В ДЕСЕТИ клас ще съм добре, щом изборът на профил спре!

• 27 716
  • 765
  •   1
Отговори
# 30
  • София
И аз като теб, Ариана !
Омръзна ми тази безумна образователна система!
С теб направо ще пием заедно!

# 31
Да се съберем всички и да се напием заедно.
Моите родители не разбраха кога и как завърших. Толкова безпроблемна ученичка и студентка бях. Отличничка. И финансово смятам, че не им тежах. По мое време образованието беше безплатно. На частни уроци не съм ходила нито за гимназия, нито за университет. Нещата бяха ясни, прогнозируеми.
А сега трябва да си взема отпуск, за да разбера всички курсове и теми подобни, които ми или ще ни трябват, за да кандидатстваме.
Подозирам, че темата ще има продължение и в студентския период.
После ще се тръшкаме за първото работно място.
И цял един живот е минал в борба с безумната образователна система и още по-безумната трудова такава.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 09:00 от anra

# 32
  • Някъде по Дунава
И аз като теб, Ариана !
Омръзна ми тази безумна образователна система!

И на мен. Още повече, че съм част от нея.

# 33
  • Mars Hotel

Подозирам, че темата ще има продължение и в студентския период.
После ще се тръшкаме за първото работно място.

Аз даже се надявам така да стане! Иначе ще ми липсва да си говорим за "децата" и да споделяме.
В тази връзка апелирам за среща другата седмица към края, преди голямото пътуване. Някой желаещ?

# 34
  • София
Аз сега съм на вълна курсове за 7 клас за малкия ми син за догодина. От сега трябва да намествам графици, дни, часове да не съвпадат. Изкушавам се да не го запиша на нищо. Като си представя целия обем домашни от тези курсове, пробни матури и всякакви щуротии. Хич не ми се занимава.

# 35
  • София, в момента в любимото ми село Железница

В тази връзка апелирам за среща другата седмица към края, преди голямото пътуване. Някой желаещ?
Аз мога във вторник Grin

# 36
  • в очите на дъщеря ми
И аз съм навита за среща, вторника ми е проблемен, ама може и да пренаредя  плана.😃

# 37
Пфууу, една точка не й стигнала, за да се класира на олимпиадата по БЕЛ.
Казахме й, че и така пак си я обичаме. Heart
Ядосана е на.... Яворов и каквото се е паднало от творчеството му.
Аз няма да мога да се впиша в среща сега, все съм по трасето работа вкъщи....
Нека да свърши учебната година.
Трички станахме дотук с бъдещи седмокласници...
Треска ме тресе, свят ми се вие....
Сърце поетично нервничко бие Blush

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 20:24 от a blue-eyed girl

# 38
Синеочката ми ти, голяма си сладуранка. Наборката да не съжалява, и това което е постигнала е супер.

Колко пъти предлагах за среща да си спретнете, ама кой ли ме отрази. Дано поне сега успеете да я спретнете.

# 39
Така е, Тони, това има предвид и аз
Не знам защо тя го брои за неуспех.
В тази връзка имаме наш човек от темата в списъчето за география и ще стискаме палци!

# 40
  • Пловдив

По БЕЛ щерката има 61 точки (оценка от националната комисия) и по регламент би трябвало да се класира за националния кръг. Но май тази година тълкуват регламента по друг начин и с 62 точки минават нататък. По английски език обаче е класирана за националния, та ще стискаме палци 😉

# 41
Браво, много се радвам!
Поздравявам я!
Това, което ме озадачи, е, че учителката ни по литература, казала, че трудно се е добрала до задачите от олимпиадата, толкова тайни били.
Дописвам, да и тя имала 61.
А по английски, така и не разбра колко има
А, пак да се допиша, 83, 5 на английски в протоколите на Втора АЕГ ги видя. Ами че добре, супер даже!

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 22:23 от a blue-eyed girl

# 42
  • София
И мен ме бройте за среща.
При нас всичко си върви нормално. Профилите са ясни - немски и информационни технологии. Немският си го влече, а ИТ е избран по пътя на най-малкото съпротивление.
Следващата седмица му предстои ваксина- последната реимунизация от имунизационния календар против тетанус и дифтерия. Вчера заяви, че след като навърши 18 години нямало повече да ходи за реимунизации. Това ме накара да се замисля, че е много близо времето, в което той ще взима самостоятелни решения, а аз ще трябва “со кротце и со благо” да се намесвам.

# 43
Хана, браво и на твоята девойка.

Синеочке, туй наистина трябва да е няква голяма тайна, щом и учители не могат лесно да открият.

Роузи, то после май почваха на 10 год. да им се слагат, тъй чеее, ще не ще ша оди.

Мен по - миналата година ме пропусна бившата, по принцип се обаждаше, или пращаше вести по майка ми. Като се има на предвид, че и със сърдитка я посещавах, нищо не и пречеше да каже - ела да ти я сложим. Но да чукам на дърво, на този етап, все още нищо ми няма, здрава съм, права съм, другото м...та му. Казвам бившата, тъй като миналата година я сменихме, тази година преди повече от месец, скоро ще станат два, тя реши, че е крайно време да се пенсионира. Майка ми от февруари, се премести при нашата нова. Ся остава да видим и при нея как ще е положението, че тя майка ми напоследък е станала голям чешит.
Относно училището, чакам сърдитка да се събуди, натъкми и да седне да се подготвя за утрешния тест по Физика. Само да не реши да играе игри. Олеее, и по Химия трябва да се подготви, там изпусна препитването, та като нищо може утре да я изпита. Дано се стегне днес и утре да покаже хубави резултати. Утре даже очаквам две оценки и по Мат., но да видим.

# 44

По БЕЛ щерката има 61 точки (оценка от националната комисия) и по регламент би трябвало да се класира за националния кръг. Но май тази година тълкуват регламента по друг начин и с 62 точки минават нататък. По английски език обаче е класирана за националния, та ще стискаме палци 😉
Ханна, не съм чела регламента на олимпиадата по БЕЛ, тъй като дъщеря ми не се яви на областния кръг, но по принцип регламента е, че се класират първите 30 резултата, като има някакъв минимум, който трябва да е покрит. Например по география трябва да имат минимум 160 точки. Иначе е много гадно на косъм да не се класираш. И е много гадно, като не се публикуват никъде олимпиадите.

Общи условия

Активация на акаунт