💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 32 850
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
Аз преди се чудих дали искам джендър парти и всички около мен искаха да направя. Обаче понеже гледам много клипчета в Тик Ток как се разбира пола😂 и бях убедена, че ще разбера пола на прегледите и просто не исках да си го причинявам да ходя на прегледи и да не гледам монитора например. Затова се отказах и си направих пренаталния с избор разбиране на пола. Когато бях на ФМ в 12 гс, докторката гледаше бебето и я мернах как между краката погледна и видях пола и и викам Ах, това между краката и почнах да се смея. И тя ми вика Ами да, мъжки полов орган, вие сигурно знаете пола от пренаталния. Та да, оказах се права, че сама ще си видя пола в 12гс без да ми казват…

# 16
В 12г.с. всъщност изглежда по много сходен начин между крачетата при двата пола. В скрит текст допълвам, за който иска да се ориентира на ехографа.
Скрит текст:
Различават се единствено по посоката, която сочи спрямо гръбначния стълб. При момичетата е успоредно на гръбначния стълб или с ъгъл под 30 градуса, а при момчетата е перпендикулярно на гръбначния стълб или с ъгъл над 30 градуса. Вижда се точно само при изглед в профил. С напредване на бременността вече от това "образувание" се формират мъжки или женски полови органи.

# 17
[quote author=alina22 link=topic=1767172.msg49611520#msg49611520 date=1744874746]
Аз преди се чудих дали искам джендър парти и всички около мен искаха да направя. Обаче понеже гледам много клипчета в Тик Ток как се разбира пола😂 и бях убедена, че ще разбера пола на прегледите и просто не исках да си го причинявам да ходя на прегледи и да не гледам монитора например. Затова се отказах и си направих пренаталния с избор разбиране на пола. Когато бях на ФМ в 12 гс, докторката гледаше бебето и я мернах как между краката погледна и видях пола и и викам Ах, това между краката и почнах да се смея. И тя ми вика Ами да, мъжки полов орган, вие сигурно знаете пола от пренаталния. Та да, оказах се права, че сама ще си видя пола в 12гс без да ми казват…
[/quote]

И аз преди исках gender reveal, baby shower, имах планове как и да съобщя за бременноста на семейство и приятели. Обаче когато се случи вече не мисля така 😃 притесненията са ми в повече и мисля партитата за напълно излишна показност😃 не знам защо така си промених мнението, но майка ми каза: просто защото “щастието изисква тишина”

# 18
По честотата на пулса се познава пола. Още в 9 г.с. Калчев ми каза предположение и след 2 седмици пуснахме пренатален и се потвърди.
А, каква е закономерността с пулса? При какви стоиности се предполага момиченце, при какви момченце?

# 19
Над 160 май беше момиче, под е момче, само дето това с едно друго момиче го доказахме като грешно, защото тя очаква момче,  а пулса беше повече от на моето бебе, а аз очаквам момиче. Това са разни теории, които са 50 на 50, както и китайския календар Joy Колкото и да искаме да знаем по-рано най-достоверния начин е или пренатален или да се изчака до подходящата седмица и да се види. При момченцата по-рано могат да потвърдят пола със сигурност.

# 20
  • Благоевград
Имаше и една снимка, която показваше позицията на ембриона в матката. Ако е от горната страна е момче, яко е отдолу е момиче. Ако я намеря, ще ви я пусна.

# 21
При мен по всички теории, календари и тн и според д-р Калчев в 10 гс, трябваше да е момче,  гледа и беше сигурен, ама пренаталния каза друго. На мен даже ми даде снимка с надпис It's a boy Joy За мен това си е гадаене и не го казвам, че е лошо да се гадае и предполага, а че като се навиеш за определен пол и после ти става понякога едно такова разочароващо. Неведнъж съм чела подобни теми за жени, които са изпитали разочарование, защото са били сигурни, че е друг пола и тн и после се обвиняват или го преживяват.

# 22
Ей го моя син от прегледа на ФМ. 😂 поисках специално снимка за родата, че много искаха момченце😀

# 23
На мен АГ ми каза, че съм била с късна овулация и че бебчо се движи със седмица назад, но не сме променяли термин, изчислен на база последния цикъл. На ФМ д-р Михова обясни, че термина се определя също и от измерването на бебчетата, а то може да е различно всеки път, заради различните пози, които заемат. Измери го 3 пъти и установи, че отговаря на 13+2 (а по последен цикъл трябваше да съм 13+5) и каза, че при разлика от под 6 дни, терминът не се променя.

