Хитринки за всякакъв случай

• 75 337
  • 363
  •   1
Отговори
# 225
                     Как точно искаш да ги 'чифтосаш'? Докато ги переш, простираш или сгъваш? Щото доколкото знам, поколение няма как да докараш  Mr. Green...

# 226
                     Как точно искаш да ги 'чифтосаш'? Докато ги переш, простираш или сгъваш? Щото доколкото знам, поколение няма как да докараш  Mr. Green...

Joy на всичко отгоре са мъжки  hahaha

# 227
  • София
Поколение от чорапчета, супер, тамън няма на детето да купувам.  Mr. Green

Ами как - като имам 30 броя изсъхнали черни мъжки чорапи в чекмеджето му за чорапи му ги слагам в чифт. И той като има 4 чифта по-дълги, 5 чифта по-къси, но с по-дълъг ластик, 3 чифта с не знам си какво, си седя и наснаждам чорапче по чорапче. Не ги пера на топка, за да избегна тая процедура.
Може би трябва да си купя от ония щипки за кърпи, които са изцяло пластмасови и да го науча да си ги защипва преди да ги остави за пране - уф, много сложно стана.

# 228
                  Като ги оставяте за пране, направо ги разпределяш в няколко различни торбички за бельо така че да не ги объркваш. Редиш заедно при простирането, сгъваш още при прибирането. Друго не се сещам, но добре разбирам проблема...

# 229
  • на втория етаж
А някаква хитринка за по-лесно белене на дребен лук? Дават ми домашен лук, но е много дребен и трудно се бели.

Залива се с вряла вода и след като постои го изплакваш със студена. Люспите се свалят много лесно само с пръсти.

# 230
Когато пържа тиквички ги нарязвам на колелца, после ги слагам в тенджера и поръсвам с няколко лъжици брашно, слагам капака на тенджерата, хващам за  дръжките и раздрусвам хубаво няколко пъти. Всички парченца се набрашняват равномерно и пърженето е доста по-лесно.
И като ги оставиш на хартийка за няколко мин.преди пърженето брашното хубаво полепва и не пада в олиото, което предпазва от прегоряло брашно на дъното в тигана.

# 231
Когато пържа тиквички ги нарязвам на колелца, после ги слагам в тенджера и поръсвам с няколко лъжици брашно, слагам капака на тенджерата, хващам за  дръжките и раздрусвам хубаво няколко пъти. Всички парченца се набрашняват равномерно и пърженето е доста по-лесно.
И като ги оставиш за малко на хартийка брашното полепва по-добре и не пада на дъното на тегана и не прегаря.

# 232
  • Шотландия
Моя приятелка си маже/подхранва кожените дрехи с дефламол. От години го прави, действал им супер.

Кажете ми хитрина за чифтосване на мъжки чорапи? По едно време си мислех дали да не ги защипвам с щипка, но щипката сигурно ще пусне ръжда и ще стане мърлява работа.

Има специални щипки за целта, но не знам откъде да си ги намериш. Тука ги събират един до друг, обръщат ластика на единия наопаки и с него обхващат и другия до под глезена. Ако ластиците са прилично стегнати, става - не се отварят в пералнята.

# 233
                  Събирам хитринки за микровълнова и фритюрник, че съм истинско бедствие в кухнята  cry.
                  Също така да питам с какво мога да поръся леда пред къщи (нямам пясък), за да стане на прах, както правят другите?
                  Събрала съм си еднакви малки стъклени шишенца от лекарства, напълнила съм ги с любими козметични продукти (маска за коса, балсам за тяло, кремче за ръце, лакочистител, сух део и др.) и така си имам всичко в малка дамска чанта.

# 234
                                   Също така да питам с какво мога да поръся леда пред къщи (нямам пясък), за да стане на прах, както правят другите?

със сол Peace

# 235
# 236
  • ТАМ КЪДЕТО ИМА ВОДИЧКА
Здравейте, мъжлето ми подари "Кафе " ,но май в офиса го поуморихме.Какво ще ме посъветвате

# 237
                  Морска или обикновена  Heart Eyes?

# 238
аз съм правила с обикновена. с морска може и да не стане, по едри са кристалите и няма как да "попият" в леда и да го размразят.

# 239
- Мохерен пуловер дето пуска власинки се слага в торбичка във фризера.На следващия ден се вади и се оставя да си се размрази сам.ПОсле не пуска...
- За херпес - слага се на мястото памуче напоено с мастика,пие се 1 аспирин и 1 ампула Вит С  и херпеса не избива....В полеви условия на херпеса се слага ушна кал(това не е за гнусливи  Joy ),но също помага да не избие.
    Всичките тези неща са изпитали лично...

Последна редакция: пт, 30 ное 2007, 18:47 от TheNMaster

Общи условия

Активация на акаунт