Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 43

• 28 294
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
При някои хора кафето дразни стомаха и търсят храна за да тушират това, съответно го свързват с ядене и понякога асоциацията е с огладняване.
При някои наистина рязко желание за храна е от скочил инсулин и съответно захарта надолу. При трети пък ги има и двата ефекта и това са две различни неразположения дето се тушират с нахранване и не винаги ги различават.
Чисто кафе поне мен не ме разяжда по никакъв начин. Друг си залъгва глада с ябълка. Мен ябълка на гладно ме кара да искам да изям поне половин вол. Всички сме различни.
Това изследване от линка по-късно ще го чета до края да видя до какъв извод стига, но какъвто и да е при такава постановка ще го метна и него при горните изречения - някои така, а пък други иначе Grinning Бройката хора е несериозна, а и не видях да се уточнява дали тези хора са свикнали да приемат кофеин или не са от преди изследването. За който кофеинът е конска доза, ще отдели кортизол също колкото кон и много ясно че и нищо друго няма да му е баш наред.

# 391
Да бе твойто не са чаршафи, ама изследване направено от...
Скрит текст:
кардиолози е чаршаф, и как теглото не е от значение, за какво тогава изобщо се дават съвети на хората как да отслабват? Холестерола не е причина, а е една от причините, както наднорменото тегло е друга от причините, мисля, че бях постнал преди време рискови фактори за развитие на атеросклероза според министерството на здравеопазването ето ги, това са тези, които могат да бъдат контролирани (тъй като има други като генетична предразположеност, наследственост и т.н., които не можем да ги контролираме):
    Високо кръвно налягане
    Висок холестерол
    Захарен диабет
    Тютюнопушене
    Затлъстяване
    Обездвижване
Тоест както по-горе написах затлъстяването е един фактор, високия холестерол е друг. А това, че няма да ги четеш си е единствено твой проблем, и единствено ти губиш от това, други хора си ги четат, и придобиват знания, а знанието винаги е полезно.
п.с. Неви пускал съм доста подробни постове, но е безмислено, защото не пасват на официалната доктрина, въпреки, че другите непрекъснато говорят за усещания, но твърденията им пасват на доктрината, пък при мен въпреки постване на клинични резултати непрекъснато всичко е под съмнение, проблема е че тук четат много хора и се казват неща, които може да са опасни, ами ако някоя, която има предразположеност вижда, че има повишен холестерол, но защото и казват, че няма никакъв проблем не направи нищо по въпроса, само, че веднъж като се счупи стомната дори и да се залепи тя си остава счупена, и съжалението, че е можело да бъде предотвратено остава за цял живот. Относно обясненията ти за кафето тялото има способност да се нагажда към всичко на което го подлагаме, защото просто му се живее, заради това от една парче торта никой не е развил ир, но когато в продължение на години ядеш торта, накрая защитните сили намаляват и започват болестите, ти си се тествала след кафета, ама в крайна сметка си развила ир нали? Дали пък кафето не е бил един от факторите спомогнали за това в дългосрочен план, може би да може би не. Количествата кафе най-вероятно са по-големи с цел за по-кратко време да се проведе изследването и да се видят ефектите от него (въпреки, че всъщност съм познавал жени пиещи такива количества).
Не виждам препратка, да не си забравил да сложиш линка? Отново само преразкази с елементи на разсъждения.

Пия доста кафе - вярно, не еспресо, но пак си е доста, но дори и аз не стигам 1 литър дневно. Проблем със стомаха или с нервите не съм имала никога. Не ме и "разяжда", а откакто съм на режим не изпитвам и необходимост първото нещо след като стана е да си направя кафе. Нямам нужда от стимулант за събуждане. През деня си го пия, защото ми е вкусно, а вечер пия последното и си лягам. Не ми пречи и никога не ми е пречело да заспя.

# 392
  • Paris, France
jerami, в семейството ми и местата, където съм прекарала детството си се пие много кафе и пия от дете. Тествала съм се след кафе след като бях диагностицирана с ИР, но бях вече отслабнала. Аз имах падаща КЗ на ОГТТ при втората бременност и затова ме пращаха на ОГТТ всяка година, като мереха и инсулин заради това, че КЗ е падала (което подсказва висок инсулин). След бременноста си продължих да пия кафе и всичките ми ОГТТта са с идеален инсулин и КЗ, така че изключвам кафето като причина. Изключвам категорично и алкохола, защото никога не съм пила повече от 2-3 чашки годишно. При мене силно вероятно се отключи от стероиди след травма с последващо (логично) обездвижаване и залежаване.

