Всякакви въпроси относно пералнята - тема 12

• 35 925
  • 741
  •   2
Отговори
# 585
  • София
Скрит текст:

Имам тази пералня от 2-3 месеца,въпроса ми е защо досега 5-6 пъти ми ,,иска,,почистване на барабана? Пера както преди,ползвам и течни и прахове,не съм пускала почистване със специализиран препарат,само самопочистващата програма.Аз ли някъде греша или Самсунг са си така капризни? Ако някой има подобна моля да сподели.
Пускаш ли на всяко "искане" самопочистване? Ако не - нормално на следващото пране да те подсети пак. Иначе или брои цикли или има някъде сензор някакъв.

# 586
Рени Ангелова,нали от теб видях ,та и аз си взех Grinning Ето какво пише!

# 587
Не е много по темата, но да попитам, може някой да има опит - Днес си харесах един екип от Oysho (ако някой е ползвал марката и по-специално - материята), който е от неопрен. По етикет дават, че е годен само за химическо чистене, но тъй, като смятам да го ползвам за домашно облекло, не ми се струва рационално да го нося на химическо, а ми се ще да си го пера в пералнята и да си го суша в сушилнята.
Имате ли опит с подобна материя? Съвети?

# 588
Здравейте!!!

Откриха се още документи за пералнята и ваучера. Извинявам се за безсмислените постове.

# 589
Не е много по темата, но да попитам, може някой да има опит - Днес си харесах един екип от Oysho (ако някой е ползвал марката и по-специално - материята), който е от неопрен. По етикет дават, че е годен само за химическо чистене, но тъй, като смятам да го ползвам за домашно облекло, не ми се струва рационално да го нося на химическо, а ми се ще да си го пера в пералнята и да си го суша в сушилнята.
Имате ли опит с подобна материя? Съвети?
Аз си купувам разни неща от тях. Точно такава материя нямам, но ми се струва, че ако переш на програма за връхни дрехи или деликатни без центрофуга, нищо няма му има.

# 590
Аз имам програма за спортни дрехи, на нея пера екипите и тениските на мъжа ми, те са от разни изкуствени материи, найлонови или каквото е там това, от което правят тениски от типа clima cool и анцузи. Мисля, ако имаш някаква подобна програма, да стане за тази дреха. Или пък програма за фини тъкани.
Ма глупости пиша, да се редактирам веднага. Суша ги на програма за спортни, а ги пера на програма за фини тъкани.

# 591
  • Pazardjik
Към дамите,които са ми отговорили,да при всяко искане пускам.Но аз пера като луда,а на предишната Електролукс,нямах такава опция и почиствах с препарат,когато се сетя и затова ми стана чудно да не бъркам някъде.Старата дадох на мама,исках повече кг,и да е инокс или черна.

# 592
Скрит текст:

Имам тази пералня от 2-3 месеца,въпроса ми е защо досега 5-6 пъти ми ,,иска,,почистване на барабана? Пера както преди,ползвам и течни и прахове,не съм пускала почистване със специализиран препарат,само самопочистващата програма.Аз ли някъде греша или Самсунг са си така капризни? Ако някой има подобна моля да сподели.
Пускаш ли на всяко "искане" самопочистване? Ако не - нормално на следващото пране да те подсети пак. Иначе или брои цикли или има някъде сензор някакъв.
Здравейте и аз съм със Самсунг от Коледа,за 8 кг,инокс,но не ми е изписвала за почистване.В упътването  пише,че е на определен брой цикли-40 и се прави на 60-70 градуса

# 593
Здравейте. Съжалявам за спама. За момента все още страдаме от тези проблеми, някой знае ли нещо по въпроса, и може ли някакъв съвет?

Здравейте.

Преди около 2 месеца си купихме следната пералня: https://www.emag.bg/peralnja-samsung-8-kg-1400-ob-min-klas-b-aut … -s7/pd/DVRCK2MBM/

За нещастие нещо не можем да разберем как да я ползваме правилно. До момента имаме следните проблеми с нея:
1) Искам да използвам програма cotton. Нагласям температура, центрофуги и т.н. и на таймера пише 1ч и 30м. (горе долу там беше). След около 10 минути работа, вече таймера е станал над 3 часа.
2) Пробвахме друга програма - Cloudy Day. Дрехите ги извадихме почти толкова мръсни, колкото ги сложихме
3) На всички програми, въпреки че сме задали максимално пускане на препарат, почти няма пяна/балончета и пералнята налива много малко вода

До момента сме пробвали следните решения - махнали сме AI функцията, за да не сменя сама настройките. Сменяхме прахта за пране, да не би от нея нещо да не е както трябва, също с приложение на телефона се опитахме да си направим custom програма, но нито едно от тия неща не помогна особено.

Може ли някой, който има същата или подобна пералня да ме посъветва как да я ползвам, каква програма е най-подходяща за ежедневно ползване и какво правим грешно, че не иска да пере добре?

# 594
  • Pazardjik
hrisi 72 аз съм с подобна,писах ви на лични,за да не спамим темата.

# 595
hrisi.72, нормално е по време на основното пране да не се вижда вода и пяна от препарат. Вода и пяна можете да видите по време на плакненията. Ако виждате пяна по време на основното пране, значи сте прекалили с перилния препарат.
Вижте по упътването дали имате опция да намалявате времето на изпълнение на програмата. Много от пералните могат да съкращават времето.

# 596
А на този Самсунг калибриране в началото направихте ли му? Доколко си спомням,при Самсунгите, това е задължително, освен ако тази не е нещо по различна, но сега не ми се чете точно за този модел.

# 597
Настройвайте и допълнителни изплаквания, може да се подобри положението.

# 598
Здравей те. Имащите пералня АЕГ може ли да ми кажат за какво всъщност е  тази програма.

Като го преведа буквално ми излиза че Daunen е надолу, а когато му дам да го постави в изречение ми показва различни изречения в които става въпрос за неща с пух в тях. Та това програма за пух ли е или не?

# 599
Здравей те. Имащите пералня АЕГ може ли да ми кажат за какво всъщност е  тази програма.

Като го преведа буквално ми излиза че Daunen е надолу, а когато му дам да го постави в изречение ми показва различни изречения в които става въпрос за неща с пух в тях. Та това програма за пух ли е или не?
Да, за пух е.

Общи условия

Активация на акаунт