Момичета, аз имам друг въпрос. Още в 4 г.с. изследвахме микробиологията и излязоха повишени стойности на кандида. АГ каза, че няма да назначи лечение на този етап, защото е опасно, но все още не сме предприели нищо. Някоя от вас лекувала ли е кандида по време на бременност?
Това няма лекуване, докато не родиш.
Със първата имах, и ползвах както ли не, и не се излекува сега пак имам.

# 24
  • Благоевград
Гъбичките обичат сладка среда. Намали или изключи захарта и намали въглехидратите за известно време, следи си кръвната захар.
Това и първият симптом на болните от диабет тип 2 - постоянните гъбични инфекции с Кандида. Майка ми така я хванаха, че има диабет.

# 25
Споделихте ли вече с най-близките ви хора хубавите новини? Някой получавал ли е "неприятна" реакция. Аз не очаквах кой знае каква радост от родителите ми, тъй като не са особено емоционални хора, та се бях подготвила за умерена реакция и сухо "честито". Само че те ме "изненадаха" с буквално мълчание от страна на майка ми. Нито думичка! Вероятно е било шок, защото на другия ден е имало малко по-очаквана реакция от нея, поне няколко думи, но не към мен, а към бъдещият баща. Вечерта, обаче, когато се случи, едвам се сдържах да отида в стаята си и доста поплаках.
Някой да се е сблъскал с подобен "феномен" и как преглътнахте ситуацията?

# 26
Споделихте ли вече с най-близките ви хора хубавите новини? Някой получавал ли е "неприятна" реакция. Аз не очаквах кой знае каква радост от родителите ми, тъй като не са особено емоционални хора, та се бях подготвила за умерена реакция и сухо "честито". Само че те ме "изненадаха" с буквално мълчание от страна на майка ми. Нито думичка! Вероятно е било шок, защото на другия ден е имало малко по-очаквана реакция от нея, поне няколко думи, но не към мен, а към бъдещият баща. Вечерта, обаче, когато се случи, едвам се сдържах да отида в стаята си и доста поплаках.

Да, на мен се случи. Още в деня на положителния тест споделих със сестра ми, а реакцията беше ужасна - накара ми се заради възрастта и че не е нормално на 39г. да си бременна и да родиш на 40. Доста плаках и честно казано започнах заради това да изпитвам срам и да се чувствам стара и постоянно си крия корема.

# 27

Да, на мен се случи. Още в деня на положителния тест споделих със сестра ми, а реакцията беше ужасна - накара ми се заради възрастта и че не е нормално на 39г. да си бременна и да родиш на 40. Доста плаках и честно казано започнах заради това да изпитвам срам и да се чувствам стара и постоянно си крия корема.

Много съжалявам, че си преминала през това! Sad И аз след случката изпитвам нежелание да споделям вече новината с други хора. Надявам се горчивината да отмине и при двете ни! Heart

# 28
Леле, хора, как може такива реакции от най-близките уж.. съжалявам, че ви се е случило и са ви накарали да се почувствате кофти. Трябва да се засрамят роднините ви, че точно в момента, в който имаме най-много нужда от подкрепа като жени, те се държат по толкова неуважителен начин. Аз лично бих се отдръпнала от такива хора, за да не ме натоварват излишно.

# 29
Леле, хора, как може такива реакции от най-близките уж.. съжалявам, че ви се е случило и са ви накарали да се почувствате кофти. Трябва да се засрамят роднините ви, че точно в момента, в който имаме най-много нужда от подкрепа като жени, те се държат по толкова неуважителен начин. Аз лично бих се отдръпнала от такива хора, за да не ме натоварват излишно.

Да, пречупих се направо, нищо не е същото. Първите три месеца бяха много трудни за мен - физически бях изключително зле, а психически бях ужасно сама. Мама си отиде в жестоки мъки след онко заболяване лятото и това, че не мога да видя усмивката ѝ до уши и как подскача от безумна радост ме смазва. Всеки ден плача много и се чувствам виновна, че натоварвам така бебчето, но ми е много трудно психически. Знаете мъжът си е мъж, не може съвсем да те разбере. А това, че останах без мама и вече без сестра ми (тя спря да ми звъни, така и не разбрах защо да си бременна на 39г. е такъв грях) ме срина много.

Общи условия

Активация на акаунт