Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да помогнем на децата да контролират консумацията на твърде много бонбони?
Какви алтернативи на сладките храни могат да бъдат предложени на децата?
Как да ограничим влиянието на външни фактори, като други деца или доброжелатели, които предлагат сладки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да помогнем на децата да контролират консумацията на твърде много бонбони?
От съществено значение е родителите да установят ясни насоки относно приема на сладкиши. Те могат да създадат правила, като например предлагане само след основно хранене или като награда в определени ситуации. Например, един бонбон 2-3 пъти седмично, с детето, което разбира защо му се дава. Освен това може да се заменят със здравословни алтернативи като плодове.
-
Какви алтернативи на сладките храни могат да бъдат предложени на децата?
-
Как да ограничим влиянието на външни фактори, като други деца или доброжелатели, които предлагат сладки?
Родителите могат предварително да обсъдят с децата как да реагират в ситуации, в които други деца или възрастни предлагат бонбони. Например, те могат да ги научат как да имат готов отговор или да поискат разрешение от родителите си, преди да приемат нещо. Установяването на правила за поведение в такива ситуации ще помогне на децата устойчиво да избягват вредни храни.
-
Как да се справим с добронамерени, но неподходящи подаръци на сладки?
-
Какви могат да бъдат отрицателните последици от прекомерната консумация на сладки храни?
естествено!Старая се да контролирам количествата,най-вече като не купувам редовно шоколадови лакомства!Видят ли-няма удържане
, ама то у нас винаги има избор, че сме сладкоежковци двамата с таткото, а и аз през бременността си подслаждах здраво
и ми е много кеф 
/ понякога пък хапва 1-2 и забравя аз дебна като орел и веднага прибирам пакетчето да не се присети след малко.