КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 655
  • 767
  •   1
Отговори
# 660

Иначе, да, никой не проверява с какво се качваш на борда на кораба, прибирайки се от брега.
На MSC  проверяват на връщане от брега. Чантите минават през скенер. Ако имаш бутилки ги прибират с етикет за коя каюта са и ги връщат последната вечер преди слизане.
[/quote]
Съжалявам,че ще го кажа,но това е типично "българска" простотия! Така у нас на басейните забраняват да се внася храна и напитки отвън.

# 661
  • Sofia
LaDiDa, HA са ми любимата компания от тези, с които сме пътували.
По отношение на децата, ако съдя по моето, най- важното е интернетът да е добър.

# 662
  • ПЛОВДИВ
А ако от сушата си купиш бира или вино ще ти позволят ли да ги внесеш на борда? За Celestyal Cristal е питането ми.
Защо е нужно да се внася алкохол от вън?На кораба напитките са включени в цената.
На нашата екскурзия имаше хора, които си купуваха алкохол, защото имаше промоции но за България, тъй като за безмитния на Кулата нямаше време на прибиране, че шофьорите трябваше да се сменят в България.

# 663
понеже ме питахте и на лични за круиз в Дубай ще ви предложа нещо което аз харесах и в момента е на още по-ниска цена. Кораба е нов и доста добре организиран -Коста Тоскана, датата е 2 март 2023 с тръгване от Абу Даби и цената за вътрешна каюта е 399 евро на човек. Ако добавим и напитки към това/тези напитки за които спорим от няколко дни/ цената става 1 278 евро за двама, но ако сте с регистрация тоест сте член на коста клуб цената ще ви слезне на 1 200 евро за двама, е? Мисля че за този кораб и този маршрут е приемливо, остава само да си намерите самолетни билети. На Уиз ер за тези дати са скъпи вече, но при Fly Dubdy са OK, но може и при Уиз да паднат. Ще проверя вариантите и ще ви пиша вкл. и на лични с които се познаваме.

# 664
понеже ме питахте и на лични за круиз в Дубай ще ви предложа нещо което аз харесах и в момента е на още по-ниска цена. Кораба е нов и доста добре организиран -Коста Тоскана, датата е 2 март 2023 с тръгване от Абу Даби и цената за вътрешна каюта е 399 евро на човек. Ако добавим и напитки към това/тези напитки за които спорим от няколко дни/ цената става 1 278 евро за двама, но ако сте с регистрация тоест сте член на коста клуб цената ще ви слезне на 1 200 евро за двама, е? Мисля че за този кораб и този маршрут е приемливо, остава само да си намерите самолетни билети. На Уиз ер за тези дати са скъпи вече, но при Fly Dubdy са OK, но може и при Уиз да паднат. Ще проверя вариантите и ще ви пиша вкл. и на лични с които се познаваме.

Кораба е страхотен, бях през септември на него- Италия, Испания и Франция, нямаше нещо за което не сме доволни, ако има въпроси за кораба съм готова да отговоря.

# 665
за кораба и аз нямам никакви съмнения, проверих и цените на самолетните билети за тези дати - нещо такова се получава: базова цена на флайдубай 164 евро на пътник в едната посока с 7кг. ръчен, базова цена на уиз -170 евро на човек в посока без багаж или тотал за двете компании около 400 евро и круиза е 600 евро, ами 1 000 евро на човек за началото на март 7 дни лукс на ол инклузив на топло и интересно, нали?

# 666
  • Плевен
Сигурно на някои вече им се повдига при споменаването на Аида, но да кажа, че придишния ни круиз с тях струваше 700Е всичко, за четирима, 7 дни от Дубай, Абу Даби, Оман, Бахрейн. Това е с включени бакшиши, вино бяло и червено, безалкохални газирани, негазирани и сладолед нонстоп 28,02-06,03. , най-висок клас кораб с невероятно разнообразие на храна, деликатеси, плодове от цял свят, каквито не съм видяла на МСЦ, P&O, Celestyal. Ами това е нашия избор.

