Всякакви въпроси относно пералнята - тема 12

• 35 952
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
От известно време се чува много гаден/страшен пукот на комбито Аег Confused  Все едно се чупи нещо там...болт ли кво нямам идея...Не е на всяко пране, но се чува при опит да завърти центрофуга. Имате ли идея кво може да се е счупило?

# 511
  • оттам, откъдето започва България
Провери си филтъра. Когато имах стотинки във филтъра се чуваше същия страшен шум при завъртане на центрофугата, а иначе си переше нормално.

# 512
  • Пловдив
М не...не е от това Confused

А знаете ли това червеното във вратичката до филтъра за какво е?

И още нещо...ползвате ли Калгон? Че имаше доста остатъци от котлен камък като отворихме.

# 513
  • Велики Преслав
Аварийно отваряне на люка

# 514
От известно време се чува много гаден/страшен пукот на комбито Аег Confused  Все едно се чупи нещо там...болт ли кво нямам идея...Не е на всяко пране, но се чува при опит да завърти центрофуга. Имате ли идея кво може да се е счупило?
Като завъртиш барабана, като го разклатиш напред-назад чува ли се нещо?

# 515
  • Пловдив
Като завъртиш барабана, като го разклатиш напред-назад чува ли се нещо?
не, нищо.

Много странно беше вчера, като го разклати мм барабана, именно да чуе трака ли нещо, се чуваше как има останала вода Rolling Eyes До сега не съм обръщала внимание за такова нещо...Бях ползвала сушене и после програмата за почистване. Нямам идея от де да остане вода...Та пуснах само изпомпване и центрофуга и после нямаше такъв шум от вода на дъното...

Васил...Какво значи аварийно отваряне на люка?

# 516
  • Велики Преслав
Значи, че ако нещо станепи люка не се отваря, от там с дърпане се отключва.

# 517
mystic woman, комбиниран уред ли беше твоята? Мисля, чее добре да ѝ се направи едно професионално почистване и техник да я отвори и да огледа помпата. Каза, че имало варовик. Да не би пък някое по-едро парче да се е откъртило и да се търкаля някъде 😅

# 518
  • Велики Преслав
Ако не се чува трополене по време на въртене без пране, но помукването е от пластмасите вътре (защото са се откачили) или от амортисьорите.

# 519
  • Пловдив
Да, комби е моята...ама нали идва на пролет един от сервича. Мрънкач от класа, та ги смени де, амортиьосите...бях пускала клипчета как тропа тогава, ако помните...ама явно не е от това. А и оня ми дрънкаше как трябвало да подреждам прането, щото видиш ли това тропане било от неправилно разпределено пране...
Принципно хич не ми се занимава Head Band

Да, имаше парченца варовик при филтъра.

# 520
Да, комби е моята...ама нали идва на пролет един от сервича. Мрънкач от класа, та ги смени де, амортиьосите...бях пускала клипчета как тропа тогава, ако помните...ама явно не е от това. А и оня ми дрънкаше как трябвало да подреждам прането, щото видиш ли това тропане било от неправилно разпределено пране...

Кой модел е вашата ?

# 521
  • Пловдив

Кой модел е вашата ?
АЕГ комби, 7-ма серия, 8/4кг.

# 522
  • Terra incognita
Здравейте, имам пералня Miele. Дрехите след пране излизат с много слаб аромат, като дори след сушилня пак не ухаят, както с предната ми пералня.Това характерно ли е за тази марка, или аз някъде греша? Слагам омекотителя още в началото на прането, както винаги съм го правела.

# 523
Никъде не грешите, а просто предишната пералня не е изплаквала добре.

# 524
Здравейте, имам пералня Miele. Дрехите след пране излизат с много слаб аромат, като дори след сушилня пак не ухаят, както с предната ми пералня.Това характерно ли е за тази марка, или аз някъде греша? Слагам омекотителя още в началото на прането, както винаги съм го правела.
А омекототеля в правилното отделение ли слагате?
И аз съм с Миле. Ако добавя омекотител, което вече рядко ми се случва, материите си ухаят доволно.

Общи условия

Активация на акаунт