В ДЕСЕТИ клас ще съм добре, щом изборът на профил спре!

• 27 716
  • 765
  •   1
Отговори
# 15
  • в очите на дъщеря ми
Да илядиш Краси!

# 16
  • Бургас
Краси, честита да си! Здрава и щастлива! И Наздраве!

Тони, май всичко съм си казала за моите момчета - и двамата тренират бокс, на фитнес,ходят на лостове, да бягат. Набора ходи и на плуване, вече започна и курса за спасител. Събота и неделя го викат на работа. Ходи, ако е свободен. Малкия рисува анимета, когато има време. И той ходеше на плуване, но го спрях, че не му стига времето. След училище трябва веднага да тръгне за плуване. Няма време да обядва (и това е в 14ч) Вечер от 19ч е на бокс и му остават едни 3 часа в които трябва да учи и най-вече да гледа ютуб,тик ток, инстаграм и всякакви други глупости. Това е всичко.
Денят им е натоварен. Набора има дни с по три тренировки, вечер е изцеден просто....

При другите набори как протича ежедневието?

# 17
krasi78, честит празник! Бъди здрава и щастлива!

При нас профилите са избрани със записването, понеже е в ПГ.

Ежедневието на моята преминава без много натоварване. Ходи на народни танци след училище в два от дните, но в самото училище. Готвят се за изпращането на абитуриентите. Иначе по някога след училище ходи до близкия мол с приятели / крадка разходка по центъра или директно се прибира в къщи. После пише домашни, учи и завършва ако има време с игра през интернет с приятели. Докато пише домашни или учи си прави почивки и тогава си гледа социалните мрежи, да разтоварва. Така е по-ефективна. Имаше период, когато синът ми и ММ ѝ даваха задачки за изпълнение (по програмиране и Ардоино), все едно са учители по тези предмети, но и двамата нямат много свободно време и отдавна не са се занимавали с това.

# 18
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Хакатона потръгна. Темите за тази година са Здраве, Финанси и Време. Отбора е избрал финанси. Днес ще взема да отлетя до Тех парка, за да занеса на маминия златен пижама, че не си е взел и снощи е спал, както казвам "с куфража".
Който се интересува може да прочете допълнително тук

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 15:41 от ninanb

# 19
Карзче, всестрано развити деца имаш, браво на тях.

Вяра, и твойта не остава по назад, браво на нея.

При моята е еднообразно, училище, вкъщи, и пак, и пак, от време на време излиза навън като е хубаво времето.

ССС1, чакаме сигнал от теб, ден, час, да сядаме пред екраните.

Нинка, успех и късмет. Дано спечелят.

# 20
  • Някъде по Дунава
Krasi78, честит рожден ден!
Karzz, наистина натоварено е ежедневието на момчето ти. И при дъщеря ми е така и не винаги има време да учи по всичко. Затова и оценките ѝ са шарени, макар да завърши с 5.80 първия срок, буквално последната седмица се мобилизира, за да я оформят. Тя тренира карате и се опитва поне три пъти седмично да ходи. От време на време ходи и на фитнес, а веднъж седмично на френски. И това се случва между неделя и четвъртък, защото в петък се прибира. Всеки ден трябва да прави специални упражнения, защото има лека степен на сколиоза, но не е особено редовна. От следващата учебна година ще ходи на английски вместо на френски. По френски вече взе ниво B2, като се яви с по - големите. Следващата цел ще е C1 по английски.

# 21
Ариа, добре дошла!
Краси, честит рожден ден! Да си дъъъъълги години активна в бг мамата - чак за правнуци да се включваш!
Аз наистина се обърквам с тези сертификати по английски. Къде мога подробно да разбера кой какъв е и за какво необходим е.
Моята ненагледен не знае какво иска да учи. Но иска да е в НБУ. То много екзотични специалности там, ама аз питам: после какво и къде ще я работиш тая екзотика, заплатата прилична ли ще е, ще ти харесва ли?
Пък от цените в тоя НБУ ми призля!

