💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 32 844
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
Аз съм 12г.с + 5 и също продължава да ми се гади всеки ден и понякога повръщам. Тая надежди до седмица, две вече да отминават симптомите и да усетя малко прилив на енергия. 😵‍💫

# 46
При мен значително отшумяха като влезнах в 14-а.
Стискам палци и при вас да се случи.

# 47
Момичета, как е при вас положението с гадене и повръщане? От днес съм в 13г.с и не спира, а даже имам чувството, че по-зле става. Много често повръщам, напоследък всеки ден и от всякакви храни ми е лошо..
толкова е изтощително, а се надявах че ще става по- добре след 12гс

В 15 г.с. съм вече, но гаденето и повръщането продължава от 9 г.с. и аз мисля, че се влошава. Според АГ щом не повръщам по над 5 пъти на ден всичко е наред, но аз съм като парцал постоянно. :/
Пък и нали казват, че с момчетата няма гадене, не знам при мен какъв е този късмет...

# 48
  • Благоевград
Аз съм в 15 и тези дни ми се гади. Даже вчера бях на косъм да повърна, но бях много гладна и всъщност това провокира позициите. Като хапнах ми размина.
На мен ми помага иначе глътка Спрайт като ми се гади. Не обичам хич газирани напитки и не пия, но ми помагат. Газирана вода с лимон също помага.

# 49
Пък и нали казват, че с момчетата няма гадене, не знам при мен какъв е този късмет...
Който го е казал това много гадно е излъгал. 😂 Със сина ми бях мнооого по-зле от сега, стигала съм и до 5 - 6 повръщания на ден. Буквално не можех да стана от леглото един месец, почти нищо не ядох и не пиех.

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 07:40 от zoya.

# 50
Здравейте! Кога обмисляте купуването на количка? И към каква ще се насочите? Аз съм с термин за почти последните дни на октомври. Първа бременност и имам доста въпроси 😁

# 51
Аз за количка ще изчакам до към 7 - 8 месец. В момента сме със Cybex Balios S, но се двоумя дали да взимаме Cybex Gazelle за породени деца или просто един борд за второ дете към Balios-a. Много съм доволна от тази количка, удобна и маневрена е.

# 52
Здравейте! Кога обмисляте купуването на количка? И към каква ще се насочите? Аз съм с термин за почти последните дни на октомври. Първа бременност и имам доста въпроси 😁

Насочила съм се към Cybex или EasyWalker, лятото някога смятам да я вземем. На мен също ми е първо бебче, но имам други бебета около мен, а и доста чета и за покупките съм ориентирана какво искам и на коя марка.

# 53
Аз още не съм проучвала нищо от нещата за купуване, първо детенце е и дори нямам идея какво трябва да се вземе Simple Smile) тепърва ще започна с четенето и предполагам, че юни-юли ще се пазарува.

# 54
Ние сме с Easywalker Harvey 3 Premium, ще вземем борд за тодлъра и ще си я ползваме нея. Супер доволна съм, колебаехме се навремето между нея и Cybex Balios S Lux и се радвам, че се спряхме на нея, защото корпусът на Balios ме съмняваше като устойчивост дългосрочно, а така като гледам поне 4 години трябва да изкара. 😅

Направо съм шокирана от реакциите на част от роднините ви. Ние още на никого не сме казали, ще споделим след втората ФМ, която е следващата седмица. Но нямам никакви съмнения, че много ще се зарадват всички, без изключение. С мъжа ми сме от страшно много години заедно и за първото детенце беше голяма еуфория като казахме, а малко след като се роди, започнаха да се шегуват да действаме за братче/сестриче. Но дори и някой да не реагира спрямо очакванията, повярвайте ми, когато детенцето се роди, вече изобщо няма да ви пука кой какво си мисли и казва. При нас за изписването от родилното имаше различни възгледи как да го организираме и тогава се изненадах от себе си, че постъпихме както сметнахме за редно с мъжа ми и не се трогнах грам. И така до ден днешен с всичко, което касае моето семейство, другите да се оправят както те си преценят. ☺

# 55
  • Благоевград
Да ви кажа, моята майка е много властна и иска да контролира абсолютно всичко. Имаме си доста проблеми в това отношение и работя в момента активно с психоложката ми по този въпрос. Просто тя не може да приеме, че съм на 37 почти, пораснала, зряла жена, но това си е нейн проблем.
Каза ми, че като ни изпишат от болницата, първо тя щяла да изкъпе бебето и после ние. Леле като скочих 😁😁😁 Казах, че детето си има майка и баща, които могат да изкъпят едно наакано дупе 😁 И сега уча племенничката да се гъбарка с нея и казвам:  "Какво ще кажеш на бабите, докато леля и чичо къпят бебето" и тя се хили и казва:"Баби вън". 😁😁😁 Вече на майтап го обърнах, защото не мога да се нервирам.
Лошото е, че ще лежа цялата бременност и се налага някой да помага на мм с домакинството, с готвене, та съм принудена да мълча, а това много ме напряга. Само всичко да е наред и да вляза в 37 г.с, не си и мечтая за термин, то поне да добутаме до 9 месец.

