам да отпаднат тези изисквания за тестове (най- вече) и ваксини.

# 471
  • София
Здравейте!
Аз също се присъединявам към пътуващите на 7 Ноември от Неапол с "MSC Seaview".
Имам няколко въпроса : За средиземноморските круизи, плащате ли си интернет пакет?
Вечер в ресторантите може ли по дънки, или трябва малко по- официално облекло?
 Ако от Сицилия си купя вино мога ли да го кача на борда?
Благодаря!

# 472
  • Плевен
Мимчето, да, и мен това с възрастта на децата много ми хареса. На другите компании ги смятат за възрастни. Те всъщност са си почти възрастни, на 15 г. е дъщерята. Много ми харесва, че на Аида ги смятат като деца и са безплатно. Хайде с нас!  Полети, писах скоро какви взех: на отиване София- Аликанте, нощувка, на другия ден Аликанте - Лас Палмас. На връщане Лас Палмас - Милано, нощувка, на другия ден Милано-София. Въобще не са скъпи полетите.
Люба, не искат ваксинация. Ние заради това канселирахме миналогодишния, заради децата ни, че не са ваксинирани. На сайта на Аида пише, че вече не искат, но в Сиискенер не са си актуализирали информацията.
emiiordanova, ние никога не сме си взимали интернет. Казват, че е бавен, а и то нямаш много време за интернет на кораба. За виното, мисля, че ти го взимат и ти го връщат като си тръгваш, но и други да кажат. В ресторанта с дънки не мисля, че ще се чувствате удобно. Ходи се както тук на ресторант, малко по-официално. Има доста нагласени хора и поне аз не бих се чувствала удобно да съм там по дънки. Точно по тази причина се храним повече на бюфетите.

# 473
Еха, ставаме си вече група на борда на Сийвю. 😃 Ние лично сме си приготвили костюм(сако и панталон) за моя мъж + няколко ризи, а за мен няколко, да ги наречем, коктейлни рокли. В бюфета мисля, че ще може и с дънки, защо не.

# 474
  • София
Мимчето, да, и мен това с възрастта на децата много ми хареса. На другите компании ги смятат за възрастни. Те всъщност са си почти възрастни, на 15 г. е дъщерята. Много ми харесва, че на Аида ги смятат като деца и са безплатно. Хайде с нас!  Полети, писах скоро какви взех: на отиване София- Аликанте, нощувка, на другия ден Аликанте - Лас Палмас. На връщане Лас Палмас - Милано, нощувка, на другия ден Милано-София. Въобще не са скъпи полетите.
Люба, не искат ваксинация. Ние заради това канселирахме миналогодишния, заради децата ни, че не са ваксинирани. На сайта на Аида пише, че вече не искат, но в Сиискенер не са си актуализирали информацията.
emiiordanova, ние никога не сме си взимали интернет. Казват, че е бавен, а и то нямаш много време за интернет на кораба. За виното, мисля, че ти го взимат и ти го връщат като си тръгваш, но и други да кажат. В ресторанта с дънки не мисля, че ще се чувствате удобно. Ходи се както тук на ресторант, малко по-официално. Има доста нагласени хора и поне аз не бих се чувствала удобно да съм там по дънки. Точно по тази причина се храним повече на бюфетите.
Имах предвид бюфетите ( местата за хранене, които са включени в цената). Там може по- ежедневни дрехи нали?

# 475
  • Пловдив
анито,сигурно ли е това за ваксините? Само тестове ли са нужни?
Аз взех да гледам за догодина, защото ми излиза по-евтино на Аида с децата , отколкото на МСц, и може и да се решим. А щеше ми лятото да ги заведем на круиз,че бг морето вече идва скъпо.

# 476
  • Sofia
По принцип и в ресторанта може с дънки. Само на капитанските вечери дрес кодът е по- задължаващ (да живее бюфета!). А това, че има дами с бални рокли с пера и господа със смокинг е отделен въпрос, на който както му харесва и както се чувства комфортно.
Интернет ние купуваме винаги, без значение дестинацията. В морето роумингът на бачка, а без интернет Светът свършва, особено за един тийнейджър 😵

# 477
  • Бургас
Здравейте!
Аз също се присъединявам към пътуващите на 7 Ноември от Неапол с "MSC Seaview".
Имам няколко въпроса : За средиземноморските круизи, плащате ли си интернет пакет?
Вечер в ресторантите може ли по дънки, или трябва малко по- официално облекло?
 Ако от Сицилия си купя вино мога ли да го кача на борда?
Благодаря!
Здравейте!Да си пишем на лично и ние сме с този круиз!Има още една мадама с този круиз,която е тука в групата с която обменяме инфо!Благодаря!

# 478
  • София
Последен въпрос към опитните ... може ли ПСР теста да е в ел. вариант? В началото на годината не ни пускаха в някои ресторанти в Милано без хартиен вариант( защото има печат на него).
Благодаря!

# 479
  • Плевен
Люба, това е от сайта на Аида, преведено с Гугъл преводача.

Защита от ваксинация за пътувания AIDA
ЗАЩИТА ОТ ТЕСТОВЕ И ВАКСИНАЦИИ

за круизи AIDA

празничен пропуск
ПРАЗНИЧЕН КОМПАС

Готови сте да започнете вашето AIDA пътуване

Новото обещание на AIDA
НОВОТО ОБЕЩАНИЕ AIDA

За нови резервации до 31.03.2023г

тестова процедура
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ

Изисквания за вашето пътуване с AIDA

концепция за здраве и безопасност
ЗДРАВНА КОНЦЕПЦИЯ

Със сигурност най-добрата почивка

ТЕСТ ЗА COVID-19 И ЗАЩИТА ОТ ВАКСИНАЦИЯ
Информация за изискванията за пътуване

Облекчаването на ситуацията с COVID-19 в световен мащаб през последните няколко седмици и месеци доведе до значително намаляване на пътуванията. Ако има някакви промени, ние винаги ще ви държим в течение тук в AIDA Holiday Compass.

Облекчени изисквания за пътуване за много пътувания на AIDA от 17 септември 2022 г

Доказателство за защита от ваксинация срещу COVID-19 не се изисква при много пътувания на AIDA. От 17 септември 2022 г. са в сила следните разпоредби:

Сертифициран отрицателен антигенен тест за всички гости на 3 и повече години
Деца и младежи под 18-годишна възраст обикновено не се нуждаят от ваксинации на круизи AIDA
Пътувания до 15 дни*: не се изисква ваксинация срещу COVID-19 за гости на 18 и повече години
Пътувания, по-дълги от 16 дни: пълна защита от ваксинация за гости на 18 и повече години, включително тези, които са се възстановили. За напълно ваксиниран се счита всеки, който има три индивидуални ваксинации или като преболедували две индивидуални ваксинации.
Ориентиращи пътувания: не се изисква ваксинация, ако вместо това може да бъде представен сертифициран PCR тест или сертифицирано доказателство за реконвалесценция

Общи условия

Активация на акаунт