В ДЕСЕТИ клас ще съм добре, щом изборът на профил спре!

• 27 883
  • 765
  •   1
Отговори
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Flowers Four Leaf CloverДОБРЕ ДОШЛИ В ДЕСЕТОКЛАСНАТА ТЕМАFlowers Four Leaf Clover

BooksСПИСЪК с КНИГИТЕ за 10 КЛАС Books
Скрит текст:
Иван Вазов – „Епопея на забравените“
Иван Вазов – „Левски“
Иван Вазов – „Под игото“ ( главите „Гост“, „Новата молитва на Марка“, „Пиянството на един народ“)
Алеко Константинов – „Бай Ганьо. Невероятни разкази за един съвременен българин“
Алеко Константинов –„Бай Ганьо се върна от Европа“
Пенчо П. Славейков – „Cis moll“
Пейо Яворов – „Арменци“, „Две хубави очи“, „В часа на синята мъгла“
Димчо Дебелянов – „Да се завърнеш…“
Елин Пелин – „Гераците“
Гео Милев – „Септември“
Христо Смирненски – „Зимни вечери“
Атанас Далчев – „Повест“
Йордан Йовков – „Албена“, „Индже“
Никола Вапцаров –„Писмо“ ( „Ти помниш ли….“)
Димитър Димов –„Тютюн“ ( І и ХVІ глава от І част)
Николай Хайтов – „Дърво без корен“
Йордан Радичков –„Нежната спирала“

Ваканции и неучебни дни през 2024-2025

Дати за провеждане на НВО 10 клас 2024-2025

Плодово-зеленчуковата ни скала на оценяване Grin
нар-2,   морков-3,   банан-4,   боровинка-5,   грах-6

Нашият списък

Ако желаете да бъдете включени, пишете ЛС на ninanb!
Скрит текст:
* СОФИЯ *

2 АЕГ
cydonia – АЕ/ИЕ/МАТ/ГИ
nadiko88 – АЕ/ИЕ/МАТ/ГИ
PeTiA ツ – АЕ/ИЕ/БЕЛ/ИТ
orka – АЕ/НЕ/ХООЗ/БЗО
Натуся – АЕ/ИЕ/БЕЛ/ИЦ
together1 – АЕ/ИЕ/БЕЛ/ИЦ

1 СУ "Пенчо Славейков"
Мамзел Нитуш – БЗОО/АЕ/ИЕ

7 СУ "Св. Седмочисленици"
iana28 – АЕ/ИЕ
Dianchence – АЕ/ИЕ
Silvia2211 – АЕ/НЕ
AriaNovaKaq – АЕ/НЕ
*kalimbi* – АЕ/ФЕ

9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин”
0276 – ФЕ/ИЕ
eternity – ФЕ/ИЕ

18 СУ „Уилям Гладстон“
мандаринка – КорЕ
d_genikolova2005 - Природни науки/АЕ

22 СЕУ "Г.С.Раковски"
Bambi766 – АЕ/ИЕ

23 СУ "Фредерик Жолио Кюри"
peve - Предприемачество/АЕ/ИтЕ

32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски"
sunshine3 - АЕ/НЕ/СХН
Boniani - АЕ/ФЕ

35 СЕУ "Добри Войников"
ves+ - БЗОО/НЕ/РЕ

56 СУ „Проф. Константин Иречек"
Iva-1977 – Икономическо развитие/АЕ/ИЕ

73 СУ "Владислав Граматик"
denizara - НЕ/АЕ
renni79 - НЕ/РЕ

91 НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“
zaichenceto_bialo - НЕ/АЕ
Skiorche – НЕ/АЕ

128 СУ "Алберт Айнщайн"
unforgiven - Икономическо информационно осигуряване

133 СУ "А.С. Пушкин"
bobidika – РЕ/АЕ
въпросителна Simple Smile – ФЕ/РЕ

134 СУ "Димчо Дебелянов"
aria_82 - Природни науки/ХООЗ/БЗО
PureLove - Природни науки/ХООЗ/БЗО
etaniel - СХН

164 ГПИЕ – „Мигел де Сервантес“
Jdodo - ИЕ/ФЕ
pepeblue – ИЕ/ИтЕ
LollyPoppy – ИЕ/ИтЕ
kskksk – ИЕ/ИтЕ
Montal – ИЕ/ИтЕ

НГДЕК
zahir-близнак1 – Хуманитарна паралелка/ИтЕ
zahir-близнак2 – Хуманитарна паралелка/ИтЕ