# 56
Момичета, как е при вас положението с гадене и повръщане? От днес съм в 13г.с и не спира, а даже имам чувството, че по-зле става. Много често повръщам, напоследък всеки ден и от всякакви храни ми е лошо..
толкова е изтощително, а се надявах че ще става по- добре след 12гс

В 15 г.с. съм вече, но гаденето и повръщането продължава от 9 г.с. и аз мисля, че се влошава. Според АГ щом не повръщам по над 5 пъти на ден всичко е наред, но аз съм като парцал постоянно. :/
А, аз извадих някакъв невиждан късмет от тази гледна точка. Нито един път не ми се догади, даже понякога "изключвах", че съм бременна 😅 Е, затова пък ми се "догади" от реакции при съобщаването на новините хахаха. Вече приемам доста по-добре нещата. Днес ѝ казах за една друга девойка, че е бременна също и тя реагира доста негативно 😅 Явно просто не я кефят такива работи, но пък що това да ме спира да ѝ надувам главата с подробности от всеки преглед, може пък да се пречупи. Не е лоша женичка, ма е упорито проклета когато си реши. Май цаката ще е да не ѝ се връзвам и да изчакам момента с "преминаването/пречупването" ѝ. 😁Какво да се прави, хора всякакви, възгледи също. Аз самата много дълги години усещах и не криех, че не искам да имам деца. Просто се случи така, че открих мъж, с когото си казах "ето с този нямам против да направим дете". Може и аз да съм допринесла за реакцията, тъй като никога не съм крила "нежеланието" ми. И, ей ме на, напълно целенасочено съм бременна сега и даже доволна от това 😅
Относно количките бях почнала да се оглеждам вече, чисто информативно, разбира се. Ох, колко се обърках. Последно бях загледала anex, обаче тези дни ще проуча и тези, които предлагате и вие.

# 57
Аз съм по малко по - бюджетните варианти за количка.Първата ми беше Кикабу Виченза  3в1 luxury beige или голд нещо такова - изключително лека, маневрена , удобна , перфектен цвят и дамаска , на които не личи цапането, предпазния борд на детето е кожен и се чисти лесно, дръжката също.И макар ,че аз съм ниска я намирам за удобна за високи жени, защото самия кош за новородено стои доста високо, непромокаема също така.Единственото, от което не съм доволна , че чувалчето за "летния" кош беше шито много по края и се закъса.
Сега не знам защо ми е влязла мухата за розова количка - харесах Чиполино 3 в 1 Марбея розов Маршмелоу и още една на чиполино подобна , но по - скъпа Елит Маршмелоу(така че за мен тя отпада)
И имам трети вариант да си оставя старата количка за първите месеци със "зимния кош" , а после да си купя някаква "лятна" нова ,но има две неща , на които държа - задните гуми да не са малки и гърба на седалката да е твърд и да се спуска с бутон , а не с колан и плата да се отпуска, а и задължително да е с една цяла дръжка.Единствената такава обаче , която намирам  е Мони Bingo Pink  icing и трябва да я видя на живо дали ще ми хареса.

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 21:43 от Амазоника

# 58
За нас ще е първо дете и всичко за колички, консумативи и всякакви покупки ми се вижда много сложно. Grinning
Хвърлям поглед на темите за Подготовка на малкия човек и тази за количките. Сякаш се споменават няколко основни марки, които ми се струват скъпи. Ще чета и събирам мнения, ще оглеждам модели в сайтове и планувам май месец да ходя на огледи. Аз също съм си мислила за по-бюджетен вариант. Или може би ако намеря запазена втора употреба някой от по-скъпите модели и марки.
Надявам се да направя големите покупки през втори триместър. Представям си, че в последните месеци ще съм огромна и тромава и няма да ми е до обикаляне по магазини. Но да видим... Grinning

# 59
Аз лично предпочитам да закупя втора употреба, запазена, но по-висок клас количка. Във фейсбук има разни групи където често публикуват такива обяви, в OLX също има.

Амазоника, ако нямаш против втора употреба лятна количка, може да видиш Cybex Eezy S Twist+2, тя е с такива характеристики, каквито търсиш. От време на време изскачат обяви на прилични цени.

Общи условия

Активация на акаунт