Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през ноември

• 79 249
  • 2 570
  •   1
Отговори
# 585
  • Германия
Хаха, Добри - кръглата градинка на архитекта" под нея. Имаш уникален изказ

Сис, благодаря ти, но моето не е мъдрост, мъдрите хора са смирени. А аз съм много далеч то смирението, по близко съм до бунтарите. Все за нещо се бунтувам, все нещо променям - най-вече себе си. За добро или лошо това е само шибан житейски опит.

Пандичка, много добре си го решила. Изживяванията остават, бърсането на прах се забравя
Ето това ми беше попаднало преди време и много ми хареса

БЪРШИ ПРАХ САМО КОГАТО СЕ НАЛАГА!
Скрит текст:
Какво е прахът за всички жени?

Вярно е, че няма как да накараш вятъра да духа в посоката, в която ти искаш. Но пък можеш да нагодиш платната си в правилната посока...

Затова, запомни:
Слоят прах върху мебелите пази дървото от повреда!!!

Едно жилище се превръща в истински дом тогава, когато можеш да напишеш върху мебелите с пръст: "Обичам те!"

ПРЕДИ:
Аз всяка седмица прекарвах по 8 часа в чистене и бърсане на прах. А междувременно очаквах да дойде някой на гости и да оцени моите усилия!

Един ден обаче осъзнах, че никой няма да дойде, защото всички са нанякъде и си гледат живота...

СЕГА:
Когато някой ми дойде на гости, не трябва да показвам, какво е "състоянието" на моя апартамент.

Всички се интересуват от това къде съм била, с кого съм си прекарала добре, живяла съм си живота и не съм чистила.

И ако ТИ досега все още не си го осъзнала, то вече е крайно време да разбереш, че:
Животът е твърде кратък!
Не го пилей за глупости!
Наслаждавай му се!!!

Бърши праха само когато се налага!

Замисли се, дали не е по-добре и по-приятно да нарисуваш картина, да напишеш писмо, да направиш сладкиш и да оближеш лъжицата? Или да посадиш цвете?

Най-важното от всичко е:
да осъзнаеш разликата между "Трябва" и "Искам"!

Затова:

Не ти остава много време:
за виното, което искаш да изпиеш,
за реките, в които искаш да се изкъпеш,
за планините, на които искаш да се изкачиш,
за музиката, която искаш да слушаш,
за книгите, които искаш да прочетеш,
за приятелите, които искаш да видиш,
за живота, на който искаш да се насладиш?!

Има решение за този проблем:

Навън светът пулсира с ритъма на сърцето ти!
Слънцето се отразява в очите ти!
Вятърът развява косите ти!
Дъждът мокри лицето ти!
Животът те зове!

Помни:
Този ден никога повече няма да се върне!

Осъзнай, че старостта идва и това няма да е приятно!
Когато отпътуваш, а все някога ще трябва да отпътуваш, самата Ти ще се превърнеш в прах...

# 586
Оги, къде беше? Много красиво, разкажи ни Simple Smile
Лейличка, чудесно е, че малкото човече е добре днес, дишай!
Веселинче, забранявам ти да си болна, сипвай си и лягай под климатЯ  с книжка. Добротея да не се стиска и да приложи фото роман от почивката.
Аз се събудих гладна. Странно ми е чувството, щото никога не закусвам. Мама ми направи пържена филийка и чай, изядох ги и ми се доспа. Но не ми се полагат такива екстри, имам да довършвам в каторгата. Два-три часа макс, но си ме чака и не мога да се отпусна.
Допивам си кафето и отпрашвам, а остатъка от деня ще го прекарам по пижами.
Хубав ден, диаманти Heart

# 587
Мисти, не съм ваксинирана, нещо не мога да събера кураж за това, изчаквам все още.... по тая тема много се въздържам!

# 588
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
бабе, напомням си го всеки път, когато пропусна да направя нещо "задължително" по стандартите на някой друг. Simple Smile Simple Smile
не е задължитело да бърша прах -- живея си с него в мир и разбирателство Wink .
не е задължително да гладя - убедих половинката, че той се справя по-добре от мен з тая задача Wink
не е задължително и всеки ден да има прясно сготвено за Горинич - няма да заслабне, ако хапне сандвич за обяд. Simple Smile

осъзнавам, че ми беше ден за мрънкане и го излях в темата. Sad но май и за това не съжалявам, много.

а "кръглите градинки на архитекта" са от един архитектурно строителен виц.

Скрит текст:
минава инвеститорът, отговорник на обект и всичко е тОК и жица. до дни обектът трябва да е завършен и готов за приемане. минава след 6 дена пак, за да види дали са завършили всичко и вижда, че почти нищо не е пипнато. бригадира и обяснява:
- никакъв проблем нямаме със сградата, инсталациите, ВиК, електро, топло... обаче кръглите градинки пред обекта ни ... мамата. няма нито един размер, нито едно обозначение, не знаехме да ги градим ли, да ги изливаме ли... мъчим се вече седмица само с тях.
- какви градинки? пита отговорникът на обекта - в проекта няма градинки пред обекта!
- ааа, има, има... виж сам.
и разгръща чертежа. а там, точно пред входа на обекта - кръгчета.  всичките с еднакъв диаметър, някои се застъпват, други не...
Wink отпечатъци от чашата на архитекта, който проверявал чертежа.

