Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 987
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 740
  • Пловдив
Няма такъв абсурд, заклевам се. Още в първата тема, другата тема, писах, че всеки ще се спасява сам за себе си, но честно, не разбирам, на какво се радваме. Това, че аз мога да плащам тестове? Или на това, че на 20 км от Пловдив, където няма училище, и децата се извозват до по-голямо село, и няма лаборатория....и и без това е трудно....и ще останат вкъщи. Отчаяна съм. Няма да пусна детето си, солидарно с онези, които нямат възможност да го направат. Отвратена съм. Аз мога да плащам тестове ежедневно. Но, не! Няма да платя, ако няма за всички безплатно. Оскотяхме съвсем.

# 1 741
То дори и да имаме парични възможности , просто логистично е невъзможно да се тества детето три пъти седмично в лаборатория. Аз лично за себе си предпочитам да ги дам тези 60 лв за частни уроци , вместо за тестове .

# 1 742
  • София
Да напомня, че има безплатни ваксини.

# 1 743
  • Пловдив
Да, ваксинирани сме. Възрастните. Очакваме децата да понесат бремето на онези безсмъртни възрастни, които не се държат като такива. Като нямаш пари, боцни 12-годишното ти дете, за да върти гюбеци, 40-годишния ти съсед ерген. Яко!

# 1 744
  • София
Вариант да го боцнеш за негова защита няма ли?

# 1 745
  • Пловдив
Има. С "връзки" се ваксинираха непълнолетни още преди да бъде оповестено и официално разрешено. Аз питам кога родителите ще поемат отговорност. И питам до кога децата ще спасяват възрастните. Надявам се си наясно, че 80% неваксинирани възрастни, няма да ваксинират децата си. И? Кой е изкупителната жертва? Да погледнем по-далеч от носа си. Или, викаш, щом родителят такъв конспиратор, детето му да опере пешкира. Ама, верно, от Искъра по-дълбоко, нема!

# 1 746
  • София
Къде съм "викала" такова нещо? Викам, че противопоставянето на всичко и отказа за конструктивно мислене ни докарва до никъде и практическата полза е 0. Да, правилното е държавата да осигури тестове за всички деца и всички да ходят на училище. Ама не го прави. И какво правим тогава - заинатяваме се като магаре на мост /няма да ваксинирам, няма да плащам тест, няма нищо да правя/ или се опитваме да намерим вариант нещата да се случат, дори и да не е по начина, който ни се иска и намираме за най-правилен. Заинатяването обикновено не носи нищо добро на магарето.

# 1 747
Няма да пусна детето си, солидарно с онези, които нямат възможност да го направат.
По- голяма глупост не бях чела. Те в Африка децата нямат какво да ядат, от солидарност към тях ще държите ли детето си гладно?

Аз моето го пускам на училище, ама от училището явно не го искат, защото още не са пуснали анкетата за ЗС.

# 1 748
  • Пловдив
Полза за кого? Лично за моето дете или за всички деца? Нали искаме всички деца в училище? Или вече не? Като има възможност за моето, не ме интересува чуждото? 100 поста защо няма тестове за всички. Сега, когато има други варианти, забравихме за това. Ясно! Който няма пари, да ваксинира или да стои вкъщи. Чудно. Наистина ли не схващате?

# 1 749
  • София
Да, искаме тестове за всички деца. Ама няма. И докато няма е разумно да се ползваме от другите варианти, да, вместо да се инатим. Не всички деца имат телефони, компютри, нови дрехи, разнообразна храна. С тях солидарна ли си или само за конкретния случай се отнася твоята съпричастност? При осигурени тестове за всички деца, пак не са всички в училище, защото има родители, които не са съгласни с тестове. И с тях ли да сме солидарни?

# 1 750
  • София
Ми, не! Не схващаме!
Освен всичко останало, една от многото причини да стигнем до тук е безропотното понасяне, дори и пожелаване на ДО, от голяма част от родителите!
В последните дни една от любимите ми думи е инерция. Инертни хора....

# 1 751
Само да вметна, че в доста общини вече са на ротация.
Солидарността е хубаво нещо. Особено ако се насочи в правилната посока. Пари има. Няма тестове. Всъщност няма т. нар. щадящи тестове. А явно е много важно всички, от първи до дванайсети клас, да плюят в торбичка.

# 1 752
  • София
Схващаме, схващаме. Миналата година дъщеря ми в "елитна столична гимназия" си отвися в къщи, а в кварталното школо с по едвам 20 деца на випуск почти не затваряха ... Хиляди пъти написах, това че в София нещо е възможно и достига до децата, не е така навсякъде и на много места ДО е пълен шит, но тогава се пееше друга песен - който си учи - учи.
Е моето дете не учи добре в ДО, виждам и други промени, които не искам да се задълбочават и най-малкото, което мога да направя е да го пратя в училище (подчертавам в Кърджали не са затваряли..., Дали да не ги обвиним в дискриминация спрямо останалите)

# 1 753
  • София
Само да вметна, че в доста общини вече са на ротация.
Солидарността е хубаво нещо. Особено ако се насочи в правилната посока. Пари има. Няма тестове. Всъщност няма т. нар. щадящи тестове. А явно е много важно всички, от първи до дванайсети клас, да плюят в торбичка.
Да, страшна страхотия е да бръкнат в устата на детето ти с "незнайно какви химии" /тестове тип "близалка"/ или да си бръкне в началото на носа, вместо с пръсти, с тампонче /назални тестове без дълбоко проникване/. Щото в хранителните близалки няма химии, а падащите по земята химикалки са пълни с витамини. Някак не мога да се напъна да съм солидарна с подобни... хъм, "притеснения".

# 1 754
Понякога се чудя някои хора как си чистят ушите.

Общи условия

Активация на акаунт