Елора, експериментът е правен след 900мл кафе, направено с 52г кафе и без захар. Аз толкова и за два дена не мога да изпия. Това за месец е по кило и половина кафе на човек. Като ги няма домашните, едно кило кафе месечно ми стига, като не правя само на себе си, а черпя и приятелки, съседки итн, та не мога да преценя колко изпивам. Като студентка 1кг кафе ми стигаше на месец, пак черпейки гости.

В Етиопия пият доста кафе, а нямат диабет, но ходят пеша и нямат много затлъстели.

jerami, няма проблем да си разкажеш историята и да пишеш как си постигнал подобрение и излекуване. Моята история съм я писала няколко пъти и реално съм яла кето 5 или 6 месеца за целия период от 3 години.
След това ядях по 1 месец кето годишно, но в останалото време си ядях ВВ и съм го писала неколкократно. Аз пробвах да отслабвам с други режими и спорт и не ми се получаваше. Получи се точно с кето. Останалото подобрение го постигнах с WFPBD и ходене, като по едно време и торти ядях за да си вдигна лептина, само че чисти и без добавена захар и само преди кардио.

Мисля, че разминаванията идват от това, че много хора са успели с кето, а преди това не са имали добри резултати и затова отричат всичко останало. Също, проучванията показват, че най-успешно се отслабва с VLCKD при висок инсулин. Темата е за отслабване, а не просто подобряване на ИР.

За който кофеинът е конска доза, ще отдели кортизол също колкото кон.............

Хахахахахаха 🤩😻. Яко.

Да, доста е кафето. Много повече от транс мазнините във фъстъчения тахън, които открих благодарение на тебе. 💐

# 393
  • Столичанин ама не в повече :D
Да бе твойто не са чаршафи, ама изследване направено от...
Скрит текст:
кардиолози е чаршаф, и как теглото не е от значение, за какво тогава изобщо се дават съвети на хората как да отслабват? Холестерола не е причина, а е една от причините, както наднорменото тегло е друга от причините, мисля, че бях постнал преди време рискови фактори за развитие на атеросклероза според министерството на здравеопазването ето ги, това са тези, които могат да бъдат контролирани (тъй като има други като генетична предразположеност, наследственост и т.н., които не можем да ги контролираме):
    Високо кръвно налягане
    Висок холестерол
    Захарен диабет
    Тютюнопушене
    Затлъстяване
    Обездвижване
Тоест както по-горе написах затлъстяването е един фактор, високия холестерол е друг. А това, че няма да ги четеш си е единствено твой проблем, и единствено ти губиш от това, други хора си ги четат, и придобиват знания, а знанието винаги е полезно.
п.с. Неви пускал съм доста подробни постове, но е безмислено, защото не пасват на официалната доктрина, въпреки, че другите непрекъснато говорят за усещания, но твърденията им пасват на доктрината, пък при мен въпреки постване на клинични резултати непрекъснато всичко е под съмнение, проблема е че тук четат много хора и се казват неща, които може да са опасни, ами ако някоя, която има предразположеност вижда, че има повишен холестерол, но защото и казват, че няма никакъв проблем не направи нищо по въпроса, само, че веднъж като се счупи стомната дори и да се залепи тя си остава счупена, и съжалението, че е можело да бъде предотвратено остава за цял живот. Относно обясненията ти за кафето тялото има способност да се нагажда към всичко на което го подлагаме, защото просто му се живее, заради това от една парче торта никой не е развил ир, но когато в продължение на години ядеш торта, накрая защитните сили намаляват и започват болестите, ти си се тествала след кафета, ама в крайна сметка си развила ир нали? Дали пък кафето не е бил един от факторите спомогнали за това в дългосрочен план, може би да може би не. Количествата кафе най-вероятно са по-големи с цел за по-кратко време да се проведе изследването и да се видят ефектите от него (въпреки, че всъщност съм познавал жени пиещи такива количества).
Не виждам препратка, да не си забравил да сложиш линка? Отново само преразкази с елементи на разсъждения.

Пия доста кафе - вярно, не еспресо, но пак си е доста, но дори и аз не стигам 1 литър дневно. Проблем със стомаха или с нервите не съм имала никога. Не ме и "разяжда", а откакто съм на режим не изпитвам и необходимост първото нещо след като стана е да си направя кафе. Нямам нужда от стимулант за събуждане. През деня си го пия, защото ми е вкусно, а вечер пия последното и си лягам. Не ми пречи и никога не ми е пречело да заспя.
Не е преразказ, и няма никакви елементи на разсъждения, а е дословен превод. Това, че не ти харесват фактите няма да ги промени. Разбира се, винаги някой може да реши, че кардиолозите не разбират нищо от сърдечно съдовото здраве, и да отхвърли всички съвети, които дават, но в крайна сметка си поема и отговорността и последствията от това.
https://www.thelancet.com/journals/lanpub/article/PIIS2468-2667( … )30135-X/fulltext

# 394
За трети път го пиша, надявам се този път да разбереш. Не ти искам преводите, разсъжденията, интерпретациите и т.н. Исках линк към изследването което цитираш. Е, явно накрая си разбрал, благодаря за което.
Ще разгледам подробно, макар че подозирам какво ще открия.

Няма какво да не им харесвам на фактите, ако са действително такива. В повечето случаи не са Wink

# 395
desii_123честито, много обич и разбирателство.
Признавам без бой, че безсмислени твърдения на някои появяващи се тук от време на време не чета.
Холестеролът няма вече горна граница при моите изследвания, а личната въобще и не го гледа.
Кафето на закуска си не давам и не ми и пука как ми действа на неща,които не усещам. Пия кафе на закуска от 50 години.
 Цитат от моя мъж " на моите години диабета няма да ме догони". Та и аз така, но вие си правете сметка. Ние сме живяли в други времена и имаме създадени навици: никакви индустриални храни.
И както и друг път съм казвала, една предишна/бивша лекарка каза " вие сте си сменили начина на хранене за да имате такъв успех". Обърнете внимание, не казва "лекарството действа". Става въпрос за моя мъж и не, не е никога пил глюкофаж. Успехът му е само и единствено на стриктно ВМНВХ за 6 месеца и след това умерено 70-80 г въглехидрати палео. На 73 години е.

# 396
Джереми, сериозно ли ще се връщаме в първи клас и ще обсъждаме какво причинява високия инсулин, симптоми и т.н?
Баш от теб не го очаквах.

Елица, няма логическа причина кафето да вдига инсулина. Знаем тук всички панкреаса защо секретира инсулин.
Прекомерното кафе може да води, но до индиректно покачване. Примерно както каза Деси от висок кортизол. Но е важно и какво кафе се пие.
А за да имаш глад, то е от нещо друго, не от кафето.

Деси, да, арабиката е много по-качествено кафе.
Щом не е с мед, ти разрешавам Grinning
Обичам сусам, но се оказах алергична към него.

Невенче, ми експеримента тогава е пълен провал. Че и нищо не доказва.
Кой се налива с толкова кафе, че да вдига кортизола, че после и инсулина. А и куп други чудесии може да му се случат.
И не очаквай от Джерами да споделя собствените си подробни резултати. Не е такъв човек. Той е копи - пейст човек.

# 397
Здравейте,
писах преди няколко дни, че инсулина ми е 19. Днес бях на ендокринолог, който каза, че няма смисъл да правя обременяване с глюкоза щом на гладно ми е толкова висок инсулина. ИР е. Изписа ми Neoformin и разбира се нисковъглехидратна диета. Четейки темата и първия пост няколко пъти 😀, разбирам, че не се приемат никакви въглехидрати, а доктора каза, че може по малка филия хляб на ден, печени или варени картофи понякога и Т.н.
Може да прозвучи глупаво, но как да започна. Спирам всичко от раз? При мен не се цели сваляне на кг. /само 2 кг от талията според мен/.
Кафето с какво може да се пие след като трябва да му махна захарта и млякото?
И каква закуска може да се прави?

# 398
Ако те влече, режеш всичко от раз, ако не можеш, полека-лека. Каквито са личните ти предпочитания.
Има си някои особености, ако решиш да спреш всичко изведнъж - като мен. Трябва задължително да вдигнеш количеството сол което консумираш, иначе може да имаш неприятни състояния като сърцебиене и слабост. В началото, докато трае адаптацията, никакви натоварващи физически дейности. Аз имах и 1 седмица силни киселини, които отшумяха с малко помощ от страна на капсули бетаин хидрохлорид + пепсин. Общо взето около месец ми отне лично на мен адаптацията. След това, та до сега, никакви ядове.

Кафето може с малко мляко или сметана, или бронирано, ако не можеш чисто.
За закуска всичко което ядеш за обяд или вечеря. Аз не закусвам, така че не мога да дам друг съвет.

# 399
  • Столичанин ама не в повече :D
Джереми, сериозно ли ще се връщаме в първи клас и ще обсъждаме какво причинява високия инсулин, симптоми и т.н?
Баш от теб не го очаквах.

Елица, няма логическа причина кафето да вдига инсулина. Знаем тук всички панкреаса защо секретира инсулин.
Прекомерното кафе може да води, но до индиректно покачване. Примерно както каза Деси от висок кортизол. Но е важно и какво кафе се пие.
А за да имаш глад, то е от нещо друго, не от кафето.

Деси, да, арабиката е много по-качествено кафе.
Щом не е с мед, ти разрешавам Grinning
Обичам сусам, но се оказах алергична към него.