# 589
Веси, щом си изгубила обоняние, вървиш към оздравяване. До 2-3 дни ще си пушка. Подобна тенденция забелязвам с тази вълна.

И аз вчера пропуснах да коментирам на 13 щерката. Страхотна е, пу-пу.

Сис, хората с големи очаквания често се разочароваме. В последно време си налагам да ги ограничавам тия очаквания и май има някакъв ефект. Защото на половинката не е страшно да му ги хвърляш, но като ти се изпречи войнствен пубер и разбираш, че с рогата напред ще изгубиш не само битката, но и войната. Та така. След 10+ години най-накрая се научих да не се ръководя от очакванията ми към другите (или поне да ги смекчавам).

# 590
  • София
Колко навреме ми идва темата , която сте подхванали с очакванията на хората, с промените вътре в нас и т.н. Няма да пиша своите мъдрости по нея, защото има по-мъдри и по-опитни от мен. Само ще попивам вашата мъдрост. Просто ви чета и си давам сметка, че съм на прав път. Не съм в грешка. Хората около мен са на друга вълна и оттам идва цялото разминаване и проблемите, които следват, но не мога да променя другите хора, нито е редно да се опитвам да го правя.

И едно оплакване. Влезе клиент мрънкалник. От тези всезнаещите, които са еднствените с правилно мнение и които могат да вършат твоята работа по-добре от теб самата, затова дават акъл.

# 591
  • Германия
Леле, тази сутрин сте опасни, бяхме наречени от вещици до диаманти Joy Joy Joy

.................... Няма да пиша своите мъдрости по нея, защото има по-мъдри и по-опитни от мен. ......................
С това не съм съгласна. И по-опитните има какво да научат. В крайна сметка в диалога се ражда истината.

Уф, спирам да философствам, че искам да се връщам в леглото, иначе темата ми е интересна и имам какво още да кажа. Ако я развиете докато почивам ще се изкажа "мъдро" след това Stuck Out Tongue Winking Eye

# 592
Добро утро,
ма що да не се събудя в неделя в 6 часа, има ли по подходящо време....
Има. 4:37. Изпонаработих се и за китайците, и за индийците. Мисля, че ми е време да вечерям и да спя. Съседите, които къртят дограмата на къщата, не мислят така.
Кой каза "дюли" преди няколко дена? Само да го докопам! Заради тази гадина се замъкнах до един далечен затънтен ъгъл на двора на шатото, където имаше нападали над 30 броя какво? Дюли? Какво правя? Желе и мармалад. Гррррррррррр!!!!!!!!!

# 593
Трети ден главоболие, направо ми се повръща от болка. Кво е това чудо?!

# 594
Много обичам да си измислям ситуации и да си ги превъртам в главата, че и да си се нервирам. От петък съм подхванала една такава и си я отглеждам грижливо...
Мислех, че само аз съм от тези кандидати за селската психиатрия. Ш'ти запазя килия до моята.
Акъла ми е детски, ма годините не.След десетина дни чуквам 30,б@си!
Бебеееее! Ти къде се буташ?

# 595
  • София
Добро утро,
ма що да не се събудя в неделя в 6 часа, има ли по подходящо време....
Има. 4:37. Изпонаработих се и за китайците, и за индийците. Мисля, че ми е време да вечерям и да спя. Съседите, които къртят дограмата на къщата, не мислят така.
Кой каза "дюли" преди няколко дена? Само да го докопам! Заради тази гадина се замъкнах до един далечен затънтен ъгъл на двора на шатото, където имаше нападали над 30 броя какво? Дюли? Какво правя? Желе и мармалад. Гррррррррррр!!!!!!!!!
Печи ги със звездовиден анасон, пръчка канела, кардамон, две-три карамфилчета и малко захар/мед до почервеняване. Поднесени с лъжичка маскарпоне са мммм. Или ги давай насам.

# 596
О, Уиш, само защото ме накара да не се чувствам сама в лудостта си, ще си призная, че аз бях с дюлите.
Но понеже съм добра душа, и сладкото и желето ще приютя, че и още дюли ако имаш.

# 597
Ени, кръвното как е? Да не е от него?
Аз при такова упорито главоболие пия Аулин, обикновено действа.

Добър ден.
Не спах добре, будих се 1000 пъти. Съответно сутринта станах с трибуквието нагоре. МУ поспа сладко-сладко до 11 и кусур. Аз през това време посвърших разни неща из къщи.

Весето се разписа, чакаме Джун да даде знак как е.
Аз май вече мога да поотдъхна за моите хора. Болният е по-добре, карантината на контактния изтече в петък, няма други със симптоми.

# 598
Бърди, радвам се за твоите хора.

Ули, три сме сестро, че и се ядосвам даже.

Аз направих една бърза мусака и това ще ми е за днес. Пренасям се в гръцко с 24 kitchen и с чаша вино.

# 599
  • Пловдив
Аз съм с кафе и филм...
Позачистих, сварих едно домашно пиле и имам разни манджи от свеки, та няма повече да се мъча Wink
Трябва ми баня, а ме мързиии...

Мързелотка, де си?

Приятелка твърди, че хората не се променяме...м не. Твърда и сигурна е. На моменти и вярвам.

Весе, ще чакаме начи..дано приемат антителата за чиста монета и да спрат тоя напън.

Общи условия

Активация на акаунт