КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 706
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
Последен въпрос към опитните ... може ли ПСР теста да е в ел. вариант? В началото на годината не ни пускаха в някои ресторанти в Милано без хартиен вариант( защото има печат на него).
Благодаря!
MSC ни искаха хартиен носител!

# 481
  • Sofia
И на нас MSC ни искаха сертификати на хартия, даже нещо си отбелязваха по тях.

# 482
  • София
Благодаря, момичета!

# 483
  • Плевен
Ох, Роял Карибиън махат изискването за тестове преди качване на борда! Дано и другите ги последват!

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 14:44 от anyto

# 484
  • София
Пътувалите с Аида може ли да споделят, ако не говориш немски ще се оправяш ли на кораба? Харесах круиз, но това ме тревожи.

# 485
  • Sofia
И Celebrity махат изискването за тестове преди бординг, https://www.celebritycruises.com/health-and-safety . Стискам палци всички останали да го направят и да се плаваме с кеф Wink

Имате ли представа, дали ако се сменя датата на полет, ще изгубя вече платените места? За нормална авиокомпания става въпрос, платила съм extra leg room.

# 486
те и Коста ги махнаха, но в маршрути с гръцки пристанища се изисква тест

# 487
  • Sofia

Ако нямаш ваксина, или при всички положения?

# 488

Ако нямаш ваксина, или при всички положения?
ПРИ ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ

# 489
Моля, който е бил на Аида (както и предстоящо пътуващите), ако може да споделите дали вечерята в спешълти ресторантите, които са със сервиз, с включена храна, но платени напитки се резервира на някакъв принцип (примерно веднъж за целия круиз, или подобно), или ако човек има желание може всяка вечер да си ходи там.

# 490
Пътувалите с Аида може ли да споделят, ако не говориш немски ще се оправяш ли на кораба? Харесах круиз, но това ме тревожи.
Всички говорят английски, така че проблем няма да имате с езика. Единствения минус е, че шоу програмите са на немски 😃.

Танита, по спомен може да си резервирате ресторант от профила на myaida след като си заплатите пълната цена за круиза. Няма ограничения за резервациите (пак по спомен). Закуските също може да си правите в част от тези ресторанти като съответно си заплатите за напитките. Предполагам на кораба също може да се правят резервации, но тогава е възможно да няма удобно за вас часове и дни за избраните ресторанти. Ние сме били във френска целувка и бирарията. Не бяха лоши, но не повторихме.  За Time Machine има хубави отзиви, особено за пътуващите с деца.

# 491
Благодаря за отговора,
Много се изкушавам от Аида, заради цените, но никак не обичам да разнасям чинии за вечеря, затова си мисля дали не би било възможно да се вечеря само в тези ресторанти.
А спомняте ли си в тези ресторанти дали някои от напитките не са включени? Гледах на сайта им примерни менюта, и там до някои от напитките бяха нарисувани черни кръгчета с надписи all inclusive или подобно.

# 492
  • Пловдив
Коста вече не изискват тест за ковид от Атина, ако сте ваксинирани с бустър.

# 493
Танита, има включени напитки за тези, които са си заплатили за допълнителен пакет с напитки. Това е за ресторантите извън бюфетите. В бюфетите има включени вино, бира и безалкохолни напитки. Това са цените на алкохолните пакети за нашия круиз.
Скрит текст:

Сега започнах да резервирам ресторанти за нашето пътуване и видях, че е възможно да се резервира един и същ ресторант няколко пъти.
Избрахме два от платените ресторанти - Time machine и Teppanyaki, заради хубавите отзиви. За рибния Ocean също има хубави отзиви и даже нямаше свободни места за първите дни от круиза ни. В него храната е включена, напитките- не.
Скрит текст:

Тук има списък с ресторантите на Аида Нова и съответно за описани тези с допълнително заплащане - https://www.cruiseturtle.com/cruise-ships/aidanova

# 494
  • София
Здравейте,

Харесала съм си MSC круиз през април, като придвижването до там ще си го организираме сами.
Тръгването на круиза е от Геноа в 18:00. Евентуалният полет каца в 12:00 на летище Геноа.
Тези 6 часа би трябвало да са достатъчни за трансфер и да покрият евентуално закъснение на полета.

Въпросът ми е поемаме ли твърде голям риск с кацане в същия ден или за по-сигурно да търсим за предишния ден?

Общи условия

Активация на акаунт