Невенче, ми експеримента тогава е пълен провал. Че и нищо не доказва.
Кой се налива с толкова кафе, че да вдига кортизола, че после и инсулина. А и куп други чудесии може да му се случат.
И не очаквай от Джерами да споделя собствените си подробни резултати. Не е такъв човек. Той е копи - пейст човек.
Значи ти си пишеш без въобще да четеш попитах те наистина ли смяташ, че инсулина се вдига единствено ако човек изпитва глад. И да, изобщо не четеш, в първата тема, в която почнах да пиша след като дружно ме атакувахте там сигурно десет човека без Невена постнах изследвания, нататък в по-следваща тема сложих тамън на първа страница резултати на инсулин и глюкоза след прием на определени храни с дълги обяснения, нещо, което никой не го е правил, защото това е важното, а не щото някой огладнявал значи инсулина му се вдигал, е хубаво аз след месо не огладнявам, ама инсулина ми се вдига, след плодове огладнявам, ама инсулина ми не се вдига и това е доказано с изследвания, а не приказки от сорта нещо е така щото аз казвам, че е така, превел съм изследване, където се обясняват процесите вдигащи инсулина при прием на кофеин, ама не нямало логическа причина да се вдига. Истинското здраве се постига когато освен на физическо ниво се работи и на ментално, хората с положителна нагласа към света са много по-здрави, отколкото хората с негативна, обаче усещам, че тук положителната ми нагласа доста намалява.

# 400
Благодаря.
Ще започна първите дни със сладкото и захарта.
Имам и проблем със стомаха, Та ще видим как ще ми се отразят салати разни, които по принцип не ям често. По този повод сутрин на гладно взимам лъжичка сусамов тахан с мед. Проблем ли е същия без мед?
Препоръчаха ми вместо прясно мляко овесено, соево и Т.н. измислици. Те ОК ли са или по-добре прясно в кафето.
Както и само кисело мляко за закуска?
Извинете за многото въпроси, ни се обърках съвсем.

# 401
Джерами, за съжаление, никъде в рисковите фактори не включват ИР или висок инсулин на гладно/след хранене...Само когато е вече диабет...Официално (доколкото знам) НЯМА диагноза ИР...За високия холестерол съм по-склонна да мисля, че е "съпътстващ фактор" повече, отколкото предпоставка за нещо...Пък и има значение и какви са съотношенията на различните видове холестерол/триглицериди (според мен).
Мен също кафето никога нито ме е разсънвало, нито ме е събуждало. Пия изцяло заради аромата и, защото обичам вкуса му. Но не така беше едно време...когато за първи път опитах силен черен чай, нямаше никакъв сън след това и дълги години заради това не посмях да опитам пак черен чай...онзи първият беше някакъв руски или украински, разказа ми играта...😅 Не изключвам някои хора да са по-склонни да вдигат кортизола от малко количество кофеин и заради това да не им се отразява добре на инсулина.
Sladko, по-добре си пий прясно мляко. Ако можеш да го ограничиш, още по-добре. Или слагай по малко сметана в кафето или кокосово мляко (има консерви в Кауфланд). Можеш и да пиеш кафето чисто по-нататък. Свиква се. Не мисля, че таханът сутрин е проблем (ако е чист, без мед или подсладители).
Натка, всеки път се заливам от смях, когато описваш колко си зла преди да си изпиеш кафето сутрин! 😆😆😆🤣🤣🤣
Забелязала съм, че вече ми е по-приятно да пия топло кафе без мляко. Когато добавя малко мляко, сякаш кафето става по-горчиво...не знам как да го опиша по-добре. В студени напитки като фрапе не е така (фрапето мога да го пия и бяло, и черно). Обаче, ако в топлите напитки малкото количество мляко е разпенено, тогава не ми горчи...

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 23:01 от dolce miele

# 402
sladko, аз не ям салати - никакви вече 3 години. Нямам дефицити. Е, не съм се тествала за някакви специфични, но симптоми нямам, така че нямам и причина да мисля, че нещо ми липсва. Мен ме подуват, отделно, че не съм почитател на листни зеленчуци и никога не съм била. В началото се мъчех да ям, но бързо се отказах.

Соево, сусамово и тем подобни не са мляко и аз съм категорично против такива изгъзици. За кафето, само сметана или бронирано (с кокосово и/или краве масло) - голяма вкусотийка.

Само кисело мляко за закуска... ми то това закуска ли е? Принципно няма проблем, ако се чувстваш добре и не ти пречи на целите.

# 403
Все пак...не е нужно да се ядат само зелени салати. Има и други зеленчуци. 🙂 А ако не могат да се ядат сурови по някаква причина, може и готвени. Добре е човек да си организира храненето така, че да му е приятно все пак...🙂

# 404
На който са му вкусни и му понасят, не виждам проблем. Просто тези като мен, които не са фенове, да не смятат че са задължителни, само това искам да кажа. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт