💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 31 176
  • 747
  •   1
Отговори
Здравейте и в новата тема! Heart

Важни изследвания по време на бременност:

Развитие на нашите бебета:

Какво може и какво не да ядем по време на бременност:

Линк към старата тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1740318

# 1
Записвам се. Благодаря за новата тема!

# 2
На някоя от вас сменили ли са и термина с друг или още е рано? След първата фетална не го коментирахме, а сега видях, че е записано по мерки друг термин и ми стана интересно кога го сменят официално. Помня, че и с първата бременност ми го смениха, но не помня кога беше.

# 3
  • Благоевград
Благодаря за новата тема! 🍀

На мен всеки път ми излизаше различен термин, което много ме дразнеше. Исках да знам с точност в кой ден влизам в нова седмица.
Цикълът ми е на 26.12.2024 г., но съм била с късна овулация около 11.01.25 г. Когато отидох на БХС при доктор Чучумишев, той ми поиска първите снимки от ехографа, плюс чхг, въведе нещо в машината и ме върна 6 дни назад. Каза, че цикълът ще го броим от 01.01.2025 г. Така бебето изцяло отговоря на гестационата седмица по развитие като са съобразени всички измервания при установяване на бременността. А пък и аз знам кога какво сме правили, та го коментирахме.

# 4
Здравейте! Благодаря за новата тема! Flowers Cherry Blossom
Относно термина: по ПРМ 17.10.2025. А на документа от ФМ пише термин по УЗИ 16.10.2025
Никой нищо не е коментирал, а и честно казано аз не съм се сетила да питам. Grinning

# 5
На мен АГ ми каза, че съм била с късна овулация и че бебчо се движи със седмица назад, но не сме променяли термин, изчислен на база последния цикъл. На ФМ д-р Михова обясни, че термина се определя също и от измерването на бебчетата, а то може да е различно всеки път, заради различните пози, които заемат. Измери го 3 пъти и установи, че отговаря на 13+2 (а по последен цикъл трябваше да съм 13+5) и каза, че при разлика от под 6 дни, терминът не се променя.

Момичета, аз имам друг въпрос. Още в 4 г.с. изследвахме микробиологията и излязоха повишени стойности на кандида. АГ каза, че няма да назначи лечение на този етап, защото е опасно, но все още не сме предприели нищо. Някоя от вас лекувала ли е кандида по време на бременност?

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 11:23 от Cami07

# 6
На мен ми се водеше 14.10., но последния път при АГ, а след това и на ФМ ми казаха, че е 3-4 дни напред. На ФМ ми изчислиха термин 11.10.

# 7
На мен вчера на ранната фетална АГ ми каза, че термина окончателно ми е 28.10 заради по-късната овулация, иначе според ПМЦ ми е 21.10.

# 8
Здравейте! На БХС в 11 сед, казаха предположение за пол МОМЧЕ, после следящия ми прави фетална и  го питах дали го вижда, каза рано е, но на 75% е момче, да. Днес в 15 г.с + 5 дни казва, вече имаме 100% отговор за пола и то е МОМИЧЕ 😂😂 бяхме в шок, тъй като вече 5седмици сме с нагласа, че е момче

# 9
Здравейте! На БХС в 11 сед, казаха предположение за пол МОМЧЕ, после следящия ми прави фетална и  го питах дали го вижда, каза рано е, но на 75% е момче, да. Днес в 15 г.с + 5 дни казва, вече имаме 100% отговор за пола и то е МОМИЧЕ 😂😂 бяхме в шок, тъй като вече 5седмици сме с нагласа, че е момче

Затова лекар не трябва да де изказва, ако не е сигурен. Трябвало е да замълчи и наум да си предполага.

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 07:55 от Gerisita

# 10
100% сигурност за пола има само след пренатален тест и след раждането. 😀 Моя АГ затова ми каза, че е предположение на първо четене (в 12г.с.). Но съм склонна да му вярвам, защото дори аз (човек без медицинско образование) успях да разпозная на ехографа, че е момиче още преди той да каже нещо.

# 11
Благодаря за новата тема.

Аз днес следобяд получих силни болки долу в ляво, който са пулсиращи, но остри.
Честно казано леко се притесних. Изпих 2 но-шпа и легнах.
Колкото и да ги приемам за нормални тези болки, ако и утре продължат ще се свържа с док. за преглед.

# 12
  • Благоевград
По честотата на пулса се познава пола. Още в 9 г.с. Калчев ми каза предположение и след 2 седмици пуснахме пренатален и се потвърди.

# 13
Ами при мен пък д-р Калчев имаше предположение и беше така уверен, но се оказа, че греши Joy Мисля че в тези ранни седмици е леко тото, вече около 14-15 гс може да се види с по-голяма сигурност пола на ехографа.

# 14
Ние правихме пренатален и от него знаехме, че е момче. В 12 седмица бях на първа фетална при Павлова и на 10сек от началото на прегледа ни попита дали искаме да ни каже пола, потвърдихме и каза, че ще е момче. Може би зависи от апаратурата, специалиста и позицията на бебето по време на прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт