Всякакви въпроси относно пералнята - тема 12

• 34 442
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Здравейте! Може ли да ми препоръчате пералня подобна на тази : Gorenje WS168LNST
https://bg.gorenje.com/produkti/prane-i-sushene/peralni-mashini/c/gowash01
Бюджетът ми е 1200 лева. Държа да има програма за петна и вълнени дрехи, за 8- 9кг. Иноксов барабан ,инвенторен мотор и аквастоп. Нещо измежду AEG и Bosch. Благодаря!

А защо не вземете въпросното gorenje?

# 61
# 62
  • Пловдив
Здравейте ! Да поясня моя казус с пералнята. Обзавеждаме нов апартамент и всички уреди бяха избрани отдавна. За сушилня и пералня си избрах на Gorenje. Тъй като използваме дизайнери за апартамента те ни предоставиха оферта от фирма на двата уреда с отстъпка.Платихме ги още на 3 септември, но сега ми казват, че не се знаело дали ще могат да доставят пералнята,защото  някакъв завод ,който правел платките на пералните фалирал. За това сега си подготвям резервен вариант за пералня. Мъж с пушка , в сайта на Gorenje за покупка от  търговци има посочени няколко фирми, но е изчерпана. Само в една имат цена за мострен уред. Остава ми само Техномикс ,където все още има бройки. Дано не свършат до няколко дни,когато трябва да получа отговор ще ми бъде ли доставена пералнята или ще си я търся аз. Ако е изчерпана трябва да се спра на друга. Petiaivanov , като ми написа това за барабана се сетих че инокса беше вазжен при барабана на сушилните:smile: Blueberry , благодаря ти за предложението:heart: .Ще я разгледам.

# 63
  • София
Обадете се в Техномикс, според мен, и пробвайте да запазите една бройка до нужната Ви дата. Любезни са и ще опитат да съдействат (поне по мой опит).
Макар че идва Черен петък и много хора ще отложат покупката за тогава, та може би няма да се изчерпят в близките дни наличните им бройки.

# 64
Здравейте, три дни вече се чудя коя от тези 4 перални да си избера:
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washing-machines/front-loader … machine/l7fbe48s/
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washing-machines/front-loader … machine/l7fbe68s/
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washing-machines/front-loader … machine/l8fec68s/
https://bg.gorenje.com/produkti/prane-i-sushene/peralni-mashini/ … 00000000000729414
Може ли малко помощ? Фаворит като че ли ми е първата, но не съм сигурна...

# 65
Третата бих взела .

# 66
Здравейте! Наскоро закупихме пералня Самсунг. Вече няколко пъти я ползвам на различни програми, но прането въобще не мирише на омекотител . Изключих опцията за автоматично дозиране, и направих ръчни настройки за high дозиране, но не виждам промяна. Отделението за омекотител не е препълнено, защото четох, че това може да е евентуален проблем. Има ли някой, който да е разрешил този проблем или просто Самсунг пералните са си такива?

# 67
Здравейте! Наскоро закупихме пералня Самсунг. Вече няколко пъти я ползвам на различни програми, но прането въобще не мирише на омекотител . Изключих опцията за автоматично дозиране, и направих ръчни настройки за high дозиране, но не виждам промяна. Отделението за омекотител не е препълнено, защото четох, че това може да е евентуален проблем. Има ли някой, който да е разрешил този проблем или просто Самсунг пералните са си такива?
Ами включете автоматичното дозиране, иначе с праха дозира ли го ?

# 68
С автоматично или без автоматично дозиране не видях разлика. Само веднъж ползвах течен препарат с автоматично дозиране и си го взе целия. Само отделението за омекотител почти не помръдва като количество.
Ще се радвам хората с перални на Самсунг да се включат, за да споделят дали и при тях е така.

# 69
  • София
Аз съм със Самсунг, но не ползвам омекотител. Течният препарат си го дърпа съвсем добре.

# 70
Аз ползвам стар модел на Самсунг , толкова ароматизирани не ги изкарват нито Бош, нито Електролукс, нито стария Силтал.
Честно си признавам, съжалявам , че не си взех пак Самсунг. Изнервих се с пресрочването на времето на тоя Бош, не ми се занимава с майстори и сервизи и ще стискам зъби година- две и ще си взема Самсунг.

# 71
Здравейте отново 💚
Може ли мнение за: Siemens Waschmaschine WM14NK20
И сравнение с бош 4 серия коя е по добра?
Може ли мнение и за : BOSCH WAX28M42 Serie 8
Благодаря и хубава събота

# 72
  • Варна
Мъж с пушка , в сайта на Gorenje за покупка от  търговци има посочени няколко фирми, но е изчерпана. Само в една имат цена за мострен уред. Остава ми само Техномикс ,където все още има бройки.

Да дам малко инфо за пералнята.Ходихме да гледаме тази,която е само мостра-ами не изглежда добре.Вратата и е надрана и пластмасите някак стоят жълти.
В Техномикс тази сутрин имаха 9 бройки.Поръчах от там.Тоест вече са 8 бройки Simple Smile

# 73
Аз ползвам стар модел на Самсунг , толкова ароматизирани не ги изкарват нито Бош, нито Електролукс, нито стария Силтал.
Честно си признавам, съжалявам , че не си взех пак Самсунг. Изнервих се с пресрочването на времето на тоя Бош, не ми се занимава с майстори и сервизи и ще стискам зъби година- две и ще си взема Самсунг.

Момичета, пиша за десети път - пералнята е механичен уред - върти, грее, налива и източва вода. И толкоз, няма никакви обезмирисващи функции, освен една, за която ще стане дума. Обаче първо да изясним какво е това аромат. Ароматът това са молекули, попаднали на обонятелните рецептори в носа. За да стане това трябва около носа ни да има аерозолен облак с такива молекули и да вдишваме от него. За да има такъв облак нещо трябва да ги емитира в големи количества. Е как едно пране може да емитира големи количества с ароматни молекули? Само о един начин - тъканта да е пропита с много остатъчен препарат и той да се изпарява. Или с други уми - ухае лошо изплакнатото пране. И тази пералня, от която прането не мирише просто плакне добре. И обратно - онази с аромата не плакне. Та ако все пак искате аромат, то:
-купувате лоша пералня, която не плакне
- намалявате плакненето на хубава пералня
- слагате конски дози препарат.

Изборът е ваш. Но не оплювайте пералнята, която плакне добре.

# 74
  • Пловдив
Мъж с пушка , в сайта на Gorenje за  от  търговци има посочени няколко фирми, но е изчерпана. Само в една имат цена за мострен уред. Остава ми само Техномикс ,където все още има бройки.

Да дам малко инфо за пералнята.Ходихме да гледаме тази,която е само мостра-ами не изглежда добре.Вратата и е надрана и пластмасите някак стоят жълти.
В Техномикс тази сутрин имаха 9 бройки.Поръчах от там.Тоест вече са 8 бройки Simple Smile
Благодаря, Мъж с пушка! Вече значи са 7 🙂, защото вчера и аз поръчах от там.  Трудна ми беше комуникацията с Техномикс, тъй като не вдигаха нито един от телефоните си. Успях накрая да се свържа с някакъв стационарен, на който един не особено сговорчив господин ми каза че имат наличност ( явно не му беше това работата на човека, но... ). Трябваше да съм сигурна в наличността, че плащането го правих по банков път. Дано да няма проблем с доставката, защото не съм от София

Общи условия

Активация на акаунт