КАРТИ ТАРО - ТЕМА 27

• 40 916
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Няма как със Звездата да са проективни.
Отношенията са започнали като на майтап, но развитие може да има само във фантазиите.
Звездата е ужасна за всичко... Никакви надежда и потенциал не може да бъде.

# 661
Като стана дума за проективни карти, такива ли е според вас, комбинацията за развитие на отношения- Сила, двойка чаши, Крал Жезли? Картите са теглени от друг човек. Трудно ми е да изтълкувам Силата на първа позиция...

# 662
menarini, за това кои карти са сигнификатор на проекция или кои не има много суеверия в литературата. В същата литература се посочва и Звездата като надежда. И много тароведки, включително в България я тълкуват така. Никога в моя опит с картите не съм я срещала, обаче, като надежда, цел или каквото и да е нещо позитивно. Това е една от най-тежките карти, по мое мнение.

Точно и затова написах, че тя е нещо, което е замръзнало, нещо отдалечено (разбира се, и още много други неща), респективно хлад в отношенията и т.н.

Като стана дума за проективни карти, такива ли е според вас, комбинацията за развитие на отношения- Сила, двойка чаши, Крал Жезли? Картите са теглени от друг човек. Трудно ми е да изтълкувам Силата на първа позиция...

Как точно е зададен въпроса?

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 17:55 от Silver Light

# 663
Въпросът е, дали даден мъж има чувства към дадена жена. Картите са изтеглени от трети човек.

# 664
Въпросът е, дали даден мъж има чувства към дадена жена. Картите са изтеглени от трети човек.

Нали първо написахте “развитие на отношения”?

# 665
Обърках се одеве, понеже следващите карти бяха относно развитието. Конкретно тази комбинация се отнасяше за въпросът- има ли чувства мъжът към определена жена.

# 666
Много интересно да видя, че двама човека се обединяват относно Звездата и това, че е тежка и негативна карта.
Не съм таролог и нямам такива претенции, но я виждам по различен начин. Разбира се, зависи от четенето и позицията в подредбата, но аз харесвам тази карта и я виждам по светъл начин, когато не е обърната.

Бернарда, за мен отговорът на вашето питане е Да. Сила и двойка чаши показват взаимност, процес, който включва двама и води до хармония и развитие. Възможно ли е господинът да е огнен знак?

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 18:21 от Like_Smoke

# 667
menarini, за това кои карти са сигнификатор на проекция или кои не има много суеверия в литературата. В същата литература се посочва и Звездата като надежда. И много тароведки, включително в България я тълкуват така. Никога в моя опит с картите не съм я срещала, обаче, като надежда, цел или каквото и да е нещо позитивно. Това е една от най-тежките карти, по мое мнение.

Точно и затова написах, че тя е нещо, което е замръзнало, нещо отдалечено (разбира се, и още много други неща), респективно хлад в отношенията и т.н.

Как точно е зададен въпроса?

Silver Light, напротив! Звездата е точно налудничевата надежда (до степен шизофренна направо) на един от "партньорите" да бъде с обекта на своите идеализирани чувства.
И тук Менарини е абсолютно права. Няма как с такава тежка карта за любовни отношения, комбинацията да бъде проективна.

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 18:23 от BelaDelSiera

# 668
Под проективни имам предвид, че тя пита, какви действия да очаква от момчето. А картите отговарят с проекция на нея - нейните желания да има отношения, а за Звездата вече обясних.

Под “надежда” повечето хора имат предвид “ надявам се да имам връзка с този човек” и, както казах, за мен Звездата НЕ е това.

Защо в тази тема не може да се направи дискусия, а трябва винаги да става спор?

И, между другото, вие сте опитни с картите. Би трябвало да знаете, че тяхното значение не се изчерпва с едно изречение…

# 669
Под проективни имам предвид, че тя пита, какви действия да очаква от момчето. А картите отговарят с проекция на нея - нейните желания да има отношения, а за Звездата вече обясних.

Под “надежда” повечето хора имат предвид “ надявам се да имам връзка с този човек” и, както казах, за мен Звездата НЕ е това.

Явно имаме просто различно виждане за проекция, защото за мен картите индикират точно несъстоятелността на надеждата на питащата да има връзка с въпросният господин. Таро за мен си дава буквален отговор  - "Надеждите са ти напразни".

П.С. Извинявам се ако съм влезнала остро. Нямам такова намерение, наистина! Simple Smile

# 670

Явно имаме просто различно виждане за проекция, защото за мен картите индикират точно несъстоятелността на надеждата на питащата да има връзка с въпросният господин. Таро за мен си дава буквален отговор  - "Надеждите са ти напразни".

П.С. Извинявам се ако съм влезнала остро. Нямам такова намерение, наистина! Simple Smile

Няма проблем

Радвам се, че изяснихме вижданията си, защото чета мненията ти тук в темата и се възхищавам на знанията ти

# 671

Няма проблем

Радвам се, че изяснихме вижданията си, защото чета мненията ти тук в темата и се възхищавам на знанията ти

Чувствата ми са напълно взаимни и се радвам че в тази тема присъстват толкова знаещи и можещи, защото вярвам че по-този начин се обогатяваме и разширяваме познанията си! 🌷

# 672
Момичета ето картите за зададения въпрос, какви ще бъдат действията на Х в близките 3 месеца? Дявол, 5 меча, заедно с Колесницата изхвръча Рицар купи.

# 673
А ти как виждаш картите?

За мен това са егоистични действия, воден от собствените интреси и желания без оглед на използваните средства и твоите очаквания. Според мен, сте на различни страници и може би ти го виждаш също, но ти се иска да е другояче?

# 674
За мен също са кофти карти, особено 5 мечове.
А ти как виждаш картите?

За мен това са егоистични действия, воден от собствените интреси и желания без оглед на използваните средства и твоите очаквания. Според мен, сте на различни страници и може би ти го виждаш също, но ти се иска да е другояче?

Общи условия

Активация на акаунт