За Санторини ни предупредиха от кораба да не се качваме на магарета, защото миризмата не можела да се измие с дни.

# 667
  • USA
Само аз ли трудно се оправям в сайта на Аида? Има ли къде другаде да разгледам какво предлагат, но ако може на английски.

# 668
Само аз ли трудно се оправям в сайта на Аида? Има ли къде другаде да разгледам какво предлагат, но ако може на английски.
seascanner.com

# 669
Здравейте,
да попитам как най-лесно е придвижването от Софиа до Лас Палмас.
Разбира се става въпрос за круиз Канарски острови с Аида.
Благодаря за информацията за кораба.

# 670
  • Пловдив
Хващаш самолет до някъде из Европа (Италия, Германия, ЮК), и от там друг за ГК.
Може и до Испания. От Бергамо Райън имат полети зимата 4 пъти седмично, после по два пъти. Пиша Бергамо, защото до там има всеки ден поне по 2 пъти полет и поне на мен ми е много удобно за хъб.

# 671
Всеки си има предпочитания с коя компания да плава, разбира се има и такива които обичат да разнообразяват, но при всички случаи постоянството се възнаграждава. Какво имам в предвид? Програмите за лоялност или т.нар. клубно членство. При Коста кроичере съм достигнал доста високо клубно ниво и то ми дава определени привилегии, но лошото е че както всичко на този свят и нивото трябва да се поддържа- хахаха! Според новите им правила всяка година на определена дата, част от точките които сте натрупали преди три години се изваждат от общия статус и така можете да паднете на по ниско ниво, хитро са го измислили за да може да ви стимулират да пътувате всяка година и да поддържате лейвъла дето се казва. Това е! Иначе сигурно Аида имат по добра цена за ОАЕ.

# 672
  • София
Здравейте! Планувам норвежките фиорди през Юли или Август.  Бях си харесала този: https://crusit.bg/kruizi/7-dni-dania-norvegia-germania-upql?period=2023-07 , но вече няма каюти с балкон и трябва да се спра на друг вариант.
 Ако някой е ползвал друга компания и е доволен моля да сподели опит.
Благодаря!

# 673
Ние бяхме на фиорди по същият маршрут август 2022 с Коста Диадема и нямам забележки, но прави впечатление, че като цяло цените за този регион са по-скъпи, но имам обяснение защо е така. Виждам, че това лято по този маршрут Коста ще плават с новичкия кораб Флоренция и базовата цена за балкон е 1 200 евро на човек. вижте кой месец ви е изгодно и пътувайте - струва се да се види тази красота. Копенхаген като начална точка е добро решение защото има директни полети на Уиз ер, но проблема е че маршрутите са два - Флам е в маршрут 1, пък маршрут 2 е Алесунд. Изберете си кой, но на мен лично Флам ми харесва много.

# 674
  • София
Ние бяхме на фиорди по същият маршрут август 2022 с Коста Диадема и нямам забележки, но прави впечатление, че като цяло цените за този регион са по-скъпи, но имам обяснение защо е така. Виждам, че това лято по този маршрут Коста ще плават с новичкия кораб Флоренция и базовата цена за балкон е 1 200 евро на човек. вижте кой месец ви е изгодно и пътувайте - струва се да се види тази красота. Копенхаген като начална точка е добро решение защото има директни полети на Уиз ер, но проблема е че маршрутите са два - Флам е в маршрут 1, пък маршрут 2 е Алесунд. Изберете си кой, но на мен лично Флам ми харесва много.
Аз съм си избрала Флам (заради фламската железница), но в cruizit дават, че няма каюта с балкон и за това търсих други варианти. Въпреки, че ми се искаше с MSC , защото ползвам отстъпки там.

Общи условия

Активация на акаунт