# 22
Както знете, от PISA си правят изследвания за нивото на подготовка на 15 годишните учениците в различни държави. И моята щерка да вземат да я изтеглят на случаен принцип да участва в това изследване. Тъкмо си мислех, че за нейния набор ще я прескочи, защото е в 10 клас, ама ей на уцелили са я. Аз ѝ викам: "Нищо, тъкмо ще повишиш резултата за набора ти, па си и в по-горен клас. Направо идеално!" Тя пък ме контрира, че всички в нейното училище ще го повишат Simple Smile

ninanb, благодаря ти че сподели линка към хакатона... Върна ме назад във времето и спомени за събитието, когато синът ми беше в организаторския екип. Сега разгледах имената на отборите - както винаги много изобретателни в измислянето на имена Simple Smile

# 23
  • Пловдив
И аз да се разпиша.
Честити да са рождениците. Живи и здрави да са!
Карз, ежедневието е идиотско при девойката. Даже преди малко й обяснявах, че това е нечовешко. Няма да ги казвам по дни, но 2 пъти седмично испански, 2 пъти немски, 1 английски , 1 математика, 1 път тенис на корт, ездата почва от събота на обяд до неделя вечер. Понякога не се прибира и спи в треньорите в Стара Загора. Поне 1 пън в седмицата отива на финес и на нещо ,което му се вика "лостовете", ама там стои малко.
Та време за училище няма, "пречи й на щастието".

# 24
  • Бургас

Та време за училище няма, "пречи й на щастието".
На моя думите му бяха ,, Живота така ме е грабнал, че нямам време за училище!,, Вече ми пречи !!!!
Моляяяя???

# 25
Рени, каква програма само има твойта. Я кажи, къде е тоз кладенец, та и ние да бръкнем в него. Обаче като гледам графика какъв е, успявате ли да се засечете поне? Или просто се разминавате?

Карзче, защо се учудваш, пречи им, и то доста.

# 26
Guinness, ако ще ходи по английски на уроци, пиши ми на лично, къде ще бъде. И аз искам догодина да вземе С1, но не знам, къде може да се подготви. Трябват ми координати на някой добър учител. В тази връзка една приятелка ми казва, че нямало смисъл от сертификат. Никъде не го искали в БГ. Но на мен ми е странно, да учи в езикова с английски и да не се яви за сертификат. Вашето мнение какво е?

# 27
  • Mars Hotel
Изпуснала съм, че има нова тема.
Честито на всички рожденици, които съм пропуснала - да за здрави и много успешни. Краси, честито и на теб!

В тази връзка една приятелка ми казва, че нямало смисъл от сертификат. Никъде не го искали в БГ. Но на мен ми е странно, да учи в езикова с английски и да не се яви за сертификат. Вашето мнение какво е?
Бих препоръчала сертификат (Кеймбридж, защото няма давност) дори и за деца, които няма да учат в чужбина. Много често се търси официална валидация на езиково ниво за работа, и ако нямаш езикова гимназия или езикова специалност в университет, сертификатите са най-сигурния начин.

C1 не е толкова трудно като ниво за днешните деца - в момента помагам на племенника ми да се готви за него. При положение, че никога не е учил английски формално извън училище, и завършва гимназия с първи език испански, се справя много прилично с всичко, освен writing и тук-там пропуски в use of English частта. Преди двадесетина година, когато започнах да подготвям деца за сертификатите, не беше никак рядко срещано някой да не вземе изпита. И системата беше друга тогава, разбира се, но мисълта ми е, че в днешно време децата са много по-подготвени за това ниво и иска повечко упражнения по формАта само.

# 28
  • София
Здравейте, да се включа и аз, че като ме завърти въртележката, пак ще се усетя чак на 50-та страница.
За сертификат не виждам смисъл ако ще е ей така, по принцип. Ако ще го ползва за кандидатстване, трябва да се вземе предвид, че ще важи 2 години, та не е задължително да е чак толкова спешно. Сега борим с курсове втория език и не съм сигурна колко ще има време и за английски.
За профили, упорито се напъва за математика, колкото и да го заплашвам, че е трудно и животоопредвлящо, та ще трябва повече упоритост и последователност от негова страна. Да видим...
Иначе борбата е по 7-мокласния фронт при нас. Да се доберем поне до 100 т. от дипломата... Нямам търпение да свърши допира ми с нашата образователна система. След 5 години на бала на малкия ще се напия безпаметно, честна дума!

# 29
  • Бургас
И аз като теб, Ариана !
Омръзна ми тази безумна образователна система!

Общи условия

Активация на акаунт