НПМГ
Светлица – География
nells – География
ra2 – Химия/Биология
Klaudia81 – Химия/Биология
*M&M* – Биология/Химия/АЕ
Mrs Jan – Физика
tsveta_pile – Физика

НУТИ
iva_top - Класически танц

ПГИИ “Проф. Николай Райнов”
irchick - Компютърна графика

ПЧМГ
Rouzi – МАТ/Информатика/НЕ
евето – МАТ/Информатика/НЕ

СМГ
ims – МАТ/Информатика/НЕ
bora – МАТ/Физика/НЕ
zori_g_n – МАТ/Физика/АЕ
simbi – МАТ/Информатика/АЕ
nelly_nencheva-близнак1 – МАТ/Информатика/АЕ
nelly_nencheva-близнак2 – МАТ/Информатика/АЕ

СофтУни Светлина
galita – Киберсигурност

ТУЕС
ninanb - Системно програмиране/АЕ
vesela_popova - Системно програмиране/АЕ

* АСЕНОВГРАД *

СУ „Св. Св. Кирил и Методий“
Тони – СХН/АЕ/РЕ

* БУРГАС *

ПГКПИ
tania007 – Приложно програмиране

ПГМЕЕ
karzz - Автотранспортна техника

* ВАРНА *

1 ЕГ
Бухтичка – АЕ/НЕ

3 ПМГ „Акад. Методий Попов“
wiwi – Икономическо развитие

IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри"
lakers – ФЕ/АЕ

ГПЧЕ "Йоан Екзарх"
shisholia - НЕ/АЕ

СУХНИ „Константин Преславски“
fiona03 - Музика

МГ "Д-р Петър Берон"
Faith - Математика/АЕ

* ЛОВЕЧ *

ПЕГ „Екзарх Йосиф I“
krasi78 – АЕ/НЕ
Guinness – ФЕ/АЕ

* ПЛОВДИВ *

ЕГ "Пловдив"
renydent – АЕ/НЕ

МГ "Акад. Кирил Попов"
Ханна – Компютърна графика

ФЕГ "Антоан дьо Сент-Екзюпери"
gargamela – ФЕ/АЕ
me_for_president – АЕ/ФЕ

Предишни теми

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 09:15 от ninanb

# 1
  • Някъде по Дунава
Благодаря за темата! Писах да ме добавите в списъка с училищата. Дъщеря ми ще избере география и предприемачество като профили.

# 2
Благодаря за темата! Само хубави неща да пишем в нея!

# 3
Благодаря за новата тема, Нинче! Радвам се, че допринесох за заглавието. Абе да се придържаме към учебникарската тематика, пък сърца, мечти  - има време Simple Smile

При "нас" мисля, че все още има мегдан химията да се смени с физика. Не знам дали и защо едното е по-добро от другото, ама с една идея мен лично към физиката повече ме тегли.
Вторият профил е избран да бъде английски. и то защото физиката и химията са по едно и също време и не може и двете. Simple Smile

# 4
  • в очите на дъщеря ми
Фииууу и аз тук! Благодаря, девойки, за труда и идеята!
Нито прекрасната,  нито майка и имат и най-малка представа за профилите,  не че в училището,  си правят труда, да ни предоставят информация по въпроса!

# 5
Нинка, благодаря за новата тема.

Синеочке, всичките предложения са супер.

За профилите, моята е решила така - втората ИТ ( като в последния момент може и да смени решението си ), а третата която може и да се пропусне е - АЕ. Тези дни трябва да погледне тестовете от предишните години и по двата профила, така поне ще се ориентира кое от двете ще пише. Днес изтърва да я изпитат отново, класната ги метнала няколко деца, да представят някакви си роботчета на третокласниците. Да ама, по едно време имаше проблем с нета и нещата май не са се получили. Чакам я сега да се събуди, да раздвижи телесата, и като и дойде музата да ми разкаже. В понеделник ще имат тест по Физика, а точно тогава имат и Химия, та дано се подготви добре, иначе този път ще цъфне и върже като стой та гледай.

Карзче, споко, не съ напрягай, от много учене файда йок, той ще се стегне, ще си оправи успеха, и накрая ще те изненада приятно.

Мамзелче, то защо да си правят труда, първото е ясно, второто е по профил, третото - каквото си избереш и няма задължителен характер, поне според мен. Доколкото разбирам е - за да има хорариум часове, евентуално ако на някого му е важен даден предмет и ще кандидатства с него, и т.н., това е по мое мнение, може и да греша.

# 6
  • Бургас
Честита да ни е новата тема!
Само с хубави неща да я изпишем! С добри резултати, оценки и спортни постижения!
Благодаря ти, Нинка!
И трите заглавия ми харесаха за темата! Но нека любовните терзания да останат за лятото, сега да си гледат ученето! Simple Smile
Ще ми се Simple Smile

# 7
Момичета, благодаря от сърце за поздравите и пожеланията! Здраве, щастлие, късмет и успехи на всички!
Нинка, благодаря за темата и на a blue-eyed girl за заглавието.
Нашите профили са ясни още в 8.клас - 2 задължителни според профила  и 2 по желание, според възможностите на училището.  Училището леко на заден план е поставил, покрай тези ученически игри - общински, областни... Приключиха, та дано да се заеме по-сериозно с ученето, че краят наближава. НВО не го вълнува много, което много ме ядосва, но...ще трябва след априлската ваканция да се заеме по-сериозно, поне се надявам

# 8
И аз благодаря за всеотдайността, с която се правят темите! Аз цопвам на готово, затова пък ценя труда и времето на автора.
Синеочка да бъде провъзгласена за главен поет на темата.

# 9
И аз да се цопна тук😁.  С благодарност за новата тема.☺️
 И при набора са избрани профилите още в осми клас и няма такива терзания. 😊

# 10
Здравейте, включвам се едва сега намерила тази тема. Имам дъщеря в 7 СУ в София, профил чужди езици АЕ/НЕ. Тренира волейбол два пъти седмично и ходи на уроци по рисуване от скоро, иначе рисува от няколко години (напоследък основно на таблет), предимно аниме герои. От известно време гледаме университети свързани с тази й страст. У нас възможностите май са две - НБУ и НАТФИЗ. Гледаме и университети в Европа, съответно стигаме до сертификат за езика. Имате ли препоръки за школа? Най-вероятно таргетът ще е IELTS, минимум 6.5.

# 11
  • Бургас
Добре дошла, Ариа!
Моя малкия син ( почти на 14) рисува анимета. Ще те следя с интерес за информация в тази посока!

# 12
Добре дошла, Ариа! Значи още един спортист се присъединява. Чудесно!

Нали имахме наборака, художничка! Още ли е в темата, майката да ни качи някоя нейна картина.

Днес имам рожден ден. Взех си отпуск и ще си почивам.

# 13
Добро утро. Изпихте ли си кафенцето вече.

Ария, добре дошла. Много се радваме, че се присъедини към нас. Браво на наборката, хем спортистка ( още една ), хем с рисуване се занимава. За университет, предимно бягат из чуждите държави, за сертификат, малко е рано още, но за информация, питай в училището, някои училища предлагат.

Карзче, ама и двамата ти са топ, с какво ли още се занимават, а ти тука се спотайваш и не казваш.

Краси, да си честита, пожелавам ти много здраве, пак здраве и още много здраве. Да си прекараш страхотно, да те изненада приятно семейството ти. И нека купона да започва. Аз нали обичам да се самопоканвам, та и при теб ще дойда на гости.

Мойта отиде на училище, и защото всеки път е доста по - рано там, и този път са се засекли в ранни зори с учителката по Мат., днес преди часовете и е консултацията. Първи час са със нея, учителката и вика - Н...., имаш боровинка, ще те изпитвам. Почва часа и госпожата и дала да си реши наново теста, малко по - късно ми пише, че е готова. Питам я, ползва ли формулите, отг. - да, този път решила тези които мислеше, че си ги объркала и тази която не успя да дорешиш, отг. - да. Сега остава да видим резултата, отделно чакаме оценка от домашните работи, казала, че ще ги пише чак в понеделник. Целта на госпожата е била, да ги накара да си ги пишат, да работят и да се упражняват, на десет предадени домашни - оценка, а оценката ще е според това как са се справили. В момента по Мат. са на стереометрия, оплаква се, че е трудна, ама и госпожата на РС каза, че този раздел ще им е доста труден, защото имало много за четене и трудно се разбирало. Ноооо, ще видим ще си проличи, учебника щели да го свършат до средата на май, после упражнения за НВО и една класна работа, и след това дет се вика шапка на тояга.
Интересно ми стана от това което чух, общо ще имат четири класни работи, като трите са през май, а четвъртата в началото на юни. На тяхното НВО по неписано правило и с устна уговорка, след изпитите можело да си тръгнат, да видим какво ще реши да прави класа и. А в дните когато са на другите класове изпитите ще учат втора смяна.

# 14
  • София
Краси, честит рожден ден! Бъди жива и здрава!

Общи условия

Активация на акаунт