Парфюмни размисли и страсти (ноември 2021 г.) - 266

• 66 631
  • 844
  •   1
Отговори
# 465
Идвам с питане относно отсраняване на петна по дрехи от парфюм.
Имам ново зимно яке, обличано 5-6 пъти. Яката му/която плътно закопчавам и обгръща шията ми/ е в ужасно състояние. Сякаш 5 години е носено без пране. Никога не съм имала такъв проблем, с какво да третирам петната, за да изчезнат?

Някой да даде съвет?

# 466
Химическо чистене?

# 467
Аз не го харесвам него никак. За мен той е срам за марката.
А би ли споделила кой ти е любимец от същата марка?

# 468
Имам ново зимно яке, обличано 5-6 пъти. Яката му/която плътно закопчавам и обгръща шията ми/ е в ужасно състояние. Сякаш 5 години е носено без пране. Никога не съм имала такъв проблем, с какво да третирам петната, за да изчезнат?

Някой да даде съвет?
Аз ползвам Вениш за яките на якетата. Обикновена туба Розова, отивам върху мазните петна поседява 2-5 мин и пускам пералнята. За по-упорити петна - в магазините има един специален в плик че като детско сокче. https://markita.net/sites/default/files/produkti/preparat_vanish … 00_doza_color.jpg
Не съм го виждала обаче в Кауфланд и Лидъл. Също изцеждам върху петното, размазвам леко с ръка и почти веднага пускам в пералнята. Ако имате чувствителна кожа, ползвайте ръкавица, защото е агресивен препарат. Не ми е повреждал дрехи до сега. Ползвам за врата и края на ръкавите на якетата на семейството.
Трябва да се справи и с парфюма.

# 469
  • София
Последно махнах петна от парфюм от бяла блуза с Meglio.

# 470
  • Sofia
С кухненски обезмаслител излизат всякакви петна.
Затова нося шалове, да не се цапат връхните дрехи от козметика.

# 471
А би ли споделила кой ти е любимец от същата марка?
Аз имам 11 парфюма на Амуаж и всичките си ги обичам страстно, не мога да отлича един или два. Има и такива, които много харесвам, но все още не съм купила. Това е една от най- любимите ми марки  заедно с Шанел, Том Форд и Килиън.

# 472
Благодаря ви за съветите! Едиственото, което ме притеснява е, че якето е тъмночервено и се страхувам да не му скапя цвета с разни химикали. Но ще пробвам, пък каквото - такова!

# 473
  • София
Използвала съм Meglio и върху тъмни материи, като след напръскването разтърквам  добре и изчаквам не повече от 5 минути. След това изплаквам добре и изпирам веднага, дали на ръка или в пералня. До сега не съм имала проблем.

# 474
Благодаря ти, Димяни! Тук нямам Меглио, но ще пробвам с някакъв подобен препарат.

# 475
Имаме различни вкусове Simple Smile определено не бих казала, че е срам за марката. С туберозата са се представили блестящо, но самото име предполага, че е за хора, които обичат аромата на това цвете Simple Smile

Петна по яки на ризи и якета - намокрям яката и с малко обикновен сапун и финна четка изпирам на чешмата и после мушвам в пералнята. Изпира се перфектно.
Вълна, пух, сака давам на химическо чистене

# 476
  • Пловдив
Момичета и момчета...този мъжки Givenchy Gentleman 2017  или този..JIMMY CHOO URBAN HERO?

# 477
Благодаря ти, Димяни! Тук нямам Меглио, но ще пробвам с някакъв подобен препарат.

Пробвайте първо с някой сапун за изчистване на петна. Ако имате домашен, където бабите ги правеха е най-добре. Прала съм петна с такъв и подобни сапуни по-добре, отколкото с препаратите против петна.
Натърквате със сапун, триете хубаво (колкото понесе тъканта, без да се повреди разбира се) и изплаквате. Пак така, ако е нужно няколко пъти, докато петното се махне.

А във връзка с парфюмните ни страсти - очаквам с нетърпение:

https://www.fragrantica.com/news/Iman-Launches-Love-Memoir-a-Tri … -Bowie-15820.html

Много харесвам Дейвид Бауи и ви поздравявам за светъл и щастлив ден, пълнолуние и лунно затъмнение:

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 09:29 от Hastar

# 478
Здравейте.
Моля за предложение за подходящ парфюм за 60-годишна делова жена?

# 479
  • Бургас
Аз много, много харесвам Туберозата на Амуаж, стои ми прекрасно и за мен е от най- хубавите парфюми на марката наред с Блосъм, Мимозaта, Онър.От мен предложение за 60-годишна- та делова жена Алюр ЕДП на Шанел.

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 09:59 от Bright Crystal

Общи условия

Активация на акаунт